sâmbătă, iulie 30, 2011

Cât mai suportăm huliganismul unor derbedei?! Tinerii PDL, ambasadori ai distrugerii mediului?!


Petrecerea PDL pe strand s-a incheiat cu devalizarea copacilor din Giurgiu.Eveniment oferit de Marin Anton!

By pe surse - Last updated: sâmbătă, iulie 30, 2011 - Save & Share - 8 Comentarii

 

Rusine, PDL ! Rusine, tineri PDL! Rusine organizatorilor petrecerii de la strand in numele PDL.

Dupa modelul guvernului PDL care astazi sub ochii nostri devalizeaza Romania, si tinerii crescuti de PDL  se manifesta distructiv, “devalizand” efectiv  mun Giurgiu cu peste 100 de copaci .
In special traseul de la Strandul Giurgiu si pana la Parcul Alei a fost supus manifestarii barbare a tinerilor needucati sau, mai rau, prost educati in curtea PDL Giurgiu.

Probabil ca acest text nici macar nu poate constitui o stire, pentru ca suntem atat de obisnuiti ca PDL-ul de la mic la mare sa ne sfideze prin atitudinea lor infatuata, incat nu ne mai mira nimic.Adaug şi eu fotografii care ne prezintă situaţia greu de suportat a copacilor distruşi:
Aceste imagini se multiplica de aproape o suta de ori, asa cum puteti si in filmuletul postat pe you tube:

Pe aceeasi tema:

Ce înţeleg pedeliştii din deviza „Tinerii – Forţa Dreptei!”

Tinerii democrat-liberali din Giurgiu şi-au dat întâlnire două zile la rând, joi şi vineri, la ştrandul din Port, în încercarea de a-şi câştiga adepţi prin gratuitatea intrării şi a trataţiei, numai că distracţia lor – mai scăldată în alcool decât în bazin – a culminat cu un revoltător act de vandalism.
32 de tei cu vârste între doi şi cinci ani, plantaţi de-a lungul şoselei care face legătura între Port şi oraş, au căzut victimă „Forţei Dreptei” educate de PDL la Giurgiu.
Sâmbătă, 30 iulie, în jurul orei 3 dimineaţa, o patrulă mobilă mixtă a Poliţiei Locale şi Poliţiei Municipale a oprit şi legitimat şapte dintre tinerii democrat-liberali care participaseră la petrecerea de la ştrand, aflaţi în stare avansată de ebrietate. Aceştia au fost conduşi la Secţia din Port a Poliţiei Transporturi, pe a cărei rază de competenţă s-au petrecut actele de vandalism şi tulburare a ordinii publice. După primele cercetări se pare că grupul de vandali a fost mai numeros, locatarii unui imobil din zonă afirmând că au fost treziţi de „zbierete” şi au văzut de pe geam un grup de circa 15 indivizi care „răcneau ca descreieraţii”.
La rândul său, un angajat al ştrandului a declarat, sub protecţia anonimatului, că în incintă nu s-au produs pagube pentru că „am stat cu ochii pe ei şi i-am potolit imediat”.
Update 1. Şefii PDL Giurgiu şi directori ai mai multor servicii deconcentrate s-au întâlnit şi ei vineri, dar la prânz, pentru o foarte scurtă conferinţă de presă şi un „team-buiding” de câteva ore, la restaurantul din imediata apropiere a ştrandului.
Update 2. Imagini cu tinerii liberali giurgiuveni distrându-se la ştrand, într-o zi caniculară, au fost preluate de pe site-ul unui ziar giurgiuvean de unele agenţii centrale de presă şi difuzate cu insistenţă de posturile de televiziune, acompaniate de comentarii condescendente, datorită câtorva domnişoare care au dansat, în opinia „criticilor”, cu mişcări prea provocatoare. La distanţă în timp de două săptămâni, se oferă spre comparaţie comportamentul tinerilor „la putere”. Dacă atunci s-a titrat „Sexy-party TNL”, acum ar fi corect „Criminal-party TDL”?

