Postări

Se afișează postări din aprilie, 2011

Mirel Matei, prietenul meu pictor, are o forta de doboara destinul in lupta cu lumina ochilor! Priviti tablourile pe http://www.picturi.tk/, restul e poveste. Curand va avea o expozitie cu vanzare, iar eu cred ca putem sa fim mandri de aceasta prezenta artistica intre noi giurgiuvenii si sa actionam corect.

Imagine

Pe Boc îl huiduie şi umbra lui, iar el o întreabă de la ce partid este!

Imagine
Boc nu a adus nimic pentru Giurgiu, nici pentru giurgiuveni!
În marţea aceea, 12 aprilie 2011, am rămas mut de uimire când am văzut cum, deşi eu aşteptam ploaia, pe strada mare ploua cu poliţişti îmbrăcaţi în uniforme sau cu haine proprietate personală. Erau atât de mulţi şi zâmbeau atât de larg, încât am crezut că am ieşit din criză şi, fiindcă mi-am impus să nu mai văd nicio emisiune tv, am greşit şi aflu ultimul. De fapt, oamenii aveau ordin să pară fericiţi şi să dirijezeze scepticii cât mai departe de centrul oraşului, pe unde urma să treacă primul micinos al ţării- Emil Boc. Coborât de lângă Aurel de la Comana, primarul care a pus fântâna din centrul comunei să murdărească statuile în portocaliu, Boc a intrat în Giurgiu trist, împotriva firii sale rezistente inclusiv la căderi în cap.
– Aici nu avem mari şanse, a suflat Boc ! E clar că Iliescu ăsta ne bate, dar e bun orice vot !
Sondajele lor confirmă acest lucru, oricât ar încerca Buratino să măsluiască adevărurile.
Apoi i…

De ce iubim maretia trecutului?

Imagine
Caleaşca regală din 1902, care va prelua mirii după oficierea ceremoniei religioase:

PRESA PE UNDE: Un poet ostatic

PRESA PE UNDE: Un poet ostatic: "Ionel Muscalu, poet, prozator, jurnalist, om politic, cap de familie și cu voia sa prietenul meu, și-a lansat un nou volum de versuri. Eveni..."

Sa se tipareasca un timbru cu Basescu

Imagine
Boc propune ca in semn de recunostinta sa se tipareasca un timbru cu Basescu. Se duce Basescu, deghizat, la un oficiu postal, sa vada cum se vinde timbrul. - Nu se vinde, spune functionarul. - De ce? - Nu se lipeste. Cere Basescu un timbru, scuipa pe lipici, il pune pe un plic si-i arata functionarului: - De ce spui ca nu se lipeste? Uite, se lipeste! - Da, spune functionarul, dar toti scuipa pe partea cealalta.

Cei care au muncit ca sa se auda de TNL Giurgiu la nivel national.

Imagine

TUDOR GHEORGHE - Lumina lina (Ioan Alexandru)

Imagine

LAS PALABRAS

Imagine
Las palabras no se avientan a la página o por la ventana,
no se ajustan, ni se fabrican, ni se engranan.
Las palabras no se juzgan, ni se digieren, ni se fuman,
ellas deben ser dócilmente colocadas y
- todavía hojeadas -
hay que dejar que se muevan, que susurren, que retumben,
que se aclaren y vivan solas sus significados.

Las palabras deben ser tratadas con paciencia,
con soluciones especiales que vienen de historias
-personales, culturales, sensoriales-
A veces las palabras se palpan y están dadas por el Señor,
a veces vienen de las verduras, del agua, del sol
y del aire- etéreas, terrestres, esféricas-

Las palabras no se provocan,
y se deslizan en el cuerpo por el tacto.
Las palabras rechinan pero no como las puertas o los dientes
sino como los sentidos llenos de significados,
con sensaciones nocturnas
cuando truenan sus huesos, de aire y de vidrio,
como unos misterios,
a través de los rincones de las casas.

Las palabras están en la memoria,
en los pliegues de los ojo…

Adevarat a Inviat, Traiane! Paula Seling - Hristos A Inviat Din Morti

Imagine

Peste o ora vom rosti:Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat!

Imagine

Photographis: Sunday Feelings - HOPE

Photographis: Sunday Feelings - HOPE: "'Easter is the most important religious celebration in my country. Its traditions go beyond th..."

