Postări

Se afișează postări din iunie, 2011

Revenire! In aceasta seara voi fi prezent la Valahia tv, in cadrul Emisiunii Interpelari. Aceasta se poate viziona si pe http://valahiatv.ro/live , incepand cu ora 20.45

Imagine
Pentru acces direct de aici, dati click pe :http://valahiatv.ro/live/incepand cu ora 20.15.
Scuze!!!  Din cauza transmiterii sedintei de Consiliu Local, emisiunea se difuzeaza incepand cu 20.45. Fragment dintr-o alta editie. Diseara intr-un alt format.

“Război” în instanţă între Prefectură şi Consiliul Judeţean conform http://giurgiuveanul.ro/

Astăzi se judecă procesul intentat de Prefectură pe tema desfiinţării judeţuluiConflictul dintre Prefectura Giurgiu şi Consiliul Judeţean Giurgiu pe tema reorganizării administrativ-teritoriale se va tranşa astăzi în Tribunalul Giurgiu, care va soluţiona în contencios administrativ cererea prefectului privind anularea hotărârii prin care giurgiuvenii erau chemaţi, în 17 iulie, la urne, pentru a decide dacă sunt de acord sau nu cu desfiinţarea judeţului.

Reamintim că la doar o zi după ce, joi, 23 iunie, a fost aprobată, de către majoritatea consilierilor judeţeni, cu excepţia celor din PDL, hotărârea privind organizarea referendumului local referitor la reorganizarea teritorială a României, a fost atacată în contencios-administrativ de Prefectura Giurgiu. Prefectul Robert Ioan Cristoi a solicitat Tribunalului Giurgiu anularea hotărârii prin care giurgiuvenii erau chemaţi, în 17 iulie, la urne, pentru a decide dacă sunt de acord sau nu cu desfiinţarea judeţului, considerând că acest p…

Lectia de istorie a prof. acad. Dinu C. Giurescu, de la “Punctul de intalnire”, transcrisa integral: “In aceste zile se joaca integritatea teritoriala a Romaniei, se joaca stabilitatea ei! FIECARE DINTRE NOI AR TREBUI SA SPUNA NU!”

Imagine
Categorii: Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie)Razboiul impotriva Romaniei
UN TEXT CARE MERITA TOATA ATENTIA NOASTRA SI CARE AR TREBUI POPULARIZAT CAT MAI MULT… Vezi: (Video) ACAD. DINU GIURESCU DESPRE DESFIINTAREA JUDETELOR SI NU NUMAI: “Statul de astazi apara pe altcineva… nu Romania”/ Seful UDMR, Kelemen Hunor ameninta si el cu iesirea secuilor in stradaProfetism dostoievskian “la lucru” (III): “Cine isi blestema trecutul, acela-i de acum al nostru, iata formula noastra!” … sau demascarea “demonilor” Europei R. T.: Va rog sa-mi spuneti cum priviti aceasta initiativa prin care conducerea Statului Roman vrea sa desfiinteze judetele actuale? D.C. Giurescu: Aceasta initiativa se inscrie intr-un sir de actiuni care sunt menite, pe de-o parte, sa destrame unitatea teritoriala a tarii si, pe de alta parte, sa stearga identitatea noastra nationala. [...] Si acuma noi vrem sa desfiintam cu o trasatura de pix toata aceasta intocmire care are o vechime intre 600 si 700 de ani, i…

Nu se declară Isus, însă poate merge pe apă. DYNAMO SHOWREEL 2010

Imagine
Nu se declară Isus, însă poate merge pe apă. A demonstrat-o zilele trecute, sub ochii curioşilor, în mijlocul zilei, la Londra. Bărbatul, de 28 de ani, a traversat jumătate de Tamisa călcând pe apă.
Iluzionistul Dynamo, pe numele său real Steve Frayne, i-a făcut pe câţiva britanici adunaţi pe Podul Westminster să-şi facă cruce. Tânărul de 28 de ani s-a plimbat pe apă, fără a se scufunda şi fără a se uda. Îmbrăcat în trening, bărbatul a ajuns până la mijlocul râului de unde a fost preluat de o şalupă a poliţiei.  http://www.adevarul.ro/international/europa/Omul-Tamisa-impietriti-spectatorilor-VIDEO_0_506949305.html