vineri, iulie 29, 2011

Artistii fotografi din Giurgiu vor avea prima expozitie maine

Maine, vineri, 29 iulie 2011, artistii fotografi din Clubul de profil din Giurgiu vor expune pentru prima data in spatiul generos de la Hanul Cosminului.
 Doritorii de arta fotografica pot vizita aceasta expozitie incepand cu orele 11.00.
Le urez mult succes!Munca lor de pina acum o puteti vizualiza aici!

duminică, iulie 24, 2011

Fulgi de cer

Eu când colind în lume umblu
Cu cumpăna fixată lângă geană,
Din iris plâng cu verde bleu,
Lăsând arcada timpului să cearnă.

Negraţios, empiric şi oniric,
Peripatetic predispus la junghi,
Lăsând în tău aleanul meu cel liric
Cu astrul tău să facă unghi.

Dansez prin tăul meu extraterestru singur,
Din cărţi de curcubee abjurând citate
Şi te conjur atât de alb, de sigur,
Să-mpănoşăm memento împerecheate.

Apoi tâşnesc pe dulcea mea cometă,
Pe o superbă coadă cu oftat,
Când stai aşa, premeditat cochetă,
Lăsând pe jos un cer escamotat.

Culoarea ta e nuferiu vibrantă,
O deltă eu descânt, când tu desmierzi,
Cu zâmbetul hitit la mine-n barbă,
 Să nu mă umblu în vremi ce tu le pierzi.


sâmbătă, iulie 23, 2011

Cele mai frumoase 10 locuri din ţară... sunt sute şi peste tot

Sictireli mi-a trimis o provocare extraordinară, el îi spune leapşă, eu îi spun încercare! Cred că cele mai frumoase 10 locuri din ţară suntpeste tot şi sunt sute, mii de minuni ale naturii sau create de mâna omului, dar fiindcă nu am prea mult timp, ci doar mult subiectivism: la Giurgiu  în insule - Insulele Mocanu, Camadinu, Lungu si Ostrovelu renumite pentru pescuit, pentru sălbăticia naturii şi pentru finețea nisipurilor de pe plaje. Trebuie, desigur să adăugăm fotografii!


