duminică, mai 29, 2011

Ţara numărului 9 sau de la băieţii de prăvălie, la băieţii de partid… ca de la Spiridon la Chiriac

                    Începusem să scriu acest articol gândindu-mă la scârba admirativă cu care o parte a poporului român, deci şi giurgiuvean, îmi tot repetă că nu mai scăpăm de ăştia, fără să-i nominalizeze, aşa cum se temea mamaia să-l nominalizeze pe aghiuţă, iar cel bătrân îl numea al dârâitului, aşa de-o invenţie, de-o poezie. Dacă în ceea ce priveşte entitatea supranaturală, să zicem că e normal, în ceea ce priveşte entitatea antidemocratică, demagogică, populisto-băsescoidă, mi se pare chiar anapoda, nu fiindcă eternitatea s-a născut la sat, ci fiindcă eteritatea începe acolo unde se sfârşeşte spiritualitatea, adică taman la uşa politicii. Apoi, mi-a venit în minte o comparaţie absolut aleatorie între un băiat de prăvălie sau, vorba domnului I. L. Caragiale, băiat pe procopseală (în casa lui Titircă), aşa cum era Spiridon şi băieţii de partid !
- Ba să am pardon! Ştiu eu ce vrei dumneata să zici…
Ei bine, care este deosebirea între un Spiridon care ştie numai de Jupânu’ şi de bătăile pe care le ia fiindcă trage la aghioase şi băieţii de partid care ştiu numai de câte un Zeus şi de DNA, fiindcă trag tunuri, tulburând liniştea publică, fără solicitare prealabilă şi, mai ales, fără să aibă aprobarea împărţelii ? Păi, mai întâi este ca între Spiridon şi Chiriac,( tejghetar, om de încredere al lui Dumitrache, sergent în gardă, amorezat şi împlinit în amor de Veta, consoarta lui Jupân Dumitrache). Adicătelea, unul cu bătaia, unul cu … consoarta stăpânului…,că, «nevastă-mea nu­-i d-alea, domnule ! ».
 Apoi, dacă trage la ei cu coada ochiului şi face fasoane, vezi bine! bagabonţii atât aşteaptă. Mai de-adevăratelea, unii cu mătreaţa în păr şi spinarea ciomăgită, alţii cu moralul nereperat, cu teşchereaua jupânilor pe mână şi, culmea, consimţitori la mai binele consoartei! Normal românesc, toată lumea e nemulţumită şi la apus de soare ar vrea să se omoare… Bre, nenea Iancu ăsta, nemuritorul, cum a arătat el esenţa băieţilor de partid, a ierarhiilor de casă, pornind de la un biet cherestigiu, căpitan în garda civică ! Fiindcă ştiu că românul nostru este grav, mucalit, ascuţit în observaţie şi, ca tot meridionalul, extrem de lucid, cred în acelaşi timp că butada: Vin ai noştri, pleacă ai noştri ! este o propoziţie extrem de logică în acest spaţiu românesc în care aceiaşi băieţi de partid, indiferent de partid, rămân aceiaşi băieţi câştigători de licitaţii, aceiaşi băieţi care învârt banul public şi împart şperţul, care aleargă după măgarul câştigător în alegeri şi care îi aduce sarsanaua cu voturi, indiferent că ele vin de la Paris sau de la Poplaca, aceleaşi încarnări ale spiritului băiatului de prăvălie sau de pârliţi ai societăţii, care merg de fapt pe logica femeii lui Pristanda  - Pupă-i în bot şi papă-i tot!, prefăcându-se afectaţi de soarta tuturor, dar acţionând doar în propriul interes şi, ca să rămânem tot la Caragiale, vorba lui Chiriac:” Lasă, jupâne, mă ştii că consimţ la onoarea dumitale de familist.”.  Fiind vorba la unii de o afacere,  iar la alţii de o ţară este clar că Spiridonii dorm când trebuie să fie treji, sunt pe maidan când ar trebui să fie acasă şi nu prea consimt la onoarea de familist a jupânului care îi ţine, fiindcă ăla este inimă rea, iar ei ori sunt proşti ori sunt incapabili să înţeleagă realitatea în care trăiesc, aşa că se fac a nu vedea combinaţiunile dintre diverşi Chiriaci şi Vete serioase, în a-şi înşela  ambiţiile, onoarea, familiile, fiindcă nu-i interesează decât propria piele. Pe de altă parte, tejghetarul e interesat nu doar de mărunţiş,  ci şi de a consimţi la onoarea de familist a jupânului, atât timp măcar cât trăieşte în amor cu nevasta acestuia. Încurcat mai este şi acest nene Iancu ! Sau nu! Fiindcă, la televizor, pe toate canalele româneşti, vedem divorţuri, răpiri de amante, certuri pe copii de dragul ratingului (Solomon ar fi tăiat copilul în două), vorba aceea, băut tutun în văzul lumii ! Cum tot aşa, vedem şi cocoane, galoane, vuitoane, autostrăzi nereperate, ca şi umorile de nefamilişti ale diverşilor crai de bamboo şi ţăţici de Dorobanţi, care-şi etalează comediile ionesciene în pieţe publice, fără a fi bătuţi cu pietre. În timpul acesta, alde chiriacii tejghetari consimt la jumulirea populaţiei în propriul lor beneficiu, ridicându-şi averi şi dorind apoi să-şi depăşească propria condiţie cu pulanul în mână… până află de fapt că nu onoarea lor era nereperată, ci că meşterul a schimbat numărul 6 cu numărul 9, unde se pare că în ultima vreme trăim cu toţii.

joi, mai 26, 2011

Expoziție Mirel Matei

Duminica aceasta (29 mai, ora 11.00 ) Giurgiu va beneficia de talentul expus într-un vernisaj al pictorului Mirel Matei.
A opta expoziţie are ca scop mai mult lupta cu timpul şi cu nepăsarea societăţii faţă de propriile valori, fiindcă Mirel Matei nu pictează doar peisaje în ton suprarealist sau peisaje marine în care efectiv te poţi îneca, ci încearcă mai întâi să îşi prezinte propria viziune asupra lumii în care trăieşte şi pe care de mai multă vreme cu greu o priveşte. Ceea ce se ştie despre acest pictor  tânăr sau mai curând ceea ce a frapat presa la ultima sa expoziţie din anul 2009 era faptul că pictorul este orb, iar picturile cu peisaje din zona natală a părinţilor săi - Satul Drăghiceanu- au impresionat pe toţi prin explozia culorii şi violenţa tăcută a cerului, parcă mereu în aşteptarea unei furtuni supranaturale. Nici apele nu sunt deloc cuminţi, prăvălindu-se parcă peste necazurile cotidiene ale unui om care se luptă din greu cu necazurile, trăind drama artistului român, nesprijinit în nici un fel de nimeni, regasindu-şi liniştea în neliniştea cu care pânzele sale fac să vibreze privirea şi sufletul iubitorului de artă.
Pe toţi cei care sunt îndrăgostiţi de aventura penelului într-o lume a culorilor necesare sufletului, îi invit la Galeriile de Artă din spatele Turnului cu Ceas pentru a fi martorii unei noi Expoziţii marca Mirel Matei.

