miercuri, februarie 03, 2010

Inca o proba de inteligenta PDL-ista la adresa mea, preluare din Giurgiuveanul

Musca(lu)... la arat


“De la arat un plug



Venea încet spre casă

si la un bou pe jug

O muscă se-aşezase"



Cine nu-şi mai aminteşte fabula lui Alecu Donici studiată-n clasele primare?! Dacă memoria vă joaca feste, motto-ul sper că v-a adus aminte că era vorba de-o muscă aşezată pe jugu' boului şi care-avea pretenţia că vine de la muncă.

N-aveţi pretenţia la mine să ştiu cine-i ,”plugu”, cine-i ,”jugu” şi mai ales cine-i “bou”...



Ştim însă cu siguranţă cine-i musca.

Unul mic, pitic la stat şi la sfat care s-a-nvăţat să bâzâie pe la urechile oamenilor cu treabă, sau de treabă şi căruia nu i-a dat nimeni cu flit pân-acum sau nu l-a trimis unde-i place muştei mai mult... prin canale şi latrine.

Bâzâitul şi-nţepatul sunt singurele îndeletniciri ale omului (pardon ale gâzei !), dacă vei încerca să cauţi rezultate ale muncii lui vei constata că exersezi adunarea cu zero şi te vei întoarce la morala fabulei:

„Spre lauda deşartă

Mulţi zic: noi am lucrat,



când ei lucrează-n faptă,

Ca musca la arat”,

(n.a...mai lasă bâzâitul şi du-te la ….t)



Costel Dumitru

33 de comentarii:

giurgiuveanul proactiv spunea...

Spunem adesea că sunt mulţi proşti pe lumea asta. Şi avem dreptate, pentru că... aşa e! Sunt mulţi!!! Dar faptul că o spunem, direct sau indirect, ne autoproclamăm în mod automat superiori. Iar aici s-ar putea să nu mai avem dreptate. Pentru că acum se relativizează grav de tot lucrurile, iar culorile lor nu mai sunt doar alb şi negru. Apare o paleta aproape infinită de nuanţe care, oricum ar fi dispuse, ele nu sunt şi nu pot fi, în niciun caz, subordonate unele altora. Mama, ce ca....uri pot sa debiteze!!!

proactiv si destept spunea...

În aceste vremuri tulburi, nu vreau să vorbesc despre greşeli. Vreau doar să prezint varianta conform căreia e posibil ca inteligenţa să nu fie măsurată în vorbe frumoase şi ,,deştepte", ci în statut, în relaţii şi, în definitiv, în bani. Da! În bani! În locurile unde îţi faci concediile, în locurile unde mănânci, în posibilitatea de a nu te interesa ce scrie pe o carte de specialitate, nu de consumabile (lato sensu), în felul în care percepi ziua de mâine etc. etc.

tata si mama lu' La Fontayne spunea...

GREIERELE SI FURNICA
(Fabula moderna)

Primavara.

Furnica sapa, pune seminte, face straturi. Apare si
greierele.
- Ce faci, greierasule?
- Merg la un tenis cu baietii.
- Mai, mai! Sa nu vii la iarna sa-mi ceri mancare, ca nu stiu ce-ti
fac!
- Da, da, bine....

Vara.

Furnica aduna, secera, coseste. Trece greierele, cu o chitara sub
brat..
- Ce faci, ma?
- Ma duc sa cant cu baietii in parc.
- Sa nu uiti: de la mine sa nu ceri de mancare.

Toamna.

Furnica culegea de zor, facea dulceturi, punea conserve. Trece
greierul, tot cu chitara sub brat.
- Ce faci, ma?
- Ma duc sa cant cu baietii in bar.
- Bine, ma, da' la munca nu vii pana la iarna?

Vine iarna.

Furnica statea in pridvor, infofolita intr-un sal si cu un
ceai fierbinte in mana, cand vede o limuzina. Din ea coboara greierasul.
- Ce faci, greierasule?
- Uite, ma duc la Paris sa cant. Am avut succes cu chitara.
- Bine, greierasule, bafta. Si daca-l vezi pe unu', Toparceanu, zi-i
ca-mi bag picioarele in "Balada" lui
Sa ai o zi de greier !

Flori spunea...

da ce le-ati facut de se baga toti in seama?

cosma horia iordache spunea...

