luni, mai 02, 2011

Senzational:Un pictor giurgiuvean continua sa picteze chiar si dupa ce si-a pierdut vederea!!!

Giurgiu net imi da dreptate:
By pe surse - Last updated: sâmbătă, aprilie 30, 2011 -
De multe ori marile minuni trec neobservate pe langa ochii nostri preocupati de grija zilei de maine, orbiti de tabloide colorate si prinsi in jocul pervers al vietii nostre incatusat in regulile perfide ale societatii de consum.
Este un om modest, nu este remarcat pe strada de trecatori, nu poarta palarie de pictor si nici sevaletul in subtioara pentru ca lumea sa stie ca el este pictorul Mirel Matei.
Expune uneori fara mare valva picturi uimitoare in care regasim peisaje sau chipuri prezente in judetul Giurgiu dar pe care ochii nostri nu le observa oricat de buna este vederea noastra.
Mirel Matei are 40 de ani si a suferit in vara acestui an o interventie chirurgicala de inlocuire a cristalinului.
Desi doctorii i-au recomandat sa-si protejeze vederea, dupa operatie el a simtit un imbold deosebit, caruia nu i-a putut rezista, din aceasta cauza pierzandu-si vederea. “Chiar daca vedeam numai lumini si umbre, frumusetea naturii era adanc intiparita in mintea mea si numai asa am gasit calea sa o eliberez si sa o daruiesc si altora”, a declarat la ultima sa expozitie cu modestie.
In lumea lui lipsita de culoare, Mirel continua sa picteze imagini care numai in mintea sa mai exista, sau poate care au existat undeva in real dar nu isi gasisera locul pe panze.
Nici macar nu face caz de situatia lui si nu asteapta mila de la nimeni. Cel mult ar fi fericit sa vanda creatiile sale pentru a viata mai linistita. O parte din picturile sale sunt postate pe site: http://www.picturi.tk/ si tot acolo se gasesc si datele sale de contact.

6 comentarii:

Anonim spunea...

mare este puterea lui d-zeu...iar picturile sunt de exceptie...felicitari

Karla spunea...

Magnifice picturi... multumiri pentru linkul catre blogul pictorului.

PS. sunt fara cuvinte in fata orbirii post operatorii...

Metaxa spunea...

Mirel picteaza magnific. Din pacate nu a avut cine sa-l sustina financiar. Pentru a putea trai isi vindea picturile, foarte valoroase, pe mai nimic.

Unknown spunea...

@ Maria: Asa este, mereu face Dumnezeu minuni, dar rar le intelegem! Dumnezeu sa reverse asupra ta harul , asa cum meriti!

Unknown spunea...

@ Karla: Eu multumesc pentru citire si privire, maine ma intalnesc cu Mirel si-l chestionez asupra unor aspecte legate de vedere... Eu doresc sa-l stimulez la o noua expozitie, daca s-o putea!

Unknown spunea...

@ Metaxa: Multi giurgiuveni au picturile lui ca dar, desi el nu a avut bani de panza sau de culori are un suflet asa cum il stim cu totii, de om demn si puternic, respect!

EDRAH_Giurgiu PHASE I