Picturile pot fi văzute, electronic pe site-ul artistului: http://www.picturi.tk/

miercuri, mai 25, 2011

Blonda, chiorul si piticul…



Ce inseamnă să ai fobii politice la 21 de ani de la Revoluţie?
Păi,  în primul rând, să te enerveze toată clasa de politicieni, politruci, policiene, care pe baza unui carnet de partid s-au urcat pe nişte funcţii în stat şi nu mai vor să coboare de acolo, oricât de largi le-ar fi. Ba, chiar mai mult, să te enerveze faptul că deşi  le sunt largi, cu atât le par mai încăpătoare,indiferent dacă nu se pricep, dacă nu au competenţe, dacă nu au nici o şcoală pentru aşa ceva, cu atât mai mult începe să le placă lor.
Apoi, să nu mai ai încredere în nimeni, de orice parte a baricadei s-ar afla, fiindcă nu vezi baricada dintre cei care vor să dea senzaţia luptei, pentru că în mod programatic şi cu mijloace specifice cineva infestează viaţa publică în toată această vreme cu atacuri dure şi directe împotriva oricărei instituţii democratice, folosind jumatăţi de adevăruri, adevăruri scoase din context  sau simple marote ale unei societăţi prea obosite cu lupta cotidiană pentru existenţă, ca să îşi mai pună şi întrebări existenţiale .  Aşa dintr-o dată societatea se împarte în cei implicaţi şi cei pe care nu-I mai intereseazădeloc ce se întâmplă cu adevărat pe scena politică sau public, mulţumindu-se cu resturile aruncate într-un castron  pe masa ştirilor de toate felurile într-un amestec jalnic de Oana-Moni-Pepe-Iri-Băse- Elena-Boc-Blaga, încât lumea se sictireşte de tot, până la graţă, deşi nimeni nu vomită, ci stă aşa cu greaţa în gât, până se fac verzi şi-I doare capul. Or iată că în acest melanj prost gătit apare o ştire cultural cu iz de rivoluţie: ”Comedia "Blonda, chiorul şi piticul", interzisă pe Magheru”, dar care nu are nicio legătură cu ce vă aşteptaţi să fie.
Bucureşti. Anul 2011. La Sala Dal­les are loc premiera comediei "Blon­da, chiorul şi piticul". Regizorul este ameninţat că, dacă nu schimbă numele piesei, aceasta nu se va mai ju­ca. Şi chiar asta se întâmplă. Culmea este că "Blonda, chiorul şi piticul" nu este o piesă politică. Nu există personajele Udrea, Băsescu sau Boc – aşa cum poate v-aţi putea gândi. Spectacolul este o satiră a socie­tăţii de astăzi la care se râde foarte mult. Însuşi regizorul recunoaşte că titlul nu a fost altceva decât o manevră de marketing. Care, observăm, a mers, numai că nu în sensul dorit.Suntem la 21 de ani de la Revoluţie. Culmea este că "Blonda, chiorul şi piti­cul" nu are nici o legătură cu cine credeţi voi...  
 Dar cu ce are legătură?
Păi are legătură cu spaima unei doamne directoare pusă directoare de PD, că va fi dată afară din foncţie. După ce a provocat atât scandal, chiar ar trebui dată afară, pentru că e proastă şi arată că nu ştie să ţină o funcţie.
Mai are legătură cu ascultatul telefoanelor, cu camerele de filmat ascunse în birourile opozanţilor sistemului şi cu filarea propriilor membrii de partid de către  elemente din securitatea puterii.
Cam ce cred cei care nu văd baricada, nu fiindcă ea nu există, ci fiindcă lupta se dă pe tot terenul?!
Cam ce cred cei care văd la televizor arestările de sâmbăta sau duminica, atunci când  sunt de serviciu doar anumiţi judecători, aproape mereu aceiaşi, de ţi-e milă de cât îi încarcă superiorii?!
Cam ce cred cei care nu mai au încredere în forţa societăţii civile, fiindcă aceasta nu este în stare să se coalizeze decât pe chestiuni care nu au legătură cu politica sau care nu-şi mai face demult auzită vocea în spaţiul public, nu fiindcă nu ar lucra, ci fiindcă spaţiul public este surd?!
Nu ştiu, nu sunt Mafalda.
Dar ştiu că o chestiune deşteaptă de marketing a unui regizor inteligent şi o cucoană cu mintea îngustă-directoare pusă de PD,  a făcut dintr-o piesă de teatru care nu are nicio legătură cu anumite personaje, să fie mai bine mediatizată decât acţiuni în care sunt angrenaţi înmiit mai mulţi oameni şi în care s-au cheltuit înmiit mai multe resurse, a făcut să se nască în mintea atâtor şi atâtor români întrebarea, încă odată aceeaşi: În ce ţară trăim?
Iar răspunsul nu poate fi decât unul simplu. În ţara unde conduc Blonda, chiorul si piticul…

marți, mai 24, 2011

Călăi de vise

Motto: 
"Înnebunesc salcâmii în orice primăvară
De-atâta frumusețe, de-atâta alb curat,
Lumina lor de îngeri a început să doară
Și fiecare-și plânge un vis îngenuncheat!"
http://www.blogger.com/profile/10125186314702417033

Greşesc  pruncii ce nu mai suportă sânul mamei,
Greşesc plecând în timpuri ce  ţin de absolut,
Se rătăcesc cei care îşi pun  paloarea  stanei,
Peste surâsul care rabdă zidul tăcut?

E primăvară şi înnebunesc salcâmii,
Ciulinii îşi scot ciubotele pe drum,
Prin lumea largă umblă iar românii,
Ca să-şi realizeze visul din surghiun.

E primăvara-n toi şi iar greşesc mai marii,
Ne strigă repetat că suntem chiori,
Chiar de nu văd cum mai trăiesc ţăranii,
Din luxul lor aseptic, speriaţi de  boli.

Ei nu văd sărăcia şi  nici nu simt durerea,
Nu ştiu dacă la poartă ne moare un copil,
Nu au vreo lacrimă, de ţi-ai pierdut puterea,
Fiindcă din umbră-i poartă acelaşi gând debil.