Apoi, este cât se poate de firesc sentimental, să spun că în lunca de la Cucuruzu sunt de asemenea o seamă de minunăţii ale naturii, cu vechile case şi oamenii aşezaţi acolo parcă din negura timpului.
Aproape normal, urmează Delta Dunării, aici nu cred că trebuie să dau explicaţii:Îmi sunt dragi munţii din Prahova, Vâlcea, Argeş, Covasna, Sibiu-cu Sibielul şi Păltinişul, Cluj cu muntele Mic şi Pensiunea Lara de pe Valea Iarei, Maramureş cu Săpânţa lui, dar nu voi uita niciodată Izvorul Albastru al Izei   şi pe nea Petrică-tăietorul de lemne, nici Moiseiul, nici mocăniţa. Apoi, mănăstirea Caraiman şi pe Stareţul Gherontie Puiu-care mi-a dat veşti înainte să se întâmple şi care s-au întâmplat cum prevestise...
Dar, cred că nici măcar uitarea nu poate şterge amintirile legate de locuri dragi din Iaşi-Copoul cu teiul lui Eminescu, căsuţa lui  Creangă, Bacău şi mina Trotuş, Neamţ şi mormântul Veronicăi Micle sau Casa Memorială Alexandru Vlahuţă, de la Mănăstirea Văratec                               
  şi Agapia sau Petru Vodă, din Suceava şi mânăstirile bucovinene Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Voroneţ, ori, trecând dincolo de munţi şi aproape la extremitate, Clisura Dunării şi spectacolul de ape la Cazane,
 Mănăstirea Sf. Ana  a lui Pamfil Şeicaru,  podgoriile de la Miniş, pârtia de schi de la Rânca , mânăstirile Tismana, Polovragi, Parcul Brâncuşi
 din Târgu Jiu şi mânăstirile vâlcene de la Hurezi
unde am adăstat în chilia maicii Dobrona, verişoara mea şi unde Andrei a băgat spaima în tăcerile religioase ale călugăriţelor cu desele lui incursiuni de copil de doi ani.
Este nu  greu, ci fantastic de greu să nu amintesc Hunedoara, Deva, Sighişoara, Braşovul şi Poiana ori conacele şi castelel din întreaga ţară, ca şi cel de la Arcuş, unde  vizita mea a avut loc in a doua jumatate a zilei, seara, dar totusi castelul Béla Szentkereszty,  care mi-a lasat un aer misterios, de epocă, mai ales că a trebuit să rămân singur în castelul întreg, iar plimbandu-te prin gradină, te cufunzi intr-un moment de silent sufletesc.
Dar şi Timişul are nenumărate locuri spectaculos de pitoreşti, ca şi Bihorul ori Bistriţa-Năsăud.
De fapt, absolut toate judeţele României au cel puţin cinci-şase locuri unice în felul lor.Giurgiu , Teleorman, Călăraşi nu sunt diferite din punctul acesta de vedere.Pentru că mie îmi este extrem de greu să aleg doar 10 locuri extraordinare din România dau şi eu sfoară dincolo de  ţară către doamna Irina, în ţara arţarilor (http://frunzedeartar.blogspot.com/), fiindcă am certitudinea că este mult mai obiectivă decât mine.
 Sper să îi placă această provocare!  De asemenea , aceasta provocare merge si la DoarATAT, de la care asteptam vesti si imagini niepieritoare!

vineri, iulie 22, 2011

TNL Giurgiu sau “Iubeste si fa ce vrei”21

Pe vremea lui Ceasca, era vehiculat un banc: se zice ca au incercat chinezii sa faca un bar pentru diplomatii straini in care sa fie si animatoare, cum aflasera ei ca se intampla lucrurile in putredul Occident. Evident, au fost selectate cateva cadre de nadejde, cu minim 30 de ani vechime in partid. Dupa prima seara, seful organizatiei de partid locale cere amanunte despre cum au evoluat lucrurile. “Extraordinar” i se rapunse. “Toti connsumatorii au cazut lesinati!” “De ce” -a insistat liderul de partid- “au facut camaradele nostre streptease, deschizandu-se la primul nasture a salopetei?” “Au facut cum ziceti dar nu atunci au lesinat consumatorii” i s-a raspuns, “ci doar cand tovarasele si-au scos cizmele din picioare”… Desigur, subiectul meu nu este morala comportamentala a membrilor din partidul lui Mao. Ci viziunea pe care o avem asupra comportamentului tinerilor membrii ai PNL (mai specific: membrii TNL).
Reflectiile de mai jos au fost prilejuite de discutiile din media (si din grupul PNL de pe FaceBook) asupra activitatii organizate de catre TNL Giurgiu in aceasta luna. Activitate la care au participat circa 500 persoane (membrii TNL, simpatizanti, prieteni si prietene) si in cadrul careia a existat un moment sau mai multe (cateva minute, poate mai mult, dupa cum rezulta din filmare) in care 3-4 tinere fete, imbracate sumar (deh! ca la plaja…) au dansat punandu-si in valoare formele sculpturale ale corpului tanar si trecut prin sala de fitness. Momentul a fost inregistrat si (ne-am obisnuit deja cu asta!) pus pe youtube unde, pana la aceasta data, a fost vizionat de peste 27.000 de ori. Desigur presa locala si nu numai (o anumita parte a presei!) a intrat pe fir, condamnand cu voiosie asa zisa lubricitate a actiunilor TNL. Evident evenimentul a fost dezbatut (neoficial) si de catre membrii PNL. Unii au acceptat firescul situatiei, altii au condamnat “imoralitatea” ei, “lipsa de rusine” manifestata cu acel prilej (mai ales ca tinerele dansatoare purtau tricouri cu sigla PNL.