Prietene, fii atent aici si trateaza-i pe prosti, gandindu-te ca tu chiar ai ce spune, nu ca astia:
Cineva din mine, căruia nu i-a rămas străină nici o suferinţă
Are, de când mă ştiu, şapte mii de ani.

Cineva din mine, care nu se lasă corupt de glorii deşarte
Are, cu tot mai multă îndărătnicie, şaptesprezece ani.

Iar vârstele obişnuite ale vieţii omeneşti
Nu îmi ating în nici un fel esenţa.

Am avut toată viaţa şapte mii de ani,
Dar trecând prin ispitele şi ticăloşia lumii,

Iconoclast şi tot mai plin de revoltă,
Am să mor de şaptesprezece ani.

EB spunea...

Frumoasă fabula amintită de autorul articolului în cauzaă. Numai că acesta nu poate face distinctia între marimea unui om si dimensiunea acestuia. Din fericire pentru acest “unul mic, pitic la stat” aşa cum îl caracterizează stimatul autor este mare prin însăşi cultura pe care o are, adunată cu trudă din multele volume de cărţi citite, faţă de mulţi alţii care, probabil, au citit doar titlurile. Şi cum un astfel de om, citit, are şi o inteligenţă care îi permite să folosească cuvântul cu mare uşurinţă şi care dă înţelesuri aparte acestora, nu poate fi pe placul unora care cu adevărat s-au aşezat pe spinarea altora şi revendică întâietatea mărimii lor.
Din fericire , “piticul Muscalu” are cu ce se lăuda.
Draga Ionele “bâzâie “ în continuare şi nu uita “ buturuga mică răstoarnă carul mare”, dar şi “ Şi plopul este înalt şi îl spurcă toate ciorile”. Asta ca sa nu folosesc alt termen ireverenţios.

costel mayo spunea...

Basescu si dupa el si ai lui,este un om razbunator. nu uita niciodata.
remember cum bea cu Gigi Becali la Goden Blitz? dupa ce Gigi il facuse albie de porci in campanie?
eh, in curand [pe 2 aprile cand e si NO BASESCU DAY] Becali face un an de cand a fost arestat…
desi bause cu marinelu’ la masa.
nu prea am mai scris despre politica pe blog de la primul tur ala alegerilor prezidentiale…
ce s-a intamplat la tuturl 2 m-a convins ca nu merita sa imi pierd vremea…
poat camama are dreptate cand spune” si daca iesea altu’ era mai bine?”

cand o sa iti vina randul? cand o sa vrea Basescu… acum vor aia mai mici de pe la noi, dar fii atent la ce urmeaza!

Anonim spunea...

nea ionele, cine e astia, bre? de la giurgiu nu e ca ii stiam, scoala n-a facut se vede asa ca cine e astia? bai, nene, vrei sa ti lasam in izmene, daca te mai supara? zi ceva si ne ocupam noi cum se nimereste de nimeni astia. daca e de dat sa bea cerneala sa stim si noi si gata

silvia spunea...

cu PDL nu mi se pare ca e de vorbit acum. E un partid autosuficient, arogant, mult prea dependent si obedient fata de Traian Basescu. Un partid care pastreaza ca presedinte al organizatiei de tineret un fost ministru urmarit penal, fiind suspectat ca a savarsit fapte grave de coruptie. Si care, dupa un an de guvernare, inca nu a ajuns sa propuna vreo masura de relansare economica.



De aceea, cred ca PNL trebuie sa faca opozitie. Nu sa stea in opozitie, ci sa traga din opozitie. Sa propuna politici reale de refacere a economiei, de incurajare a investitiilor, de deschidere mai profunda a societatii. Asa cum sta bine unui partid de dreapta. Sa faca opozitie fara populism, privind mai departe de varful nasului. Si sa se pregateasca sa preia guvernarea din 2012 castigand alegerile, mai curand decat sa cerseasca intrarea la guvernare in 2010 castigand mila PDL.
de la Alina Gorghiu

Metaxa spunea...

Ionele, iti mai confectionezi, ma, multe identitati? :) Daca as primi pe blogul meu atatea comentarii semnate ANONIM, le-as sterge din 2 in 2. Mai ales pe cele care ma lauda. Sau postezi la greu ca sa para ca ai trafic? :) Traficantule!
In ceea ce-l priveste pe giurgiuveanul invrajbit care nu intelege de ce-l bazaie musca, ii spun eu: pentru ca este un rahat cu ochi cazut ca o balega in presa locala.
Sa auzim de bine.

