joi, august 25, 2011

Hottnlactiune//http://giurgiuveanul.ro/stiri/2637--tinerii_liberali_giurgiuveni


BUNĂ DIMINEAŢA, GIURGIU!
Tinerii liberali giurgiuveni, primii la distracţie dar şi primii la muncă voluntară în folosul comunităţii
I-aţi văzut atât dvs. cât şi o întreagă  ţară că ştiu să se distreze. Însă se pricep la fel de bine să presteze muncă voluntară în folosul comunităţii.  Este prima astfel de acţiune majoră de ecologizare din „istoria” Cetăţii lui Mircea şi a mobilizat o armată de tineri liberali voluntari care au strâns zeci de saci de gunoaie aruncate la voia întâmplării de cei care vin la acest obiectiv istoric important pentru giurgiuveni. Scopul principal al acestei acţiuni l-a reprezentat atât igienizarea şi menţinerea în condiţii optime a unui monument istoric reprezentativ cât şi „cosmetizarea” lui pentru afluxul de turişti şi vizitatori care trec pe aici pe parcursul întregului sezon estival.


O acţiune de ecologizare a fost organizată ieri de către Organizaţia Judeţeană Giurgiu a Tinereteului Naţional Liberal (TNL), în parteneriat cu Primăria municipiului. A fost vizată Cetatea din insulă.
În cadrul acţiunii, au fost curăţate spaţiile din jurul Cetăţii, inclusiv drumul de acces din exterior şi împrejurimile, fiind înlăturate gunoaiele şi  buruienile care încurcau accesul către sau/din interiroul acestui obiectiv istoric.  Alături de elevi s-au aflat şi doi oficiali din cadrul Biroului Politic Teritorial al PNL Giurgiu este vorba despre Marian Prodan şi Ionel Muscalu, doi binecunoscuţi susţinători al tineretului liberal giurgiuvean.
"Acţinuea TNL Giurgiu a avut un dublu scop: de a sensibiliza şi alţi tineri, în acţiuni de ecologizare, de curăţare a naturii şi să-i responsabilizam pe tineri să nu  mai arunce gunoaiele aşa cum le-au găsit ei aici", a declarat Ionel Muscalu.
„Trebuie să fim mai atenţi  atunci când vine vorba de această efigie a orşului nostru, Cetatea lui Mircea,  cu protejarea mediului înconjurător sau a curăţeniei în oraş. Nu este frumos nici igienic şi nici normal să transformăm 


un monument istoric într-un depozit de gunoaie” a precizat Marian  Prodan.


După petrecerile cu animatoare şi spumă au trecut la „munca de jos”

24 august 2011, 18:16 |  Autor: Bogdan Vladu | 68 afişări
Cuvinte cheie: 
La acţiunea de ecologizare au participat aproximativ 100 de tineri

La acţiunea de ecologizare au participat aproximativ 100 de tineri

 
Aproximativ 100 de tineri au participat astăzi la o acţiune de ecologizare a zonei din apropierea ruinelor cetăţii lui Mircea cel Bătrân. În două ore şi jumătate s-au colectat peste 250 de saci cu gunoi menajer şi iarbă care au fost încărcaţi în cinci remorci ale ADPP Giurgiu.
După ce în ultima vreme au ieşit în evidenţă mai mult cu petrecerile de la ştrandul municipal, tinerii liberali au schimbat registrul şi au dat o mână de ajutor angajaţilor Administraţiei Domeniului Public şi Privat (ADPP) şi Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu” participând la o acţiune de ecologizare a cetăţii din vecinătatea Canalului Plantelor.
„Am strâns toate gunoaiele de la şosea şi până la cetate, dar şi cele din împrejurimi. S-au strâns multe sticle din plastic şi pungi. În plus, am băgat în sacii menajeri şi iarba tăiată de cei de la ADPP” susţine Emil Epure, preşedintele TNL Giurgiu.
Acesta a spus că acţiunea de ecologizare a durat două ore şi jumătate şi că cei 100 de tineri au fost însoţiţi în permanenţă de reprezentanţi ai muzeului judeţean.
„Gata, s-a terminat vara, s-au terminat şi petrecerile cu spumă de la ştrand. După curăţenia de astăzi vrem să vopsim spaţiile de joacă din municipiu. Ar fi bine dacă ni s-ar alătura cât mai multe persoane” a mai spus Emil Epure.  

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I