O singură lumină mai cred că au în soartă,
Iar soarta asta crudă, le-o poartă-un mov netot,
Fiindcă în ţara asta ce au lăsat la poartă
Este speranţa pe care au răstignit-o-n  tot!


Îi latră câinii aspri în propria grădină
Şi caii se sălbăticesc de nemâncare,
Ne-ar omorî pe noi, cu puşca în surdină,
De n-ar avea pe cap atâta lume mare!

Înnebunesc salcâmii şi copiii,
Se îneacă viitorul în mari tăceri,
Eu vă conjur ca să ieşim cu vii,
Să smulgem buruienile de ger!

Să lăsăm libere acele energii sincere,
Speranţele acelor tineri de pe drum,
C-au învăţat şi muncă şi să spere,
Dar nu au  loc de îmbuibaţi acum.

E primăvară, dar ne bate vrerea,
Aceea seculară din ţăran,
Când grâului de azi i-a revenit puterea,
De-a ne hrăni cu pâine de pe lan.

Greşesc  pruncii care lasă sânul mamei,
Sunt multe mămicuţe, bebeluşi?
Să ne întoarcem la Legenda Anei,
De zidul calp să ne lăsăm seduşi?

E atâta primăvară lipsită de iubire,
Se sinucid şi mieii şi mor şi brebenei,
Această ţară pare lipsită de simţire,
Deşi irump cu sfinţii din ziduri clopoţei!

joi, mai 19, 2011

Frunzele de stejar saluta cu onoare Frunze de artar!

Am preluat aceasta cronica exact asa cum a aparut pe blogul Frunze de artar-un jurnal si o postez aici fara a schimba nimic, adaugand multumirile mele si faptul ca doamna Irina Moga a scris aceasta cronica onoranta pentru mine: “Ostatic la ferestrele vietii”, ostatic al luminii



Lansata la jumatatea lunii aprilie 2011 la Turnul cu Ceas din Giurgiu, cartea de poezii “Ostatic la ferestrele vietii” a domnului Ionel Muscalu, -  publicata de Editura Pelican - are deja cititori in Canada, printre care ma numar si eu.

Am avut placerea sa il ‘intalnesc’ pe dl. Muscalu pe internet, prin interactiune bloggerista, respectiv i-am citit posturile, am schimbat mesaje si iata acum am ocazia sa citesc volumul de poezii “Ostatic la ferestrele vietii”, volum a carui geneza am urmarit-o pe blogul autorului.

Prefata cartii, deosebit de inspirata, ii apartine lui Dan Mucenic, care cu o doza de umor amical si creativitate, isi intituleaza introducerea la “Ostatic la ferestrele vietii”Cel care scrie gradini, o frumoasa definitie pentru actul scrierii.

Universul poetic al domnului Muscalu se remarca, as zice, prin rima si ritm care, dupa parerea mea, constituie vectorii principali ai artei poetice in “Ostatic la ferestrele vietii”.
In cautarea muzicalitatii, poetul descopera imagini, idei, exploreaza si avanseaza pe cararile metaforei:

“Iar gândul toropit de alba tulburare
Se va roti în toaca bătută cu mirare
De bunii mei prieteni, ostateci ai luminii
Ce vrerea lor şi-o sapă în gândul nostru, crinii.”

din Ostateci ai luminii.

Volumul “Ostatic la ferestrele vietii” ne dezvaluie cateva din dimensiunile poeziei domnului Muscalu: aerul sacru al mai multor poeme, inspirat parca de aburul unor ceasloave:

“- Uite acolo, Dumnezeu picteaza icoane pe sticla,
Inmoaie stelele intr-un cer plin de har si de frica!”

din Copacul cu tablouri de ingeri.

 Natura contemplativa a ‘rostirilor’ se combina cu momente de razvratire (poetice, fireste) in care se resimt ecouri minulesciene:

‘Oh timpul acesta, trecut-petrecut,
Ma impinge cu limba clepsidrei in coloane.
Ma impinge inainte spre ceea ce sunt
Eu pe verticala.”

din Cosmos pe verticala.

Imaginile vizuale din poemele din “Ostatic la ferestrele vietii” sant puse cateodata in relief de cuvinte si figuri de stil care evoca un univers in continua expansiune:

“Ma uitam la paharul acela de apa,
Ca la ultmul ciclon din Caraibe”

din Casnice

Un univers poetic si publicistic, care cred va continua sa atraga noi cititori.


UN SINGUR OBIECTIV

marți, mai 17, 2011

Norocul naufragiatului este dat de mesajele din sticlă

Naufragiat pe-o insulă pustie
În mijlocul acestei omeniri,
Mi-aduc odgoane, sunete de glie
Din paseri şi făpturi ce te tot miri.

Mă concentrez pe frumuseţea mării
De oameni, ba de verde, ba de azur,
Cu gustul absolut al  gândurilor sării,
Razante argumente pentru distinse guri.

Şi pipăi vântul cu lungi pleoape,
Cu degetele oarbe de aşteptări,
E atâta frumuseţe între ape,
'S atâtea nevăzuturi între mări!

O stea înceată cauzează crete,
În ipostaza pescăruş dibaci,
De prin mocirle eu culeg egrete
Şi înfiez miros de  cozonaci.

Cu strâmbe mâini frământ aluat din sticlă,
Găsită la un ţărm către apus,
Sunt mii de vise aruncate-n pripă,
La care nici cocorii n-au răspuns.

Mesaje edulcorate de insula pustie,
Transmit ca din  Murano fierbinţile  dorinţi,
Stau între atâţia oameni în vasta mea câmpie,
Lăsând să toace-n  berze cântece pentru prinţi.



luni, mai 16, 2011

Mărul lui Andrei

Bucata aceea de măr ar fi adormit trei Albite,
Ar fi lăsat  zece Scufiţe fără suflări,
Ar fi trimis în vise cinsprezece Adormite,
Doar pe tine, copile, te trimitea la întrebări.

De unde vine şi unde se varsă Styxul?
Cine a sculptat cu cap de om Sfinxul?
De ce Semiramida şi-a făcut grădini?
De ce se suspendă între epoci lumini?

De ce s-a stins în mare al Alexandriei far?
De ce rănit de vultur e Prometeu plenar?
De ce urcă titanic un bolovan Sisif?
De ce Atlas nu are paltonul coroziv?

De ce Hercule moare de dorul de nevastă?
De ce are Pericle în statuie o cască?
De ce Socrate bea cucuta cam spre seară?
De ce Aristotel a cam fugit din ţară?





