La o scurta analiza, am putea fi in fata a trei situatii:
1. Tinerele era membre ale TNL. In acest caz, ma indoiesc ca cineva, inclusiv din cadrul ierarhiei de partid, ar putea sa le nege dreptul de a dansa cum doresc, oriunde doresc, si imbracate cum doresc (atata vreme cat imbracamintea nu lezeaza morala publica sau legislatia in vigoare). Nu retin ca vreun regulament PNL sau TNL sa stipuleze cu ce au dreptul si cu ce nu au dreptul tinerii sa se imbrace atunci cand danseaza pe marginea piscinei. “Iubeste si fa ce vrei” a zis Sfantul Augustin si desi el nu era penelist as zice ca, daca tinerele acelea se simteau liberale, atunci putea purta sigla PNL cand si unde doreau si nu ma intereseaza daca unii mai conservatori in gandire cred ca acestea greseau pe undeva. Cine se considera pur, acela sa arunce primul cu piatra.
2. Tinerele erau simpatizante ale PNL, invitate sau prietene ale unor membrii PNL/TNL. Se pot face cam aceleasi afirmatii ca si mai sus, cu o singura observatie, legata de purtarea tricourilor PNL. Dar aceste tricouri (fie ca au fost primite ca premiu in cadrul activitatii, fie ca au fost imbracate de catre respectivele in semn de simpatie) si purtarea lor nu pot fi, in sine, motiv al unui blam. Ceea ce nu este interzis este permis. Si, din nou, nu cunosc paragrafe din statutul PNL sau TNL care sa interzica dansatul in costum de baie la strand, insotit de purtarea unor insemne ale partidului sau organizatiei sale de tineret.
3. Tinerele erau animatoare (inclin inspre aceasta ultima varianta intuitia mea de detectiv amator plecand de la ceea ce poarta in picioare respectivele personaje). Ce ar fi blamabil aici? Orice MCM cunoste ca, in anul de gratie 2011, mai orice eveniment orientat inspre enterteinement (mai cu seama unul care implica sute de invitati) implica prezenta unor animatoare (de profesie sa nu). Animatoare care ar trebui sa nu arate ca niste animatoare. De unde aproape obligatoria purtare a unor tricouri cu sigla PNL, daca am dreptate si tinerele doar au bifat o activitate din fisa postului respectivului eveniment. Din nou, nu cred ca putem condamna ceva aici.
In concluzie in nici unul dintre cazurile prezentate mai sus (si care epuizeaza intreaga gama a posibilitatilor) nici dansul in sine, nici purtarea tricourilor nu sunt blamabile.
Desigur, tot ce am scris mai sus, sau ceea ce va urma, nu sunt decat parerile mele, firesc subiective si la fel de firesc puse sub semnul posibilei erori. Desigur, mi se va raspunde ca daca ceva nu este interzis in mod oficial, acest fapt nu inseamna ca acel ceva este recomandabil a fi infaptuit. Nici o lege nu condamna scobitul in nas, dar asta nu inseamna ca ne vom scobi in nas oriunde si oricand. Exista prevederi legale si prevederi ale bunului simt sau ale opiniei publice, prevederi legate de ceea ce societatea considera la un moment istoric dat ca este permisibil sau nu ca si comportament social. Numai ca, aflati in acest punct al discutiei, as dori sa subliniez ca practic, nu conteaza ce credem noi, cei care am trecut de varsta binecuvantatei tinereti, ca ar trebui sa faca si sa zica tinerii; ci important ce cred ei, tinerii insisi, despre comportamentul lor in societate. Vrem sa facem din tineri un fel de copie intinerita (la nivel de mental si comportament social) a noastra insine? Daca ma uit cu atentie la societatea in care traiesc, parca as zice mai degraba ca NU.
In final, ca sa descretesc fruntile puritanilor din PNL, o poveste zen-budista, care ne-ar putea spune cate ceva despre faptele care nu ne ies din minte, si poate si despre noi insine: Se spune ca erau odata doi calugari budisti care mergeau prin padure. Si cum mergeau ei, au dat de un rau destul de involburat si adanc. Cand tocmai se pregateau sa-l treaca au vazut o femeie tanara si nurlie care nu se incumeta sa porneasca spre celalalt mal. Atunci unul dintre ei a luat-o in brate si a trecut-o raul. Dupa vreo 2 ore, celalalt calugar, care nu o ajutase, izbucni nervos: -Cum ai indraznit sa atingi acea femeie si sa o porti in brate? La care celalalt raspunse calm: -Eu am lasat-o din brate acum 2 ore… iar tu inca o porti cu tine!
PS: am avut cateva ocazii sa cunosc cativa dintre membrii TNL Giurgiu. Cei care citesc acest articol pe blogul meu, ii pot vedea pe bannerul paginii de garda pe tinerii giurgiuveni “in actiune” (Brasov, lansarea candidaturii lui Crin Antonescu, mai 2009). Din cele cateva mii de demonstranti din toata tara care am facut turul centrului orasului de sub Tampa, grupul din Giurgiu a impus cel mai mult: grup compact, singurul purtand un fel de uniforme albastre (va aduceti aminte de bancul cu chinezii? Cred ca Iliescu de la Giurgiu il stie si el…), singurul cu un repertoriu de “ziceri” bine pus la punct… impecabili in manifestarea lor. Acolo si atunci (dar nici prima, nici ultima oara) am fost mandru de tinerii pe care PNL ii strange sub insemnele galben-albastre. In numele acelui sentiment a fost scrisa si aceasta aparare a dreptului de a te comporta ca un tanar, atunci cand ceasul chairos, prielnic si efemer, iti sopteste: “Iubeste si fa ce vrei!”