Maurice Bejart - Romeo et Juliette

Imagine
Imagine
LA MULŢI ANI GIURGIUVENILOR ŞI CELOR CE SE SERBEAZĂ DE POMENIREA SFÂNTULUI ŞI MĂRITULUI MARE MUCENIC GHEORGHE! De Sfantul Gheorghe Sarbatoarea Orasului Giurgiu la a XIV-a editie. Programul Sarbatorii  il gasiti aici. Din  Sinaxar - 23 Aprilie
În această lună, în ziua a douăzeci şi treia, pomenirea sfântului şi măritului marelui mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

Măritul acesta şi minunatul şi vestitul mare mucenic Gheorghe, a trăit în vremea împăratului Diocleţian, trăgându-se din Capadochia, de neam strălucit şi luminat, din ceata ostaşilor ce se chemau tribuni; iar când a fost să pătimească era la cinstea dregătoriei de comis.

Având împăratul gând să pornească război asupra creştinilor, a dat poruncă să se învrednicească de cinstiri împărăteşti şi de daruri cei ce se vor lepăda şi vor părăsi pe Hristos. Iar cei cer nu se vor supune poruncii, să aibă pedeapsă moartea. Atunci sfântul acesta fiind de faţă, a declarat că este creştin, mustrând deşertăciunea şi nepu…

Cu stimă vouă! Se apropie Sfânta Zi a Învierii Domnului nostru, Iisus Hristos, iar mie mie se întâmplă bucurie după bucurie. Sper ca şi voi să trăiţi aceleaşi momente extraordinare. Astăzi mulţi ne pregătim să putem spune de la miezul nopţii Hristos a Înviat! şi Paşte fericit!

Imagine
Bucuriile sunt simple sau mari. Eu am o mare bucurie. Versurile mele sunt apreciate şi iată, traduse. Vă pun aici o copie a bucuriei pe care doresc să o împărtăşesc cu voi, cititorii mei prieteni, gândindu-mă că trăim aceeaşi bucurie:Estimado Ionel Muscalu:

Dos poemas suyos han sido traducidos al español:  El primer poema por NicoletaIlie y Beatriz Estrada.  El segundo poema por AndreiLanga.

Visite el blog:  http://www.oazadecuvinte.com

También he colocado un link a su blog y un banner.  Espero que le guste.  Un saludo y un abrazo desde España
Anavineri, 22 aprilie 2011
Publicat de Ana Muela Sopeña la 21:340 comentarii

Întâmpinarea poeziei *
Leneş, ca orice mister, aş arunca în urmă pietre
Cu mâna ta, desigur, femeie minunată,
Ca urma ta să nască doar femei,
Parnasul sa-ţi întindă verzi braţele de iarbă,
De soare, Pyrrha, tu, femeia mulţumitoare,
Sa întinzi în urma-ţi harem…

Ne pregatim de Pasti

Imagine
Mă pregatisem sa decorez masa de Paşti şi  chiar atunci am primit  aceasta veste buna, cum ca volumul meu a ajuns si la Pitesti:  Când rătăcim pe căi umblate http://incertitudini2008.blogspot.com/

Tot căutând un sens în plus,

Gândiți-vă c-odată-i- Paște,

Pe care Domnul L-a adus...„Ionel Muscalu//

Trăim în cea mai frumoasă dintre lumile posibile, zicea, cu câteva secole în urmă , un învățat.

O lume în care cele mai multe dintre evenimentele cărora le suntem contemporani, din păcate, se învârt în jurul banilor și al unei goane teribile pentru a avea.
Cu orice preț...
Înghesuiala a devenit , cumva, organică, apostrofarea , insulta, degetul arătat pătimaș duc viață bună cu bășcălia, aroganța și vorba spusă de sus.
Cam asta tot văd.
Orice ar fi, diseară se cântă Prohodul, se împart flori din altar, semn că, încă, ni se acordă credit în bunătate .
Voiam să scriu altceva, să povestesc ce am înțeles eu , citindu-l pe Grid Modorcea , prin corespondență din New-York   http://ziarero.antena3.ro/…

Când rătăcim pe căi umblate

Imagine
Când rătăcim pe căi umblate,
Tot căutând un sens în plus,
Gandiţi-vă c-odată-i Paşte,
Pe care Domnul L-a adus.


Şi chiar de v-aţi pierdut speranţa,
Ori de asteptaţi încă ceva,
Creştinilor, voi iubiţi viaţa,
Pe Cel ce ne-a dat-o pe-a Sa.