De ce să te cunoşti pe tine mai întâi?
De ce Pandora avea speranţa într-un cui?
De ce au căzut îngeri din cerurile înalte?
De ce îmi prinzi mirarea în pagină de carte?

Aşa că, scump copil, 'nainte de culcare,
Primeşti doar un sărut, fără vreun măr, mic-mare,
Răspunsuri multe da-vom noi doi o viaţă întreagă
Şi mult vom discuta despre fiinţa dragă.

Deplasare in Spania


PDFImprimareEmail
Scris de Saptamana Giurgiuveana   
Vineri, 13 Mai 2011 16:07
Legat de deplasarea unui numar de 21 consilieri judeteni la Barcelona, precizam urmatoarele:
  • anul trecut, Consiliul Judetean Giurgiu a avut cele mai mici cheltuieli din tara la capitolul „Bunuri si sevicii”, si nici in acest an preocuparea pe aceasta tema nu s-a schimbat;
  • este prima deplasare, din acest mandat, a unui grup de consilieri judeteni, suportata din bugetul propriu al C.J.;
  • ocupam locul 5 (!!)in tara, in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, cu aproximativ 80 milioane euro aprobati prin proiecte, desi s-au ratat doua – trei proiecte semnificative. In ceea ce priveste atragerea investitiilor private si crearea de noi locuri de munca, situatia este mult mai nemultumitoare pentru conducerea C.J.. Pentru deplasarea la Barcelona, a fost aleasa varianta de larga reprezentare pentru a garanta interesul pentru aceasta colaborare, deoarece suntem foarte interesati sa convingem partenerii din Catalunia, cu care s-au purtat mai multe runde de intalniri la sediul C.J., sa demareze doua investitii in judetul Giurgiu, investitii ale caror detalii si stadiu au fost prezentate aici primarilor si consilierilor judeteni. Este vorba de constructia unui centru de colectare, sortare, recuperare si transformare in energie electrica a deseurilor solide din judetul Giurgiu si Bucuresti, cu o capacitate de aproximativ 100 mii tone anual si, al doilea, inlocuirea sistemului de iluminat actual, din mediul rural, cu unul de ultima generatie, bazat pe energie solara. Pentru fiecare dintre proiecte sunt constituite cate o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara, in care sunt parte sau se incearca atragerea tuturor unit. administrativ teritoriale ale judetului. A fost trimisa aceasta componenta Camerei de Comert Romano –Spaniole (!!), care a retransmis invitatii tuturor primarilor respectivi. In egala masura, pentru promovarea acestor proiecte este nevoie de aprobarea unor hotarari de C.J.. In ultima perioada s-au inregistrat, in mod nejustificat, voturi negative in sedintele C.J., pentru multe proiecte care vizau teme de interes public, motiv pentru care a fost considerat oportun sa se dea posibilitatea fiecarui consilier interesat sa cunoasca detaliile acestor investitii de zeci de milioane de euro, pentru a evita ulterior alte surprize neplacute de acest gen. In acest sens, la ultima sedinta de C.J. a fost aprobata, cu unanimitatea pe care o astept pana la finalul mandatului, aceasta deplasare.
  • In delegatii de 10 – 15 persoane, au avut loc intalniri cu presedintele C.J. Barcelona si reprezentanti ai C.J. Tarragona si ai Primariei Barcelona (din cauza faptului ca fiind alegeri locale in Spania pe 22 mai, presedintele regiunii Tarragona, respectiv primarul orasului Barcelona, au trebuit sa modifice programele stabilite anterior prin intermediul aceleeasi Camere de Comert Romano –Spaniole, partenerul nostru de incredere in relatiile cu mediul de afaceri din Spania.
Foarte important este ca, pana acum, inclusiv pentru economie, s-a ales varianta sustinerii intalnirilor doar la sediul C.J., cu parteneri din China, U.E., Stale Unite, Rusia. In toate ocaziile au fost refuzate politicos invitatiile primite pentru conducerea C.J. pentru consilierii judeteni. Singurele investitii private care prind contur sunt construirea unei noi centrale termice la Giurgiu, de catre firma Global International, cu actionariat rusesc si realizarea cadastrului general al judetului, de catre firma „Stewart” din San Antonio, Texas. In rest, multe alte discutii pe subiecte apropiate stagneaza, inclusiv pentru ca nu am reusit sa demonstram sufucient interesul si sustinerea noastra pentru investitiile respective.
In concluzie, sunt foarte multe reusite in acest mandat, lucru care ar trebui sa ne evidentieze:
  • absorbtia fondurilor europene, mult peste posibilitatile umane si financiare ale C.J. (cele mai multe proiecte, dintre judetele de pe granita comuna, abrobate pe Programul Transfrontalier Romania – Bulgaria), privatizarea cu succes a centralei termice, fara sincope in asigurarea energiei termice pentru populatie si demararea, in acest an, a constructiei unei centrale noi, cu o putere instalata de 120 MW, cel mai consistent proiect din regiunea 3 Sud / Muntenia pe POR, Axa 5.2. - „Restaurarea momumentelor istorice”. Vor fi demarate, in acest an, lucrarile pentru realizarea cadastrului general al judetului, exista doua G.A.L. –uri
  • ( Grupuri de actiune locala) aprobate, trei A.D.I.-uri( Asociatii de dezvoltare Intercomunitara) pentru teme de maxima importanta, respectiv gestionarea deseurilor, iluminat public eficient si cadastru general, avem cele mai multe proiecte depuse pe POR, Axa 3.2 – „Asistenta sociala”, multe alte proiecte aprobate sau in evaluare si, cu toate acestea, nu am beneficiat absolut deloc in acesti trei ani de mandat, de interesul mediei centrale;
  • era usor de anticipat, gratie multor „prieteni de nadejde”, interesul, altfel justificat, pentru aceasta deplasare.
Dar, o campanie de promovare la nivel national, a judetului Giurgiu, ar fi costat, conform ofertelor solicitate, de 10 ori mai mult decat cei 15 000 de euro cheltuiti cu aceasta deplasare, stiut fiind ca o campanie pozitiva costa foarte mult iar una negativa, comandata sau nu, este intotdeauna gratuita. Daca s-ar putea informa publicul larg, printre altele, ca mai avem multe alte proiecte in pregatire, ca de exemplu, construirea unui traseu ciclotristic intre Bucuresti si Parcul Natural Comana, a unei partii de schi pentru initierea copiilor, inclusiv construirea unei linii supraterane de metrou, care sa lege orasele Giurgiu si Ruse de viitorul aeroport de la Adunatii Copaceni si de Bucuresti, investitie de 100 milioane de euro pentru care cautam parteneri, atunci demersul jurnalistic ar fi complet si economia la buget considerabila, motive pentru care multumim anticipat.
Biroul de Presa
Consiliul Judetean Giurgiu

joi, mai 12, 2011

Sfinxul din miezul Troiei

Motto:" În Orient se spune că norocul favorizează o minte pregătită. "


Îmi latră nopţile neapărat prelung,
Se aud chemări de păsări dinspre cârd,
Departe-n zare noaptea arde iar homeric,
Rănind idei cu conţinutul sferic.