Anonim spunea...

Esentele tari se pastreaza in sticle mici - asta in ceea ce priveste referirea la inaltimea ta .

Sfatul meu in toate astea este sa nu-ti risipesti energia in toate directiile , nu uita ca taurul este provocat cu flamura rosie spre care se indreapta cu toata energia si cind ajunge acolo gaseste un mare GOL , deci , tu trebuie sa decizi daca este important sa ripostezi sau nu .

In final o intrebare retorica : De cind elevii dau note profesorilor ?

Unknown spunea...

Salut pe toata lumea de pe aici, fie ca sunt NUME, ca Traian Metaxa, adica un jurnalist serios si recunoscut pentru tonul lui caustic, fie ca sunt anonimi, cu nume obisnuite, fiindca nu sunt ziaristi si nici celebritati locale. Recunosc printre cei care scriu in aceste 2 zile prieteni buni de talie nationala, chiar daca nu-s prea inalti in ochii unor cazaturi. Nu, Traian Metaxa, nu fac trafic de unul singur, asta pentru ca nu sunt urs ca altii si nu am facut nici alte lucruri oneroase. Nu cersesc surasuri si nici nu sunt foarte diplomat, sunt insa educat. Sunt categoric in ceea ce spun , pentru ca nu o fac din temenea sau din aservire fata de persoane, ci din plamada mea de tanar poate uneori prea idealist, dar fiindca simt si eu ceea ce traiesc 90% dintre oamenii din tara asta. Eu stiu de mai multi ani ce inseamna raul pe care nimeni nu a reusit sa il indrepte, stiu si cat am muncit si cat muncesc, fara aprobarea unor latrai de nebagat in seama si pe care ii voi ignora in continuare. Stiu cine sunt si nu iau in seama glume de bodega ale unor oameni fara nume(neica-nimeni), care gandesc prin buzunare, nu prin sinapse. Si promit c-o sa auzim de bine!Incepand de poi...maine!

georgiana spunea...

DOMNUL MUSCALU A FACUT NUMAI BINE, IN SCHIMB VOI SUNTETI NISTE HOTI SI NISTE INVIDIOSI.NEMERNICILOR SI HOTILOR.

alex spunea...

tzantzarule, nu mai scapam de voi, insectelor!

alex spunea...

tzantzarule, nu mai scapam de voi, insectelor!

amorfelu spunea...

bre nea ionele, imbuibatule cu apartament de la primarie, de ce nu ti-ai facut ma vila ca sa nu mai stai la apartament? de ce stai cu chirie, nenorocitule, care ai fost ministru sau asa zici tu si aia de lka pnl ca sa te dai mare si de ce ai furat de canrtina sa-ti iei masina , banditule!

Florin Petrescu spunea...

tzantzarul anofel-Femelele acestei specii de tantari cauta cele mai apropiate surse de sange si urmaresc oamenii chiar si in interiorul avioanelor,primariilor,consiilor judetene,in locuitele oamenilor de buna credinta,pe blogg-uri unde incearca sa strice imaginea unor oameni care chiar au facut ceva pentru orasul nostru si pentru cetateni Acolo pot supravietui pana la cateva saptamamani si pot ajunge astfel in toate colturile lumii.
Autoritatile sanitare au izolat focarul de boala,au dezinfectat toate locurile in care a stat pacientul si ii supravegheaza pe toti cei care au intrat in contact cu el. Sa fie vorba despre tine tzantzarule?sunt forte curios sa stiu daca esti femela pentru ca sunt convins ca le ai bine cu suptul...de sange.Daca esti mascul ce sugi?Iar despre Cantaragiu ma ofer voluntar la un sondaj de opinie prin oras sa vedem cine a auzit de el si ce a facut pentru noi giurgiuvenii asa cum a facut Muscalu

amorfelu spunea...

Florin Petrescu esti un bou, iti spune amorfelu...

sandu ciorba spunea...