PS1: Am pus pe grupul Elevilor din Romania (grup nou pe FB, 2500 de membrii) filmuletul cu dansul, insotit de intrebarea: “In cadrul unei activitati organizate de catre organizatia de tineret a unui partid se poate dansa precum in filmu atasat?” 88,8% dintre raspunsuri au fost DA iar 11,2% au bifat DA, dar fara purtarea unor tricouri cu sigla partidului; nici un repondent nu a raspuns cu NU. Apropo de ceea ce cred tinerii insisi, rezultatul este mai mult decat edificator.

Am de preluat o leapsa de la Sictireli...

Decizia mea referitoare la subiect, peste cateva ore. Multumesc pentru atentie, Sictireli. Astazi revin!

miercuri, iulie 20, 2011

Tinerii liberali din Giurgiu s-au distrat la ştrandOrganizaţia municipală a Tineretului Naţional Liberal a organizat vineri, 15 iulie, la ştrandul din Giurgiu, o acţiune care a avut un succes deosebit. s-au distrat pe tot parcursul zilei, au dansat şi au participat la concursuri originale.
Ştrandul din Giurgiu a fost, aşadar, asaltat vineri de peste 500 de tineri liberali şi invitaţi ai acestora. A fost o acţiune pe gustul tuturor, cu muzică şi dans, cu distracţie în permanenţă şi concursuri care mai de care mai originale. Tinerii liberali au demonstrat, astfel, că politica nu exclude buna dispoziţie şi au impresionat atât prin exuberanţă, dar şi prin modul civilizat în care s-au comportat. „Am avut această idee, împreună cu colegii mei de la TNL, fiindcă este vară şi ce poate fi mai potrivit decât o întâlnire la ştrand. Pe lângă membri TNL Giurgiu sunt prezenţi aici şi mulţi invitaţi, prieteni ai organizaţiei noastre, care au acceptat să se distreze împreună cu noi. Este un prilej nu doar pentru distracţie, ci şi pentru a ne cunoaşte cât mai bine”, ne-a declarat Emil Epure, preşedintele Organizaţiei Municipale a TNL.
Alături de tinerii liberali a fost vineri şi unul dintre cei mai fideli susţinători ai acestora, Marian Prodan, la iniţiativa căruia a fost constituită galeria echipei de fotbal Astra, una dintre cele mai apreciate galerii din ţară. „Mă bucur că sunt din nou împreună cu prietenii mei mai tineri şi îi felicit pentru această iniţiativă. Numărul mare al celor care sunt astăzi aici arată din nou forţa liberalilor din Giurgiu şi aprecierea de care se bucură aceştia”, a spus Marian Prodan.
Tinerilor liberali li s-au alăturat şi invitaţi din Bulgaria şi Croaţia. 
Bogdan Sandu