Creştinilor ce iubiţi viaţa,
Cu sufletele între sorţi,
Pe Domnul vă clădiți speranţa,
Hristos a înviat din morţi!

Dacă Boc se confrunta cu o solidaritate a populatiei ca la greci sau irlandezi, nu mai era de mult prim-ministru

Imagine
19 aprilie 2011 Editor

- susţine Ionel Muscalu, purtătorul de cuvânt al PNL GiurgiuRecenta vizită la Giurgiu a lui Emil Boc, care a venit în campanie electorală internă, dar cu o puternică protecţie asigurată pe cheltuiala instituţiilor publice ale statului, este considerată de purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu, drept un abuz al liderului PDL. “Dacă tot umblă în campanie însoţit de oameni extrem de bogaţi, să pună aceştia bani şi să-i angajeze firme private pentru pază şi protecţie, pentru că pentru oamenii din staff-ul lui nu există criză. Pe Boc, când îl întrebi de ce a tăiat pensiile şi salariile spune că a fost şi este criză. Criză a fost şi pentru alte ţări, dar liderii acestora au ştiut ce să facă pentru a o depăşi şi fără să-şi chinuiască cetăţenii în halul acesta. Dacă Boc s-ar fi confruntat cu o solidaritate socială aşa cum au dovedit-o grecii şi irlandezii, de mult nu mai era prim-ministru. Boc vorbeşte despre moştenirea grea pe care a primit-o de la Guver…

Prezentarea din Știrile "Valahia" a volumului "Ostatic la ferestrele vieții"

Imagine
Ionel Muscalu şi-a ţinut prietenii “ostatici” la Cafeneaua Turn 19 aprilie 2011  Editor Lume multă şi bună vineri la prânz la Cafeneaua Turn din centru oraşului, unde Ionel Muscalu şi-a lansat cel de-al treilea volum de poezie intitulat “Ostatic la ferestrele vieţii”, carte apărută în Editura Pelican. Volumul vine după „Războiul cailor pe pereţi” (1997) şi „Baladele oraşului meu. Chipuri de prieteni” (reeditat în 2006) şi poate fi considerat ca un examen de maturitate, după cum afirmă publicistul Dan Mucenic, prietenul autorului şi cel care a prefaţat cartea. „În totul, «Ostatic la ferestrele vieţii» este o carte dominată de eleganţa rostirii, de fine aluzii livreşti, de rafinată interiorizare a trăirilor. Ionel Muscalu ni se arată ca un poet matur, pe deplin capabil şi de alte izbânzi, cochetând elegant cu muzele şi neezitând să scoată limba, ştrengăreşte, în faţa oricărei scorţoşenii ori să dea cu tifla gravităţii plicticoase. Semn bun acesta – că maturizarea artistică nu s-a atins de…

Boc îşi face campanie electorală pe banii românilor

Imagine
Postat de Editor pe 15 aprilie 2011 Purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu, a condamnat public excesul de zel al forţelor de ordine manifestat cu ocazia sosirii în Giurgiu a lui Emil Boc. “Ieri la Giurgiu ploua cu poliţişti, jandarmi şi agenţi în civil ai serviciilor secrete. De fapt, ieri la Giurgiu nu a venit prim-ministrul României, ci un candidat la preşedinţia PDL. Domnul Boc nu a avenit în calitate oficială de premier pentru a se întâlni cu autorităţile locale sau cu cetăţenii, ci a venit să-şi înceapă campania electorală în faţa membrilor de partid. Dacă el este doar un simplu politician care a intrat în cursa pentru câştigarea şefiei într-un partid, mă întreb de ce trebuie să suportăm din bani publici cheltuielile pe care le face Boc cu un impresionant dispozitiv de protecţie? Am văzut ieri la Giurgiu un spectacol al barbarismului, o formă de dictatură şi o intruziune a unui partid în treburile statului. Boc umblă acum prin ţară să-şi facă publicitate printre ai lui,…

