vineri, noiembrie 06, 2015

Jos Coruptia! Coruptia ucide!

Jos Coruptia! Coruptia ucide! 
O generatie are nevoie de o revolutie care s-o justifice! Unii fac revolutii in strada, altii fac revolutii industriale.Peste toate, furia impotriva unei clase politice anchilozate in nemernicia afacerismului jegos, impotriva satrapilor mai mari si mai mici, impotriva odioasei spagi care este singura unsoare pentru mecanismul ruginit al unei tari excomuniste, conduse de comunistoizi. Dar fara sa ai un tel, fara sa stii ce vrei, fara sa identifici punct cu punct ce vrei sa schimbi, nu e decat ceaţă, fum, o altă petardiadă menită să ascundă jocurile din spate. Să te identifici prin dihotomia Vrem spitale, nu catedrale!, arată cât de uşor se poate manipula o cauză corectă. Fiindcă dihotomia asta, adică polarizarea bine/ rau, frumos/urat, drept/nedrept, adevar/minciuna, etc, nu crează nimic, căci demostrează o vârstă emoţională colilărescă. Şi mie nu-mi este suficient faptul că oamenii au o problemă cu Patriarhul Daniel. Dar de ce nu vreţi şi spitale moderne, utilate, cu specialişti de renume mondial şi catedrale pe care să le viziteze francezii, spaniolii, germanii şi în care să ne rugăm noi cu evlavia noastră? Fiindcă cineva, un inteligent manipulator, v-a spus că nu sunt bani pentru spitale, fiindcă se dau bisericii. O tâmpenie credibilă şi uşor ingerabilă, unsă pe felia de pâine a micului dejun revolutionar. Oameni buni, cei care ne tin in stradă de 26 de ani, fiindcă în stradă se iese de atunci la momente şi intervale când supapa socială nu mai este capabilă să elibereze frustrarea pe care ne-au creat-o ei, conducătorii furăcioşi, ticăloşi până în adâncul sufletului, care nu ne-au furat doar banii, ci şi viitorul, ei, conducătorii aceştia mediocri, inoportuni şi cu memoria scurtă, vor reuşi încă odată să câştige... şi au început deja, căci revoluţia îşi devoră proprii fii, până când ajunge la o restauraţie.
Vigilenţă! Venerabilii politicieni, mai puţini notorii,deja îşi fac încălzirea şi vor să intre pe teren în dăngăt de clopote şi la lumina lumânărilor aprinse pe asfaltul patriei.
"... să nu ratăm acest moment pe care îl așteptăm de zeci de ani și pe care ni l-a făcut cadou nimeni altul decât Gabriel Oprea!"

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I