(Epopeea discretă a unui bondar îndrăgostit de o stea )

Stea cu trenă

Noi facem parte din sistemul solar,
Tu fiind prima stea de la soare,
Cu care stelar am ieşit la plimbare,
Din forfota-mi obişnuită de  bondar
Solitar.

Aşa că, elitrele mele zborifere se etalează,
Uite aşa! în lumina ta de stea ce dansează,
Ca şi când mi-ai da un sărut transparent,
Care duios, păsăresc, temperamental aparent,
Nechează.

Chiar şi aşa, eu nu ştiu de adio, de vino,
De foame, de sete, de păsările mâncătoare,
De bondari cu elitrele fantezi,aproape divino,
Ce sari prin Calea Lactee, ca o stea călătoare,
Cvartet de piane.

Dar pretutindeni se vorbeşte despre tine,
Eşti la modă mai ceva decât o cometă,
Şoaptele lumii privindu-te, galactico, ţine
De statutul tău de stea indiscretă,cochetă,
Prima de la soare.

Fiindcă ai luminat ziua, pierzând strălucirea
Pentru un biet bondar cu ursitori ruşinate,
Fiindcă ele au ursit cele şapte păcate,
Caustic şi globalizant prezentând iubirea,
Ca o perspectivă...

Atunci ai plecat, dând sfios din mână,
Uite aşa!, dincolo de lună cu o săptămână,
Ca să orbitezi pe lângă o planetă,
Care să-ţi poată cumpăra
Trena ta! 

Cel mai bun ziarist din Giurgiu _ Vasile Arcanu- Giurgiuveanul

De ce? Pentru că face această urbe să fie cunoscută! Cumva, oricum, dar prinde nationalul.

luni, iulie 18, 2011

Coloane îngeresc infinite
Mă joc acum cu paharele de ceai,
Am toane-n verb şi îngeri în alai,
Care mă învaţă oboseala lumii drepte,
Făcute tot mereu să aştepte.

El fierbe paharul doar cu o culoare,
Eu pene aş vrea din a lui  înserare,
Dar ceaiul acesta are un gust de caramel,
Care te face să  gândeşti că vrei cam altfel.

Frumos e apusul, răsăritul superb,
Epopei la un ceai se scriau cam imberb,
Când timpul creştea istoric mai trist,
Când se expanda prin Vămi fantezist.

Un înger bea apă-n culori de adevăr,
Paharul cu ceai era ca un măr,
Adam eram eu, adâncit în sărut,
Se făcea dimineaţă şi-n rai aş fi vrut.

Aruncat în concret, mă privea ca pe-o broască,
Din aceea de verde, cu lămpaş, fără cască,
Iar norocul meu venea din paharul de ceai,
Fiindcă îngerul ridica infinite coloane de n-ai.

