vineri, aprilie 29, 2011

Pe Boc îl huiduie şi umbra lui, iar el o întreabă de la ce partid este!


Boc nu a adus nimic pentru Giurgiu, nici pentru giurgiuveni!
În marţea aceea, 12 aprilie 2011, am rămas mut de uimire când am văzut cum, deşi eu aşteptam ploaia, pe strada mare ploua cu poliţişti îmbrăcaţi în uniforme sau cu haine proprietate personală. Erau atât de mulţi şi zâmbeau atât de larg, încât am crezut că am ieşit din criză şi, fiindcă mi-am impus să nu mai văd nicio emisiune tv, am greşit şi aflu ultimul. De fapt, oamenii aveau ordin să pară fericiţi şi să dirijezeze scepticii cât mai departe de centrul oraşului, pe unde urma să treacă primul micinos al ţării- Emil Boc. Coborât de lângă Aurel de la Comana, primarul care a pus fântâna din centrul comunei să murdărească statuile în portocaliu, Boc a intrat în Giurgiu trist, împotriva firii sale rezistente inclusiv la căderi în cap.
– Aici nu avem mari şanse, a suflat Boc ! E clar că Iliescu ăsta ne bate, dar e bun orice vot !
Sondajele lor confirmă acest lucru, oricât ar încerca Buratino să măsluiască adevărurile.
Apoi i s-a comunicat că îl aşteaptă nişte cetăţeni supăraţi, care îi vor face atmosferă. Aşa că, ajuns în faţa Ateneului Nicolae Bălănescu şi a unor giurgiuveni, singura lui curiozitate a fost dacă aceia sunt PSD-işti, fiindcă el îi respectă şi îi salută ca PSD-işti şi nemulţumit că PD-L-iştii lui nu sunt acolo cu pieptul de aramă să-i strige să trăiţi bine a mai băgat o dată placa aceea cu mărirea de la anul a salariilor şi că de la anul o să trăim bine, fiindcă Grecia, Portugalia…!  
Teama lui Boc de viitoarele înfrângeri îl face, într-un stat tot mai centralizat în jurul intereselor de partid să nu mai vadă, aşa cum vede şeful lui, că dictatura poate să îmbrace forme plebiscitare, populiste şi demagogice, ci că pronosticurile şi neliniştile merg mână în mână, iar regresele din viaţa economică el nu are talentul lui Băsescu de a spune că sunt de fapt produse din coşul zilnic. 
A intrat repede la sala de şedinţe unde s-a întâlnit cu câţiva PDL-işti de taină, căutaţi la cont şi batistuţă înainte de a-şi găsi eligibilitatea pentru a respira acelaşi aer din sala cu Boc, dar şi la limuzinele cu care s-au prezentat la sala Ateneului Bălănescu. 
Că a venit Boc la Giurgiu nu i-a prea interesat pe mulţi giurgiuveni şi dacă nu ar fi fost cei din faţa Ateneului, Boc ar fi crezut că a aterizat la Suceava sau la Târgovişte, adică la Flutur sau la Popescu, prezenţi pe trotuarul celălalt... 
Interesant este că deşi giurgiuvenii i-au mărturisit că sunt oameni politicoşi şi nu-l vor fluiera, chiar dacă o merită, atunci la ce atâta desfăşurare de forţe pentru un cetăţean venit în campanie de partid cu maşina primului ministru, fiindcă el nu are maşină de lux, ca cei din partid care-l aşteptau ? 
La banii lor, mogulii şi marchizele portocalii, ba chiar numai primarul Dobre (Să trăiţi, domnu Flutur !) ar fi putut aranja cu o firmă de protectie şi pază să-l aştepte pe Boc. Or, dacă nu are omul boc maşină, trebuie să-i plătim noi şi maşina şi deplasările asistate şi nota de plată la restaurant ? Trebuie ca toată poliţia, jandarmeria, serviciile secrete să stea din trei în trei metri pe stradă, ca să se simtă Boc confortabil ? Pe mine nu mă interesează confortul lui Boc, fiindcă domnul acesta numai confort nu a adus românilor. Dar mă interesează ce efectiv de forţe a fost dizlocat în timpul VIZITEI de PARTID a domnului Boc în municipiul Giurgiu, cât au costat toate cheltuielile şi cine le plăteşte ? Nu cred că ferchezuiţii miştocari veniţi de la Suceava sau Târgovişte, ci tot pensionarii cu 500 de lei pe lună sau salariaţii la care Boc are tupeul să le spună că le-a mărit, când le-a tăiat.
Pe de altă parte, ce anume a impus aceste măsuri excepţionale de securitate ?
Este chiar atât de gravă situaţia ? Este chiar atât de detestat guvernul şi Boc ? Este Boc în pericol la Giurgiu sau în ţară, unde am văzut că oamenii îl mai şi fluieră? Adică avem în România o majoritate capabilă de consens în sensul că Bocbăsescuudreaeba ar trebui să-şi ia jucăriile şi să plece ? Nemaipomenit ! De când s-au inventat băile de mulţime lui Boc îi ajunge un grup mic, cât un ibric portocaliu.
Fiindcă eu am văzut că pe stradă a plouat cu poliţişti, însă multe cetăţene purtau umbrele portocalii…

P.S.: Ce a adus bun pentru municipiul nostru vizita lui Boc? Ce investiţii se vor face şi câte locuri de muncă noi vor apărea în urma acestei delegaţii PDL-iste ? Câte şi ce proiecte depuse de autorităţile locale nepedeliste vor trece de acum înainte edililor giurgiuveni ?

6 comentarii:

Karla spunea...

Pacat ca niciun specialist in psihologia umana nu a studiat personajul sub lupa... ar iesi un studiu interesant pentru stiinta:)
Foarte bun récit...

jmuscalu spunea...

@Da, aveti dreptate, personajul este interesant sub aspect stiintific. Va multumesc pentru calificativ!

Metaxa spunea...

Protestatarii nostri au fost blanzi. Si putini. Din pacate.

Sictireli spunea...

Excelent articoloul. Titlul m-a lasat tzutz.

Unknown spunea...

@ Metaxa: Am inteles ca nu s-a stiut cand vine eroul de la Rachitele!

Unknown spunea...

@ Sictireli: Pentru mine este deja o flatare! Multumesc!

EDRAH_Giurgiu PHASE I