O dezamăgire ireversibilă

Comunicat TNL

București, 27 iunie 2011
Având în vedere ultimele ”reorganizări” succesive ale României în 8, 16 sau 8+2 județe sau regiuni  și ”noua istorie” a României, în care unul dintre cei mai respectați români din toate timpurile, atât în țara lui, cât și peste hotare, este numit trădător, Tineretul Național Liberal consideră absolut necesar să facă publică atitudinea sa în fața dezastrului în care se află astăzi România.
Noi, tinerii liberali, suntem urmașii studenților care, în 8 noiembrie 1945, au declanșat cea mai mare manifestație anti-comunistă din România de până în 1989. Respingem cu hotărâre comportamentul actualilor conducători ai țării. Nu înțelegem de unde atâta înverșunare de a distruge meritele trecutului românesc. În ciuda tuturor necuviințelor acestora față de reperele morale ale poporului român nu ne-am descurajat în încercarea de a ne face prezentul mai bun și nu am plecat, încă, din țară. În afară de asta, avem vreo vină?
Cum își permite președințele țării să îl numească trădăt…

Cine l-a inventat pe Dumnezeu si de ce trec anii?

Imagine
De Ionel Muscalu, provocat de Philippe Legrand şi Andrei-Mihail MuscaluE vremea !Şi sezonul. Pentru a da aripi viselor noastre şi pentru a ne transforma iluziile în realitate.
Chiar omul care este un pic trecut, chiar el, mai ales el, are un pic sentimentul de a fi, de a trăi.
Vacanţa creează acest efect. Distanţa de asemenea.Parfumurile.Orizontul.Vântul.
Peisajul...Marea.La Bucureşti, la Giurgiu. În alte capitale de ţară, de judeţ.
În satele noastre pitoreşti, de asemenea. Întotdeauna ai nevoia aceasta a evadării pentru care cauţi vacanţele: parfumurile, orizontul, vântul, peisajul…şi uneori ai această senzaţie că te afli pe malul mării şi totul este extraordinar, chiar dacă nu te afli acolo... 66% dintre români nu îşi mai permit să meargă în concediu nici măcar în România. Cei care merg în străinătate preferă auobuzul, adică merg mai mult decât stau, aşa fără parfumuri, vânt, orizonturi.
Prins cu gândul la situaţia de la locul de muncă, prins cu politica, prin…

Fiindcă este duminică să ne amintim patriarhalele vremuri cu:Rondelul orasului mic, Alexandru Macedonski

Oraşul mic te fură-ncet Cu ale lui tăcute strade,
Cu oameni proşti, dar cumsecade,
Ce nici nu ştiu că sunt poet.


Cu centrul intim şi cochet,
Şi fără case cu arcade;
Oraşul mic te fură-ncet
Cu ale lui tăcute strade.

Prin umbra parcului discret,
Nu se strecoară mascarade
Şi nu s-aud în el tirade
Despre-al politicii secret.
Oraşul mic te fură-ncet.

La Cotroceni Opoziţia a venit cu soluţii anti-criză, iar Traian Băsescu cu circul mediatic

Imagine
- susţine purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu Faptul că doar întâlnirea de la Cotroceni a preşedintelui Traian Băsescu cu Opoziţia a fost televizată în direct, în timp ce întâlnirile cu celelalte delegaţii au fost ţinute departe de ochii şi urechile presei, dovedeşte, în opinia lui Ionel Muscalu, purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu, că Traian Băsescu nu şi-a dorit un dialog sincer cu toate forţele politice, ci doar un spectacol televizat. “Liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, au mers la Cotroceni cu un program concret şi cu soluţii pentru ieşirea din impasul politic actual, care să dea şi o şansă relansării economice a României şi îndepărtarea de criză, pentru că aceasta este adevărata problemă a României, nu regionalizarea şi schimbarea Constituţiei. La Cotroceni, liderii opoziţiei au prezentat şase măsuri, care aplicate ar fi putut relansa şi dialogul politic real din România. USL a propus  înfiinţarea, până la 15 iulie, a unui Comitet economic anti-criză, cu un…