A,b, c politic...os, reluare

 de Ionel Muscalu, după o idee de Tudor Octavian

Adi are case.  Io Ana are o casă. Tu ai mere, Ioana?  Paşcu avea fregate. Nelu avea mineri. Miki nu avea puşti. Nelu nu avea lămpaş.  Hrebe jr. nu mai avea maşină. Nici Turcu nu mai avea maşină. Nici Gigi nu mai avea maşină.  Călin are motocicletă.Ludovic are chitară. Ce bine canţi, Ludovic!  Nicu mai are vodcă. Ce faci 9 ani, Nicule ?  Traian nu bea cacao. Mircea are tricou roşu. La ce-ţi trebuie tricou de 1 Mai, Mirceo?  Emil a căzut în cap la Gheorghe. Te-ai pătat de cacao, Emile?  Victor o are pe Daciana. Victor nu merge cu Dacia. De ce nu reinventezi Daciada, Victore?  Felix este motan. Sorin este mogul. Cum faci tu realitatea, Sorine! Cum torci pe antene, Felixe! Felix face sondaje. Ce culoare roşie are cacaoa ta, Felixe! Crin are culoar. Radu e la început. Ce iepure arunci tu, Felixe?  Irinel nu bea vodcă. Irinel nu are antene. Irinel nu are lămpaş. Irinel nu o are pe Daciana. Irinel nu are tricou roşu. Ce cauţi în povestea mea, Irinele?  Silviu are profeţii. Silviu nu este Brucan. Silviu este rosal şi la toate televiziunile.  Silviu o are/n-are pe Bahmu. Silviu cară cacaoa lui Traian de pe centură. Ai umplut ţara de cacao, Traiane!  Elena e prietenă cu Nuţi. Ai umplut ţara de cacofonii, Eleno!  Nuţi are mere. Nuţi are tichete. Nuţi are guvern. Nuţi are poze. Să-mi dai pozele cu Traian înapoi, Nuţi!  Nuţi are traistă. Şi Flutur are traistă. Flutur are un ou şi o candelă. Ce-o să iasă din oul tău, Fluture?  Miron are dinţi. Mircea are beregată . Adomniţei avea stele.  Gigi nu mai are oi. Gigi are avocaţi. Gigi are/n-are partid. Gigi îl are pe Vadim. Vadim nu vrea consilieri. Vadim nu se mai vede. Nici Miron nu se mai aude. Se aude Vantu. Dar nu se mai vede. #0 de milioane de euro ne-a costat schimbarea asta. Nica a avut telefoane la preţ de 2 ş’un sfert. Scumpe telefoanele tale, Nica.  Marean are judeţe. Marean n-are prefecţi. De ce eşti care este , Mareane?  Emil nu mai e navetist. Emil nu mai are avion. Emil merge cu Traian.  Traian merge cu Loganul. Traian se dă cu ATV-ul. Traian vă udrează să trăiţi bine.  Cum le orgasmizezi tu, Traiane!

Comentarii

kid4ever a spus…
foarte tare ideea ;)
Aris a spus…
Ati prins in aceasta postare toata clasa asta politica mizera si incoerenta...
Multumesc, ati spus lucrurilor pe nume si pentru asta;
- Jos palaria in fata Dvs...Sunteti un realist Domnule... un tip sarcastic si sincer cu rebuturile politice...
ionelmuscalu a spus…
Ma bucur de faptul ca va place. Ideea este a lui Tudor Octavian, nici nu mai stiu de cand, dar sigur scria despre politicienii nostri si pornea de la Ana are mere.
Eu am readus-o in aceasta forma in atentia dvs., pentru a 2-a oara, fiindca mi se pare ca foarte curand copii vor merge sa invete ca acea Ana are mere, iar noi vom uita din nou, in fata valului de replici politi... coase(cianiste), ca ei nu au nimic de a face cu raul ce ne inconjoara, cu vremurile rele, cu ticalosiile si obedientele...
Inca odata multumesc pentru citire!
Vali Stirbu a spus…
Cum ne treziti la realitate, daca toti ar spune lucrurilor pe nume...
ionelmuscalu a spus…
Multumesc, Vali...
Anonim a spus…
Tovarăşe Ceauşescu
Fă-i chemare lui Băsescu
Pîn' la toamnă s-o mierlească
Să nu se mai chinuiască.
Să-l vedem pe catafalc
Fardat cu pudră de talc.
Să-l vedem cu floarea-n gură
Lecuit de băutură.
Ia-l, Nea Nicule, la tine
Că ne face de ruşine.
Planeta rîde de noi
N-a văzut aşa gunoi!
Era pînă şi Rîmaru
Mai normal ca Marinaru!
Anonim a spus…
Un altfel de a spune lucrurilor pe nume ...

Postări populare de pe acest blog

Poezia ca spectacol, Prefaţa la Poeme din luna îngerului risipitor de Alex. Ştefănescu

Afară

Omul cu ochii mari și inima rotundă (Un fel de prefață care pictează zâmbetul pe față)