Insecte adaptate la mediul urban-hematofagii adica cei care se hranesc cu singele oamenilor, cu buna dispozitie, cu nervii nostrii-din aceasta categorie fac parte tzantzarii si PD-ul.In timp ce scriam mai devreme citeva rinduri am realizat imediat imensa asemanare dintre un tzantzar si partidul nostru ,,iubit''.Da acela ...care ne suge , ne suge si iar ne...suge.Acel partid din cauza caruia traim din somaj,un partid care este al hotilor, al securistilor si al curvelor.Condus de tzantzarul sef care se face vinovat de toate scandalurile si care tinde sa devina un soi de tiran,cunoscut pentru sunetul constant,tiuitor pe care speram sa nu-l mai auzim.Traim intr-o tara cu impozite mai mari,presedintele care ne insulta si ne sfideaza,guvernul incompetent boc care nu poate crea un singur proiect in mijlocul unei crize economice.Ei bine vrem si noi putina liniste si incercam sa ne mai ascundem de acesti paraziti,ne izolam, sau cel putin asa credeam, in fata unui calculator sa stam de vorba intre noi oamenii de bun simt, oameni normali. Si ne trezim invadati de acesti paraziti care apar sub forma imaginara a unor insecte harnice mintind ca au facut numai faguri de miere, ca ei nu inteapa niciodata.Nu putem trai cu astfel de creaturi pritre noi, cu atacuri la oameni din orasul nostru care au realizat ceva in acest oras si judet si asupra carora nu exista dovezi sau banuieli ca au gresit fata de noi.Sa fiti siguri ca aceste lucruri vor fi santionate, va vom da cu FLIT!!!

amorfelu spunea...

Flit tie, si la totyi pnl-istii, care se dau la noi ca n-ati fost in stare sa faceti nimic, decat sa dati din gura sau sa va ascundeti in calculatoare. Noi am muncit si o sa vedeti voi cine e mai taree!

amorfelu spunea...

bai ciorba, cu tine nu vorbesc esti supa calaie.

Vasile spunea...

Parerea mea este:
1. Omul nu are "treaba"!!!
2. E mic, si nu se vede nimic de pe urma lui, poate o prima candidatura la prostul satului ca in Parlament e absent!!!
3. Ionel, nu te uita in gura prostului, unii isi construiesc o cariera manjind in stanga si in dreapta cu noroi - vezi Baselu.
4. Continua sa muncesti ca si pana acum, sa fii o persoana onorabila asa cum te stiu si nu da atentie unor oameni de nimic.

Anonim spunea...

Lasa-i sa-si plimbe boii in liniste pe ogor. Daca facem un recensamnt este posibil sa putem ara toate campurile partiei cu boii PDL-isti de la guvern si din adimistratia locala. Poate astfel s-ar relasa agricultura si ar creste si nivelul incasarilor la bugetul de stat. Care bani vor fi investiti in relansarea economica a patriei. DEci, scapam de criza. Q. E.D. Bafta!

Leonard spunea...

Vai domnule Muscalu, dar toti giurgiuveni stiu ca sunteti hotul de la cantina de ajutor social,ca mancau oameni numai ciorba pe vrema dumneavoasta, deaia ca i-a dat cea mai mare spaga la primar, deaia va luarati masina straina.si deaia ati candidat si la parlament si ati pierdut iar domnul Cantaragiu a castigat! Cantargiu este viitorul presedinte la consiliul judetean !

Diana spunea...

Leonard, cati ani ai? Scrii incorect, ai informatii gresite, deformezi realitatea. Esti giurgiuvean? Muscalu nu a candidat la parlament in acelasi colegiu cu "aradeano-dimboviteanul" Cantaragiu si nici nu a candidat uninominal. Ai mancat ciorba de la care cantina? Te-a plimbat Muscalu cu masina straina de si-o lua?

EB spunea...

Draga Leonard, daca asa te-o chema (numele nu prea se potriveste cu modul incorect de scriere), daca ai dovezi adu-le. Nu cumva esti cel care tot arunca inventive pe diferite site-uri ale ziarelor din Giurgiu despre astfel de intamplari? Desi se tot cer dovezi, nu se aduc. Si atunci ma intreb, nu cumva sunteti, domnuel, un impostor?

sandu ciorba spunea...

Dar ce crezi ma ca eu vorbeam cu tine.Vorbeam de niste insecte care ne fac viata mai grea.Tu care te semnezi ,amorf, nici macar nu stii ce inseamna,te informez eu -esti inform,apatic,nepasator.Sau mai precis asa sunteti toti, fara structura,de aia e debandada asta in tara.

sictireli spunea...

