vineri, noiembrie 06, 2009

Un punct câştigat, Băsescu se dă jos de pe panou

BEJ Giurgiu a admis plângerea formulată de PNL Giurgiu şi a dispus îndepărtarea de pe panourile electorale din judeţul Giurgiu a afişelor destinate campaniei pentru referendum în care apare Traian Băsescu, a declarat preşedintele BEJ, Mariana Burtavel, transmite corespondentul NewsIn.Preşedintele BEJ Giurgiu a menţionat că măsura va fi doar de îndepărtare a afişelor, nu şi de amendă.

Potrivit preşedintelui TNL Giurgiu, Ionel Muscalu, în plângerea depusă marţi seară la BEJ, PNL afirmă, printre altele, că Traian Băsescu apare în dublă ipostază, atât în calitate de candidat pentru alegerile prezidenţiale, dar şi ca iniţiator şi susţinător al referendumului din 22 noiembrie, ceea ce este de natură să-i aducă acestuia un avantaj în comparaţie cu ceilalţi candidaţi la alegerile prezidenţiale.
Preşedintele Traian Băsescu a spus, joi, că dacă el, ca iniţiator, nu ar promova referendumul pentru unicameral, cetăţenii nu ar şti despre acest demers, cu atât mai mult cu cât bugetul de stat nu a alocat "nici măcar un leu " pentru promovare, lucru pe care l-a apreciat ca incorect.
Prezent într-o emisiune la Realitatea FM, Băsescu a fost întrebat de ce sunt atât de asemănătoare afişele sale electorale şi cele în care promovează referendumul pentru unicameral cu maxim 300 de parlamentari. "Păi pentru un motiv simplu: pentru că eu am iniţiat referendumul şi pentru că în afară de PDL toate partidele sunt împotriva desfăşurării acestui referendum. Şi aţi văzut şi votul din Parlament, în care au refuzat un vot pozitiv pentru desfăşurarea referendumului. Asta înseamnă că dacă eu nu aş promova referendumul, ca iniţiator, nu l-ar mai promova nimeni, nu s-ar şti despre el, cu atât mai mult cu cât bugetul de stat nu a alocat nici măcar un leu pentru promovarea referendumului şi trebuie să vă spun că mi se pare incorect", a explicat Traian Băsescu.
Şeful statului a arătat că nu îi convine că se introduce confuzie pentru unii dintre români, prin suprapunerea mesajelor de campanie cu cele care privesc referendumul, dar ca trebuie să promoveze această temă, în situaţia în care Guvernul nu a alocat nici un leu pentru promovarea referendumului, iar partidele politice nu vor să vorbească despre acesta.
În mai multe judeţe precum Iaşi, Cluj, Dolj, Covasna, Suceava, PNL sau PSD, după caz, au cerut birourilor electorale judeţene îndepărtarea afişelor care îl înfăţişează pe Traian Băsescu îndemnând electoratul să meargă la referendum. Cele două partide au acuzat că se încalcă legea 370/2004, privind alegerea preşedintelui României. Până acum, BEJ Iaşi şi Dolj au decis înlăturarea afişelor, decizii contestate de PDL, alte birouri electorale urmând în zilele următoare să decidă dacă dispun aceleaşi măsuri.

2 comentarii:

EBA spunea...

Sper ca Alianta împotriva "cârmaciului flotei pierdute" să puncteze cât mai mult, nu neapărat acum, în campanie, ci la vot. Îmi doresc din tot sufletul ca România să se întoarca la normalitate, la curatenie morala si integritate psihică. Oricum, felicitări pentru această realizare.

Anonim spunea...

Multumesc. Succes tuturor, fiindca Basescu asta a distrus tot, economia, economicul, oamenii, omenia. E necesar sa ne coalizam si sa invingem.

EDRAH_Giurgiu PHASE I