luni, noiembrie 02, 2009

Antonescu: Geoană în turul doi este singura şansă a lui Traian Băsescu

Candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, consideră că intrarea lui Mircea Geoană în turul al doilea este singura şansă a lui Traian Băsescu de a mai câştiga un mandat, întrucât şefului statului "îi trebuie doar un capăt de aţă ca să tragă până se deşiră Geoană cu susţinători cu tot".




Politic Băsescu: Opţiunea mea e un Guvern PDL-PNL 10:43 Le Monde: Continuitatea la putere, în România, a unor persoane legate de comunism 14:52 Geoană: Băsescu vrea să conducă cu ai lui, o vrea pe Udrea premier 11:43 Antonescu: Din 2013, toate ţările din UE vor avea forme de parlament bicameral 11:52 Vosganian: România pierde 500 de milioane euro din această criză politică 20:04 CONCURS


"Prezenţa lui Mircea Geoană în turul al doilea este singura şansă a lui Traian Băsescu, dacă este, de a mai câştiga un mandat la Preşedinţia României. Din mai multe motive, cel mai important fiind acela că domnului Băsescu îi va conveni un contracandidat cu care împreună, de braţ, cu care de mână să fi făcut praf România în anul 2009. O să îi spună din nou că dacă nu îi dădea un ajutor nu mai era preşedinte la PSD, ceea ce e adevărat - că spune şi Băsescu din când în când adevărul - o să spună din nou că domnul Mircea Geoană nu poate fi chiar fecioară atunci când vine vorba de neacordarea subvenţiilor în agricultură având Ministerul Agriculturii de aproape un an", a declarat, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, Crin Antonescu.
Acesta a adăugat că Băsescu îi poate spune lui Mircea Geoană că "este caraghios şi uşor neruşinat promiţând că va trimite oamenilor medicamentele prin poştă acasă, când a avut Ministerul Sănătăţii şi oamenii nu le-au putut lua nici din farmacii" şi, de asemenea, că reprezentanţii partidului său au deţinut până nu demult portofoliul Ministerului Muncii.
"Şi multe poate să îi spună domnul Băsescu lui Mircea Geoană şi nu îi trebuie mult, îi trebuie doar un capăt de aţă ca să tragă până se deşiră domnul Mircea Geoană cu susţinători cu tot", a afirmat Antonescu.
În acelaşi context, Antonescu i-a numit pe Geoană şi Băsescu "escorte de mincinoşi profesionişti", arătând că aceştia au făcut, anul trecut, promisiuni fără acoperire în legătură cu posibilitatea majorării salariilor profesorilor, în timp ce liberalii au preferat să piardă voturi spunând adevărul.
El a precizat că, dacă va intra în turul al doilea, va negocia cu candidaţii care nu au intrat şi partidele acestora doar programul de guvernare şi obiectivele mari ale României, respingând astfel ideea asigurării voturilor UDMR de la Kelemen Hunor în schimbul sprijinului pentru autonomie.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă seară, la Focşani, că preferă să intre cu Traian Băsescu în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.
Preşedintele Băsescu a declarat, în 19 octombrie, la RFI, că sondajele pe care partidele le dau publicităţii înaintea alegerilor fac parte din manipularea formaţiunilor politice şi că va intra în al doilea tur al prezidenţialelor cu Crin Antonescu, chiar dacă şi l-ar dori mai mult pe Mircea Geoană ca adversar.
Băsescu a declarat, în 20 octombrie, la emisiunea Happy Hour de la ProTV, că nu doreşte să facă pronosticuri privind candidatul cu care ar putea să confrunte în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, spunând că nu contează numele celui care-i va fi adversar, câştigătorul fiind el.

Preluare mediafax.ro

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I