joi, martie 14, 2013

Cine este Jorge Mario Bergoglio, cel de-al 266-lea Papă ales pe tronul Sf. Petru de la VaticanJorge Mario Bergoglio este noul Papă. Suveranul Pontif și-a luat numele de sfânt Francisc I și este de origine argentiniană. Este primul papă din America de Sud și este primul papă care și-a luat numărul întâi. El a fost născut în Argentina. A fost unul dintre cei cinci copii ai unui lucrător feroviar italian și soția lui. A studiat seminarul de la Villa Devoto și a intrat în Societatea lui Iisus la 11 martie 1958. 
Cine este Jorge Mario Bergoglio, cel de-al 266-lea Papă ales pe tronul Sf. Petru de la Vatican
Jorge Bergoglio a devenit cunoscut pentru smerenie, conservatorismul doctrinar și prin angajamentul față de justiția socială. Un stil de viață simplu a contribuit la reputația sa. A trăit într-un apartament mic și nu în palatul episcopial. El a renunțat la limuzina cu șofer în favoarea transportului public.
Arhiepiscop de Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio, este cel care în 2001 a emoționat o lume întreagă atunci când, vizitând un spital, a spălat și a sărutat 12 bolnavi de SIDA. De asemenea, el a criticat în repetate rânduri corupția din Argentina. Este cunoscut ca un opozant al căsătoriilor între homosexuali.
Papa Francisc I a fost numit Cardinal al Bisericii Romano-Catolice din Argentina în 2001, iar din 1998 a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, după ce fusese ordinat episcop în aceeași dioceza in 1992.
 Născut pe data de 17 decembrie 1936, actualul Papă a făcut parte din ordinul iezuiților din Argentina și a evitat să ocupe funcții de conducere în diverse instituții ale Bisericii Romano-Catolice.
Care sunt valorile lui Jorge Mario Bergoglio care l-au propulsa în rândul ierarhilor Bisericii Catolice
 Jorge Mario Bergoglio este recunoscut ca un apărător al saracilor, iar atunci când a fost numit cardinal, în anul 2001, a descurajat obiceiul credincioșilor care cheltuiau bani pentru a merge la Roma. În schimb, actualul Papa Fracisc I îi indemna pe catolici să doneze acei bani săracilor.
Papa Francisc I a continuat să ducă un trai modest chiar și după ce a ajuns cardinal. Acesta locuia într-un apartament modest și își gătea singur. Este cunoscută ca o persoană care vorbește foarte puțin, dar ascultă foarte mult.

Niciun comentariu:

Zi de poezie cu miros de zaibăr copt

Dimineața era caldă ca cearceaful pe care dormisem. Nici un fior, nici măcar în frunze, nicio șoaptă divină de vânt nu mișca vreun fir de i...