Din cai troieni, zidiţi la mine-n vise,
Se mai reped cu gânduri interzise,
Ulise călătorul, doar soldaţi sticloşi,
Înnisipaţi de timp, dar încă grandioşi.

Îmi par ciudat de marţiali, ca luptători X'ian,
Rescrişi acum aiurea din plugul de ţăran,
Care speriat ascunde comoara şi cărarea,
Tăcând în suflet taina, cu tot cu disperarea.
















Şi vin privighetori la geamul dinspre vis,
Bat triluri clar şi limpezi în cedrul neatins,
Deschid ferestre-n lemn, grele ca un tezaur,
Decât e greutatea lor necântărită-n aur.

Că-n nopţile eterne îmi latră sfincşi în sânge,
La mijloc de cai repezi din scânduri iar se frânge
Istoria în două de la destin la cer, pe 3-4 picioare,
Arzând ce eu mai sper, din prea multă răbdare.


De aceea vă îndemn să mai avem speranţă,
Un cerc este o minune- o trestie o ştanţă
A lumii idiomuri, în care ne-am născut,
Aşa cum o vocală naşte al limbii trup!

CONFERINTA REUSITA

miercuri, mai 11, 2011

Miercurea fara cuvinte multe: Colturile mele de rai!











Si, ca sa nu fie chiar fara cuvinte, cititi postarea dinainte!

Ofrande în cuvinte

http://karina-lumeanoastra.blogspot.com/
Scriu la un ciorap sau la o pâine,
Unul pe faţă, cu gust de mâine,
Una pe dos, cu gust de azi,
Cu gust eteric cules din brazi.

Scriu ca ofrandă adusă Ţie,
Doamne de oameni în dor şi glie,
Cum Ţi se aduce mielul cel gras
Sau spicul plin, dau versul ars.

Dau sentimente, dau şi idei,
Puse-n cuptoare, după temei,
Pus  lângă naos sau la icoane,
Poeme tari, cu gust de  carne.

Nu scriu vreun Psalm, ba nici o Odă,
Nu sunt etern ca David, sobră
Nu-mi este zisa atât de crudă,
Chiar de e coaptă în nopţi şi trudă.

Dau ca un cânt al nesomnului viu
Acest cuvânt , ce acum ţi-l scriu,
Eteric şi ferm, rănind fantasme,
Fiindcă ce scriu nu-s deloc basme.

E un cânt de vise şi lunatice zbateri,
Aprinse clipe, dulci şi prelungi patimi,
Una pe faţă, unul pe dos,
Ca măduva întoarsă în os.

Miniştrii Cabinetului Boc au primit ţepe de la Conferinţa Naţională a Tineretului Naţional Liberal



Sâmbătă, 7 mai, la Romexpo a avut loc Conferinţa Naţională a Tineretului Naţional Liberal, la care au fost prezenţi mai bine de 7000 de tineri liberali din toată ţara, din aceştia peste 800 fiind delegaţi cu drept de vot. Cu această ocazie a fost ales un nou Birou Permanent al TNL şi a fost reales în funcţia de preşedinte Florin Alexe. La eveniment au fost prezenţi membri de marcă ai PNL, între care preşedintele Crin Antonescu, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, vicepreşedinţii Mihai Voicu, Varujan Vosganian, Dan Radu Ruşanu şi europarlamentarii Norica Nicolai, Cristian Buşoi, Adina Vălean, Ramona Mănescu. De asemenea, au fost invitaţi liderul PC, Daniel Constantin şi preşedintele TSD, Nicolae Bănicioiu.
La finalul Conferinţei, tinerii liberali au organizat un marş până la Palatul Victoria, sub egida „În luptă cu puterea”, iar odată ajunşi la destinaţie au depus simbolic câte o ţeapă destinată fiecărui ministru şi fiecărui parlamentar al puterii. “Conferinţa Naţională de alegeri a TNL a fost nu numai cea mai mare  şi mai importantă întâlnire organizată de un partid politic în ultimii 20 de ani, dar înseamnă şi prima manifestare de forţă a unei elite a României, aflată în plină afirmare.  Eleganţa, stilul deosebit şi bunul simţ pe care l-am dovedit în politică şi, în acelaşi timp, determinarea, hotărârea  de a lupta cu mafia portocalie s-au văzut atât în ceea ce s-a întâmplat sâmbătă la Bucureşti, cât şi în activitatea din fiecare judeţ.  Giurgiu a avut cea mai numeroasă delegaţie de până acum la un astfel de eveniment, repartizându-ni-se 150 de locuri în sala de la Complexul Expoziţional Romexpo. Pentru prima dată TNL Giurgiu are un membru în Biroul Permanent Naţional, Mugurel George Buzatu, ceea ce ne onorează, dar ne şi încununează munca de până acum. Legat de marşul de la Romexpo la Palatul Victoria, acesta a fost civilizat, dar şi înghesuit pe trotuarele Capitalei de o decizie a Jandarmeriei. Personal am dus un snop de ţepe pentru Boc, Udrea, Anastase, Igaş şi Cseke, pe care le-am amplasat în faţa Palatului Victoria, acolo unde ne-a lăsat Jandarmeria să le depunem. Felicit şi pe această cale, aşa cum am făcut-o şi personal, pe preşedintele Florin Alexe şi pe membrii BPN, pentru toate proiectele reuşite din ultimii doi ani şi am încredere în inteligenţa şi calităţile acestora de a aduce anul viitor plusul de forţă necesar pentru a câştiga alegerile locale şi naţionale”, ne-a declarat Ionel Muscalu, preşedintele TNL Giurgiu.
Bogdan Sandu

marți, mai 10, 2011

Săptămâna Pătimirilor lui Boc, cel cu fulgerele oarbe şi deturnarea de programe ale avioanelor. Acest text a apărut în Jurnalul giurgiuvean la rubrica Uimiri provinciale. Pentru cititorii de pe hârtie din Giurgiu, săptămânal, sâmbăta scriu această rubrică.

