joi, martie 14, 2013

Cine este Jorge Mario Bergoglio, cel de-al 266-lea Papă ales pe tronul Sf. Petru de la Vatican



Jorge Mario Bergoglio este noul Papă. Suveranul Pontif și-a luat numele de sfânt Francisc I și este de origine argentiniană. Este primul papă din America de Sud și este primul papă care și-a luat numărul întâi. El a fost născut în Argentina. A fost unul dintre cei cinci copii ai unui lucrător feroviar italian și soția lui. A studiat seminarul de la Villa Devoto și a intrat în Societatea lui Iisus la 11 martie 1958. 
Cine este Jorge Mario Bergoglio, cel de-al 266-lea Papă ales pe tronul Sf. Petru de la Vatican
Jorge Bergoglio a devenit cunoscut pentru smerenie, conservatorismul doctrinar și prin angajamentul față de justiția socială. Un stil de viață simplu a contribuit la reputația sa. A trăit într-un apartament mic și nu în palatul episcopial. El a renunțat la limuzina cu șofer în favoarea transportului public.
Arhiepiscop de Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio, este cel care în 2001 a emoționat o lume întreagă atunci când, vizitând un spital, a spălat și a sărutat 12 bolnavi de SIDA. De asemenea, el a criticat în repetate rânduri corupția din Argentina. Este cunoscut ca un opozant al căsătoriilor între homosexuali.
Papa Francisc I a fost numit Cardinal al Bisericii Romano-Catolice din Argentina în 2001, iar din 1998 a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, după ce fusese ordinat episcop în aceeași dioceza in 1992.
 Născut pe data de 17 decembrie 1936, actualul Papă a făcut parte din ordinul iezuiților din Argentina și a evitat să ocupe funcții de conducere în diverse instituții ale Bisericii Romano-Catolice.
Care sunt valorile lui Jorge Mario Bergoglio care l-au propulsa în rândul ierarhilor Bisericii Catolice
 Jorge Mario Bergoglio este recunoscut ca un apărător al saracilor, iar atunci când a fost numit cardinal, în anul 2001, a descurajat obiceiul credincioșilor care cheltuiau bani pentru a merge la Roma. În schimb, actualul Papa Fracisc I îi indemna pe catolici să doneze acei bani săracilor.
Papa Francisc I a continuat să ducă un trai modest chiar și după ce a ajuns cardinal. Acesta locuia într-un apartament modest și își gătea singur. Este cunoscută ca o persoană care vorbește foarte puțin, dar ascultă foarte mult.

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I