Ai un premiu la mine pe blog. Te rog sa treci sa-l iei si sa-l dai mai departe, ca asa este frumos. Nimic pentru noi, totul pentru ceilalti :)
Vad ca incasezi injuraturi la greu. :) Esti tabacit din moment ce rezisti. Asta-i soarta oamenilor politici. Injuraturi pe gratis, laude pe bani. Ca sa parafrazez titlul unui roman, te intreb : cat imi dai ca sa te laud? :)
Premiul nu este pentru activitaatea politica, ci pentru talentul tau de scriitor.

costi spunea...

Ionel,

Astazi te-a luat in vizor Giurgiu News.
Si...pe celalalt Ionel (cumnatul meu)!!!
Daca cu tine are ce are, cu el ce are???
Era o intrebare "retorica" :)

O zi buna!

amorfelu spunea...

Amorfelu va prezinta, preluat de Giurgiu News:... Niste tarani

Cine credeti ca a participat vineri la conferinta de presa a liberalilor din Giurgiu. Noii inaintasi ai peneleului, Ionel Moroaca si Ionel Muscalu... Niste tarani.
Doi nemultumiti. Nemultumiti de Guvern, de Parlament... Suparati pe viata.
I-auziti ce citim in presa locala: ca Moroaca ii informeaza pe giurgiuveni despre cum a incheiat el anul 2009 si ce urmareste in 2010... Ionelul asta din Daia s-a declarat profund si afund nemultumit de cum este guvernanta tara, dar si de faptul ca se acorda un ajutor Republicii Moldova. Naspa moment. Credeti ca s-a aratat cineva interesat de elucubratiile primarului scos ca paduchele in fruntea liberala?
Ionel Muscalu s-a otarat spre PDL, care cica ar impune cu forta schimbari in uateuri (adicatelea primarii). Acest Ionica Fara Frica de poveste s-a aruncat "singur pe sine" in penibilul situatiei de la Singureni. Sigur ca ordinul de la partid a fost sa-l scoata basma curata pe senatorul Mustatea, care s-a umplut - peste rama ciocatilor de lac - de penibil.
Intr-un cor de muncitori, tarani si intelectuali, cei doi Ioni liberali au trecut prin buric situatia creata in PDL (chestiunea cu schimbarea siglei), denuntand ca "strategia" PDL este un act de manipulare, care are drept scop distragerea atentiei... bla, bla, bla.
Atat a fost scris in scenariu, atat s-a vorbit. Sa se afle in treaba si sa se bage in seama. Niste tarani.



Data introducerii: 05-02-2010
GIURGIU NEWS

TOTEU spunea...

De te-ating, să feri în laturi,
De hulesc, să taci din gură;
Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
Dacă ştii a lor măsură;
Zică toţi ce vor să zică,
Treacă-n lume cine-o trece;
Ca să nu-ndrăgeşti nimică,
Tu rămâi la toate rece
Draga Ionele, suntem alaturi de tine,te sustinem impotriva acestor analfabeti care dau cu noroi in tine doar pentru ca nu inteleg sensul acestui blog,se simt amenintati doar pentru ca nu inteleg cuvinte, lucruri frumoase,nu stiu nici cei aia cultura, nu pot ajunge la nivelul tau,nu sunt in stare sa conduca o institutie publica.Astia care se decoreaza intre ei? sa intrebe lumea daca au tupeu ,ce ai furat?poate-i linseaza.Sunt doar niste papagali care mizeaza pe minciuni. Nu invata din greseli ca n-o sa-i placa nimanui si poate tineti minte ce faceti voi acum - O va coste scump prostia!

Bogdan Pitaru spunea...

Draga John,

Vad ca esti acuzat ca stai cu chirie si ai furat ceva ciorba de fasole de prin cantine, ceea ce e de-a dreptul exceptional pentru un personaj care a fost ditamai ministru.

Felicitari si numai bine,
BP

shitmonk spunea...

“Aquila non capit muscas….” actaully originates from the greek legend where aquila, the godess of the ocean had a per capita income of 100$ and went to muscat to ask for money to leonidas and leonidas said “You come to take my money???? I will behead you” . Aquila asked in anger “Are you mad?

EDRAH_Giurgiu PHASE I