Boc nu este bun de prim-ministru. Boc nu este bun de preşedinte de partid. Boc nu este bun de comunicator. Vorbeşte repede. Dacă stai în faţa sticlei televizorului, te fereşti să nu te scuipe. Boc nu este genial. Boc nu este sclipitor. Boc nu este Băsescu. Boc este Emil Boc, nu Emil Constantinescu.
 Nu mă uimeşte că eu am avut ocazia să fiu primul care a sesizat public în România că Boc cheltuieşte bani publici să-şi facă propria campanie în PDL, iar presa giurgiuveană a fost prima din ţară care a relatat şi a disecat această problemă.  Boc a început campania internă din PDL la Ateneul din Giurgiu. Emil Boc face poc în vreme de criză cu benzina şi aSPPectul fizic plătit de noi pentru limuzina guvernamentală care îl cară şi pentru dispozitivul care face poc la propriu, izbindu-se între ei, prin întreaga ţară, în campania electorală PDL. Nu am uimiri nici referitor la întrebarea mea legată de unde încep şi unde se termină calităţile de prim-ministru ale lui Boc? Nu aşteptam răspuns de la nimeni, era retorică!Aşa că nu mă miră absolut deloc de ce îl huiduie, îl înjură, îi arată obrazul oamenii din România, celui care se recomandă Emil Boc-premier şi profesor în Drept Constituţional, adică politician şi om de dreptu  .  E normal! Se plimbă prin România, e tratat ca în România. Uneori nici nu este băgat în seamă. Dacă eram în Grecia, ţara demosului şi a democraţiei, era zburat demult. Dacă eram în Franţa, ţara revoluţionarilor şi a drepturilor aproape socialiste, cum îi place să repete tonomat, Boc nu ajungea profesor universitar  şi nu avea dreptul să măcăne în public în faţa Sindicatelor, de orice orientare ar fi fost ele.  Dar se plimbă prin această Românie de tip nou, construită după model ceauşist cu omul de tip nou, aşa că totul este posibil. România a revenit, graţie acestei clase conducătoare, ţara în care nu mai contează dacă eşti tâmpit, troglodit, gherţoi, incompetent, lipsit de profesionalism şi minimă decenţă. Important este să ai carnet de PDL, UNPR, UDMR şi al celor din arcul guvernamental şi să cotizezi de Crăciun, de Pşti şi de Ziua Copilului la pungile cu daruri pentru poporul hămesit şi la ghidoanele ce trebuie să vină via China. Nu contează dacă vinzi viitorul copiilor, adolescenţilor, tinerilor! Nu contează dacă otrăveşti prezentul adulţilor, mamelor, bătrânilor din România, banii pentru campanie să iasă şi... ciocul mic!
Astfel, în ţara aceasta a fi prost e lucru mare, iar a nu citi este o chestiune de snobism! A fi şef peste proşti e lucru de laudă, iar  peste deştepţi e o ditamai mândria, fiindcă a fi şef e cel mai  şmecher lucru! Cu cât sunt mai deştepţi, cu atât mai bine!  Fiindcă cei mai de sus oameni ai statului se laudă câtă cerneală au băut la şcoală, cât au chiulit, ce note proaste au avut, cum s-au jurat să se răzbune şi ce bine o duc acum, când nu sunt obligaţi să citească nimic, decât, uneori notele serviciilor... Uite ce proşti au fost şi ce miniştri au ajuns! Şi nu le arde obrazul de ruşine şi nu le pasă, fiindcă încă mai cred că voturile se umflă.
Snobismul ignoranţei coborâte din Mercedes sau BMW  în direct la televiziunile de rating, practica vulgarităţii au devenit o pricipală virtute a oamenilor ajunşi din România. Puţini rezistă să nu se lase prinşi în mrejele grobianismului, neamprostismului atât de benefic sub guvernarea Boc. Nu îi iau în nici un caz apărarea lui Emil Boc. Cei care l-au huiduit, fluierat sau i-au arătat obrazul lui Boc, au ieşit dintr-o bibliotecă înmiit mai des decât a ieşit preşedintele Republicii din Golden Blitzuri. Ei s-au întâlnit conjunctural cu cel mai bun primar al Clujului, ajuns măscăriciul Zeusului.  Zeus care şi-a dat binecuvântarea de a-l nominaliza pe Boc la funcţia de deţinător de fulgere oarbe cu un şut în  dinţii adversarilor interni, care muşcă şi se laudă că vor merge la câştig.
 Fiindcă Boc nu este bun de prim-ministru. Boc nu este bun de preşedinte de partid. Boc nu este bun de comunicator. Vorbeşte repede. Iar dacă nu te fereşti din faţa ecranului, simţi că te scuipă.

Ionel Muscalu

парад победы 2011(торжественный марш) 2/2 Victory Parade 2011

Парад Победы 2011. Москва. Красная Площадь. Техника.

Парад Победы 2011 Красная Площадь

De maine ma intorc la poezie, astazi va prezint:

 Rezolutie pentru domeniul social a TNL

Construcția liberală a Partidului Național Liberal bazata pe piața libera nu exclude, ci se întrepătrunde, cu viziunea creștin-democrată a eticii economiei de piață. Dreptatea socială se instituie, astfel, la intersecția dintre individualism și solidaritate, care nu se poate baza decât pe muncă productivă, egalitate de șanse dar și solidaritatea cu cei în nevoie.
Pornind de la modelul social suedez potrivit căruia munca produce bogăţie care, reinvestită în formarea profesională, creează muncă la rândul său și a celui danez al flexicurității, Tineretul Național Liberal pornind de la elementelecapitolului social al Programului Noua Economie a propus o rezoluție pentru domeniul social, care are următoarele linii directoare:
 Ocuparea forței de muncă
• crearea cardului de asigurat în sistemul asigurărilor sociale, elementul de bază al sistemului integrat unic de asigurări sociale (ghișeu unic electronic), ce va genera reducerea costurilor angajatorilor, a barierelor administrative și va reprezenta adevăratul bastion al luptei împotriva muncii la negru;
• reducerea șomajului în rândul tinerilor, având în vedere faptul că anul trecut România a fost pe locul 8 din UE ca rata a șomajului în rândul tinerilor, prin:
- Creşterea atractivităţii muncii pe piaţa albă prin acordarea de stimulente financiare angajatorilor pentru formarea profesionala a angajaţilor si prin reducerea birocrației;
- Implementarea unei strategii pentru tinerii antreprenori;
- Eficientizarea burselor private, pentru a susține un învățământ centrat pe nevoile reale ale pieței muncii;
- Facilitarea inserției pe piața muncii a tinerilor prin crearea cadrului legal privind practica elevilor și studenților și stagiul absolvenților.
 Asistență socială
• reevaluarea sistemului asistenței sociale pornind de la centrarea pe nevoile personalizate ale familiei, în special a familiei tinere;
• dezvoltarea serviciilor sociale în paralel cu reducerea volumului prestațiilor financiare directe;
 Sistemul de pensii
• pilonul I de pensii – un proiect avangardist dar realist bazat pe renunțarea la sistemul inter-generațional pentru unul cu capitalizare in cont personal: cuantumul pensiilor va fi stabilit pe principiul contributivităţii, banii fiind investiţi pe termen lung, în loc sa fie cheltuiți imediat; participanţii sunt proprietarii contului personal în care îşi economisesc banii de pensie; fiind cultivată responsabilitatea individuală, spiritul de prevedere şi economisirea, cu rezultate pozitive asupra performanţei economice generale.
•  crearea cadrului legal si institutional al sistemului pensiilor ocupaționale și susținerea piloanelor II și II de pensii deja existente

duminică, mai 08, 2011

De la Conferinta Nationala de alegeri TNL, 07.05.2011, Copy http://national-liberal.ro