Muntele vrăjit

Imagine
Stau la poalele muntelui,
Ca orice alpinist începător,
Mă uit în sus şi vreau să zbor
Peste albul, abruptul ponor,
Ca să arăt ce bine ştiu să fiu scriitor
De negre buchii de pixeli şi quadraţi.
Stau în două picioare, ca strămoşii acceptaţi
În mijlocul ghivecelor de flori ale boieroaicelor,
Apreciaţi pentru culorile lor de salamandră
Şi pentru că mâncau nedând din barbă,
Chiar dacă bătea cataclismul iminent la uşă,
Atunci când ei erau tăvăliţi prin dârmon şi cenuşă,
Că aşa era cu tranziţia agrar-stelară,
Te dădeau  în mă-ta şi cu tunul şi afară,
Până în faţa graniţei, a varicelei, malariei şi tandreţei
Dintre un ţânţar anofel şi un pui de ţăran rebel,
Aşteptând să vină ea, vară sobră şi iradiantă,
Când se coc holdele şi secera e ca o daltă
A statuii ce-o emancipezi cronologic şi cast,
De la îndrăzneală până la gândul dinast
Al trecerii lacrimii şi sudorii în pâine,
Căci iubirea dislocă timpul de azi peste mâine,
Până la trofeul fără respect, al unui succes ce-l aştept
Acum, când stau l…

Ce nu stiam eu si au stiut altii:

Imagine
Cu ocazia lansarii am aflat lucruri interesante la care eu nu ma gandisem: ca acest volum are 108 poezii *(recunosc, nu le-am numarat), ca de 11 ani nu am mai scris poeme (dar mi-au lipsit mult), ca prieteni (iar cei care au citit de un an si jumatate aceasta pagina , ca si cel care m-a convis sa o fac sunt printre cei mai interesanti si neinteresati) din Giurgiu si lumea intreaga sunt alaturi de "poetul"  Ionel Muscalu.
Astazi am transmis volumele prin Posta Romana si sper sa ajunga pana de Pasti sau dupa aceea in toate colturile globului .
Cu stima tuturor si numai ganduri si sentimente alese din Giurgiu, de la Ionel Muscalu.

El recibimiento de la poesía Domnul Andrei Langa mi-a facut marea onoare de a-mi traduce o poezie in limba spaniola. Ii multumesc cu aleasa pretuire! Poem de Ionel Muscalu in traducerea domnului Andrei Langa

El recibimiento de la poesía


Perezoso, como cualquier otro misterio, yo tiraría piedras hacia atrás
Con tu suave mano, por supuesto, mujer maravillosa,
Para que tu rastro pueda dar a luz sólo mujeres
Y para que el Parnasse te estirare sus brazos de hierba verde,
Llenos de sol, Pirra, tu, mujer agradecida,
Que extiendes a tu espalda mi harén de rayos,
Y sólo el Parnasse te cumple tus tigres del paraíso
Deducido de los finos atentados ante el movimiento
Y que las águilas locas de polvorín resintonizan su aleteo
Con el ruido de la niebla.
Ayúdame, cortejado del castigo,
A exponerme a la luz junto con tus ojos grandes!


Întâmpinarea poeziei


Leneş, ca orice mister, aş arunca în urmă pietre
Cu mâna ta, desigur, femeie minunată,
Ca urma ta să nască doar femei,
Parnasul sa-ţi întindă verzi braţele de iarbă,
De soare, Pyrrha, tu, femeia mulţumitoare,
Sa întinzi în urma-ţi haremul meu de raze,
Doar Parnasul sa-ţi împlinească tigrii paradisului
Dedus din atentatele uşoare la adresa mişcării

Reactii de la lansare

Imagine
GIURGIU: Poetul Ionel Muscalu, "ostatic la ferestrele vieţii"17 aprilie 2011, 14:03 |  Autor: Bogdan Vladu | 37 afişări

Giurgiu Ionel Muscalu a venit la eveniment împreună cu fiul său Poetul giurgiuvean Ionel Muscalu şi-a lansat vineri, 15 aprilie, la cafeneaua „Turn” din centrul municipiului, cel de-al treilea volum de versuri din carieră venit după o pauză de unsprezece ani. Intitulat „Ostatic la ferestrele vieţii”, volumul publicat la editura Pelican cuprinde 108 poezii, o mare parte dintre acestea apărând pe blogul personal al autorului.
„Este o carte care s-a născut după un an de muncă. Poeziile au fost publicate în prealabil pe blogul meu şi am satisfacţia că au fost citite de oameni din toate colţurile lumii” a declarat Ionel Muscalu care a împlinit 37 de ani cu două zile înaintea lansării.
La eveniment au participat, printre alţii, publicistul Dan Mucenic (cel care a semnat şi prefaţa volumului), directorul bibliotecii judeţene „I. A. Bassarabescu” Ion…