Nevăzute în nouri, plângând de păcate,
Răsărind din trecuturi de sfinţi sărutate,
În care deşerturi şi peşteri atee,
Transformau în sfinte oricare femeie...

joi, iulie 14, 2011

Ia de la Băsescu!Ia de la Băsescu!
 Premierul Emil Boc a declarat, marţi seară, că nu a primit nici o înştiinţare de la DNA privind vreo acuzaţie oficială împotriva ministrului Mediului, Laszlo Borbely, acesta fiind în continuare membru cu drepturi depline al Guvernului. Totodată, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că ministrul Mediului are în continuare susţinerea politică a Uniunii şi s-a declarat convins că în câteva zile acuzaţiile la adresa acestuia se vor dovedi false.Dar Traian Băsecu ce a zis, că nu l-a întrebat nimeni despre votul prin corespondenţă a la Paris şi despre regionalizare?

Doamna Vălean-cel mai puternic deputat din Parlamentul European

Europarlamentarul liberal Adina Vălean a fost desemnată „cel mai puternic deputat din Parlamentul European”, potrivit celui de-al patrulea Raport al organizației Votewatch.eu.
Potrivit raportului intitulat  Voting in the 2009-2014 European  Parliament: Who Holds the Power?”, eurodeputatul Adina Valean a fost de partea câștigătoare în mai mult de 90% dintre voturile exprimate în Parlamentul European în ultimele șase luni.
Raportul Votewatch.eu menționează că nominalizarea Adinei Vălean, ca fiind „cel mai puternic europarlamentar”, este determinată de faptul că grupul politic din care face parte, respectiv Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), este cel care înclină balanța în plenul Parlamentului European (PE), influențând decisiv rezultatul votului. Iar, potrivit raportului citat, eurodeputatul liberal are rolul determinant în cadrul Grupului ALDE.
Prezentul raport analizează comportamentul politic în Parlamentul European în ultimele șase luni și activitatea individuală a fiecărui eurodeputat, precum și al grupurilor politice și naționale din care aceștia fac parte. VoteWatch.eu a mai lansat încă trei rapoarte referitoare la voturile exprimate de eurodeputați și grupurile politice de la prima sesiune plenară a noii legislaturi, din iulie 2009, până la ultima sesiune plenară, desfășurată în decembrie 2010.
VoteWatch.eu este o organizație independentă, cu sediul la Bruxelles, care își propune să promoveze transparența procesului de luare a deciziilor în Uniunea Europeană și îmbunătățirea calității dezbaterilor publice. Aceasta facilitează accesul și furnizează o serie de analize legate de deciziile și activitățile politice ale Parlamentului European și ale Consiliului de Miniștri.
Vă transmitem atașat Raportul VoteWatch.eu.

Mie imi plac aceste ritmuri: LA INDIA DE ORIENTE ...

Trío La Rosa:

El Trío La Rosa, destacado conjunto cubano de finales de los 40’s e inicios de los 50’s, en las que tuvo la oportunidad de cantar Luisa María Hernández llamada “La India de Oriente”. La música de este trío es cónsona con buena parte de la de Felipe Rodríguez: de desengaños, vida tabernera y elogio del despecho y la frustración amorosa.

En realidad, se conoce poco o casi nada sobre los integrantes de este trío, al no encontrar alguna biografía de ellos, pues solo nos queda escucharlos y así rememorar sus grandes y personalizadas interpretaciones como: porros, tamboreras, boleros, guarachas, y boleros morunos impresos por Sica Peruana S.A. (Fábrica de Discos MAG), bajo Licencia del Sello Panart Records LPE-2077, año 1965, TRÍO LA ROSA VOL. 3

Como siempre quedan ustedes invitados a participar con cualquier dato referencial que pueda nutrir el escaso conocimiento de este especial trío cubano.

Koko del Perú

Spre marele Nord. Întâlnirea cu Moş Crăciun în alt anotimp.

         - Pe marele vultur care a pârjolit pădurea, vuind cuvintele în gura vajnicului Väinämöinen, faurul veşnic, ce povesteşte des...