Un incident a avut loc, sambata, la marsul TNL din Piata Victoriei din Capitala. Tinerii liberali s-au certat cu jandarmii.
Fortele de ordine au confiscat tinerilor din PNL o teapa de trei metri, care era destinata simbolic premierului Emil Boc, potrivit Antena 3.

"Vrem o teapa de trei metri, viguroasa, pe masura 'performantelor' lui Emil Boc. Jandarmii nu stiu ce dimensiune are o teapa in Romania", a declarat un tanar protestatar.

Conferinta Nationala a Tineretului National Liberal (TNL) a inceput, sambata, la Romexpo, in cadrul careia a fost aleasa o noua echipa de conducere, in prezenta a aproximativ 8.000 de tineri liberali.

Evenimentul s-a incheie cu un mars TNL, sub egida "In lupta cu Puterea!", pana in Piata Victoriei.

tepe


In fata Palatului Victoria, tinerii liberali ar fi trebuit sa depuna cate o teapa pentru fiecare parlamentar al Puterii si membru al Cabinetului Boc, in semn de protest fata de guvernarea portocalie.

"Nu ne-ati lasat sa venim cu o teapa de 3 metri, pe motiv ca e obiect contondent!", le-a reprosat jandarmilor presedintele TNL, Florin Alexe, proapat reales pentru un nou mandat la conducerea organizatiei.

"Nu ne-ati lasat pe strada, ne-ati lasat numai pe trotuar! Nu se poate sa pui 8.000 sau 10.000 de oameni pe trotuar", s-a mai revoltat Alexe.



O mare de tineri la Conferinţa Naţională a Tineretului Naţional Liberal, organizat la Romexpo, în acel spaţiu enorm care părea neîncăpător. Însuşi preşedintele PNL a considerat că participă la “cea mai mare adunare a liberalilor din ultimii 20 de ani”, în aplauzele tonice ale tinerilor verticali. De fapt, foarte mulţi suntcopiii democraţiei, cum îşi spune tânărul liberal Alexandru Marin - unul dintre cei mai curaţi, simpatici şi determinaţi oameni pe care i-am cunoscut, indiferent de vârsta lor.
Congresul tinerilor liberali – care a continuat cu un marş spre guvern pentru plantarea de ţepe – a fost o pledoarie convingătoare împotriva deznădejdii şi pentru încredere în puterea de reuşită contra adversarilor democraţiei şi ai ţării înseşi, aflaţi încă la putere. “În luptă cu puterea” este, de altfel, deviza TNL. Şi la procentele pe care le are acum PNL, primul partid în topul încrederii oamenilor, cu aproape 40 de procente, aproape cât preşedintele lui – au contribuit şi contribuie activ tinerii liberali. Este şi motivul pentru care nimeni din marea de tineri liberali nu l-a contracandidat pe preşedintele TNL Florin Alexe.
E o prostie să schimbi ceea ce merge bine. La fel cum e o prostie să nu schimbi ceea ce merge rău. Propaganda iRealităţii TV e stupidă, cică, “la vremuri noi, oameni vechi” – idiotissim titlu de pseudoştire repetată la fel de mecanic precum se mizează că va fi receptată: fără, adică, să te gândeşti că vremurile nu sunt nici pe departe noi, iar tinerii liberali n-au cum să fie “vechi”, chiar dacă activează de foarte mici în politică, adică de la 13-14 ani şi uneori de pe la vreun anişor-doi, când îi purtau părinţii lor pe umeri în Piaţa Universităţii! Ce să-i faci, televiziunea lui Elan. Cu mare elan pro-Băsescu. De unde şi omiterea ştirii înseşi, anume, 8000 de participanţi şi marşul pentru plantarea ţepelor în Piaţa Victoriei. Lui Băsescu i-o pune însuşi Antonescu. 
Foto: Bogdan Stamatin
Dată fiind propaganda puterii – este egal minciună, intimidare şi mită alimentară -, tinerii liberali trebuie să fie şi mai prezenţi printre oameni. Sunt în fiecare zi printre oamenii de rând, pentru că marea lor majoritate (pro)vin dintre ei, dar oamenii trebuie să ştie clar că junii pe care îi văd mereu printre ei sunt tineretul liberal, că sunt foarte mulţi, că sunt neînfricaţi – fiindcă n-au cu ce să fie şantajaţi – şi nu în ultimul rând, că sunt puternici în primul rând prin tăria lor de a inspira încredere în viitor. Chiar în viitorul imediat. Ei sunt România reală, oameni ca ei spală obrazul ţării, prin valorile pe care le apără. Şi trebuie să le promoveze. Ei, prin energia lor, prin exemplul mobilizator pe care sau în măsura în care sunt dispuşi să-l dea, pot scoate din resemnare oamenii de treabă din această ţară, a căror lipsă de speranţă e alimentată de putere, ca să-i ţină în casă.
Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a electrizat adunarea, cu o adresare puternică, privind “încrederea, pur şi simplu, în viitorul României“.
Pentru propaganda imbecilă care furajează minţile blocate în proiectul falsei drepte, Crin a reiterat “o scurtă profesiune de credinţă” : Sunt liberal, sunt un om de dreapta, sunt cu titlu strict personal, monarhist. Acestea sunt convingerile mele, pe care niciodată nu le-am ascuns, nu le-am trădat, nu le-am pus în paranteză.
“Suntem, rămânem şi vom fi liberali, suntem, rămânem şi vom fi nişte oameni cu convingeri de dreapta”.
Pentru cei care răspândesc otrava calomniei şi a deznădejdii, liberal a fost Spiru Haret şi cred în liberalismul lui Spiru Haret, nu al lui Daniel Funeriu. Politicile liberale nu sunt doar pentru oamenii bogaţi. Politicile liberale sunt pentru oameni liberi şi pentru libertatea cetăţenilor. Generează prosperitate şi oameni bogaţi, dar liberalimsul generos, luminos, al înaintaşilor noştri ctitori de ţară, este ca lumina, este pentru toţi. A fi liberal înseamnă a respecta statul de drept.
“Nu eu, nici Victor Ponta sau Daniel Constantin, nu am fost membri ai PCR cum au fost Traian Băsescu, Emil Boc, Andrei Pleşu sau Vladimir Tismăneanu. Nu eu am fost propagandist al UASCR sau Victor Ponta, ci Emil Boc. Nu eu am fost reprezentant al statului, partidului şi securităţii comuniste la Anvers, nu Victor Ponta, ci Traian Băsescu. Nu eu m-am adresat memoriei slujitoare a fostei Securităţi, ci Andrei Pleşu. Nu eu am fost apostol al filosofiei marxiste până când a fugit din ţară, ci Vladimir Tismăneanu”.
“Nu eu am fost coleg de partid şi subordonat al lui Ion Iliescu în 1990, ci Traian Băsescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Ioan Oltean şi alţii ca ei”.
“Nu putem să acceptăm în faţa oamenilor care vor să cunoască istoria ţării lor lecţii de antomunism de de la Băsescu, Boc, Macovei, Pleşu, Tismăneanu. Nu au am fost ministrul lui Iliescu în 90, ci Pleşu. Nu eu am scris o carte elogioasă cu şi despre Ion Iliescu, ci Tismăneanu”.
Am făcut această alianţă, USL, pentru ca milioane de români să aibă o alternativă, a mai precizat preşedintele PNL. Pentru că merită. Pentru că România merită totul. Ţara n-are nici o vină pentru guvernare. De vină suntem noi că lăsăm să fie batjocorită. Tinerii liberali se opun categoric. Sper că vor reuşi, în primul rând,să-şi scoată din letargie seniorii, să-i împingă în stradă, în aşa fel încât oamenii să-i vadă şi să ştie că au pe cine trimite la putere. Aşa cum au făcut azi, cu greii partidului în fruntea marşului spre guvern(are).
Primul în sondajele naţionale – chiar şi în cele comandate de putere – este Crin Antonescu. De ce? Pentru că e deosebit. Dovada vie că există alternativă. El conduce un partid care a crescut direct proporţional cu încrederea în preşedintele lui. Pe care l-a reales, l-a reconfirmat şi pe care îl susţine puternic. La rându-i, Crin garantează pentru partidul lui. Îl pune în joc. Deci în valoare. Totul trebuie făcut pentru oameni, pentru a le confirma încrederea şi a-i convinge tot mai mult pe cei absenţi la opţiune/vot din cauza neîncrederii nu doar în şansa de schimbare – în care ar mai crede – ci mai ales în faptul că schimbarea puterii ar schimba ceva fundamental pentru oameni. Asta e otrava şi asemenea propagandă ucide, cum arăta preşedintele Emil Constantinescu, însăşi “fibra morală a poporului român”.
Otrava cea mai periculoasă este cea care te face să crezi că toţi sunt la fel şi deci nu există alternativă. Intoxicarea induce în primul rând o lipsă de încredere a românului în el însuşi. Cred că reuniunea tinerilor liberali a fost un succes fiindcă a demonstrat contrariul. Şi trebuie să o facă în continuare. Neobosit. Cu tonus. TNL e nu doar în luptă cu puterea. Este şi în luptă cu opoziţia. Cu paralizia ei temporară. Pe care nici n-o tratează şi atunci se agravează. Riscă să se cronicizeze şi să perpetueze actuala putere. Paralizia poate fi un efect al paraziţilor interni. Se impune o deparazitare a USL. Tinerii liberali au printre ei şi medici veterinari. :)
Deci, la treabă cu voi, jos blazarea, jos nesimţirea! Jos neîncrederea în puterea noastră de a da jos puterea! Asta vreau să aud de la tinerii liberali. În fiecare zi. Printre oameni. Insuflându-le încredere în propria forţă de schimbare. Şi în forţa solidarităţii. În puterea adevărului împotriva minciunii. În puterea binelui, faţă de care răul e efemer. E un mesaj pe care TNL îl poate promova în forţă. Şi se impune! Succes!
Foto: George Călin
Un alt argument forte, care trebuie promovat, este guvernarea Tăriceanu, a prosperităţii. Minciunile puterii pot fi demontate prin forţa evidenţei: cum se trăia pe vremea lui Tăriceanu şi cum se trăieşte acum. Dacă Tăriceanu rămânea premier, nu se făcea împrumutul de la FMI şi nu se ruina ţara. Se aplicau măsurile anticriză pe care Tăriceanu le-a anunţat încă din toamna lui 2008. Puterea minte cum respiră, fiindcă vrea să ţină populaţia în lesă, s-o aibă captivă şi s-o determine să stea acasă la vot. Tinerii liberali pot da peste cap toată propaganda puterii, prin forţa propriei prezenţe convingătoare printre oameni. Împreună cu seniorii. Cu Tăriceanu însuşi.
Călin Tăriceanu a pus degetul pe rană în cuvântul lui către tinerii liberali: cei care alergau manifestanţii din 28 ianuarie 1990 ne dau astăzi lecţii de liberalism.
Deci, tare TNL! Sus – adică la luptă – PNL! Iar USLaşii să-i facă politic regimului Băsescu ce i-au făcut SEALşii lui bin Laden. Aşa să ne ajute Dumnezeu!
P.S. Pot participa şi chiar sunt chemaţi la campania printre oameni şi tinerii PSD, cu absoluta condiţie să nu defileze cu oroarea de Che Guevara. Avem şi aşa prea multă impostură la putere. Să eliminăm măcar impostura din opoziţie. Cât de respectabil ar fi PSD dacă ar avea un preşedinte onorabil! Ce alianţă credibilă ar deveni USL! Ponta nu e ce trebuie. El poate fi convins să se retragă elegant.
Chiar nu putem urma exemplul acelor înaintaşi minunaţi, ca boierul poeziei, Alecsandri, care le-a răspuns detractorilor astfel, referitor la Eminescu: “E unul care cântă mai bine decât mine?/Cu-atât mai bine ţării şi lui, cu-atât mai bine!”. Despre asta-i vorba. E loc sub soare pentru toţi.
UPDATE. Jandarmii de la guvern nu i-au lăsat pe tinerii liberali să pună ţepele acolo unde primiseră aprobare de la Primăria Capitalei, adică, pe partea stângă a guvernului. De extremă stângă.

EDRAH_Giurgiu PHASE I