duminică, iulie 22, 2012

Realizările Guvernului USL



·         De la începutul mandatului, Cabinetul Ponta a încercat, prin măsurile economice, să asigure şi să implementeze toate obligaţiile pe care România şi le-a asumat la nivel internaţional, USL încearcă să repare greşelile făcute de regimul Traian Băsescu, să crească numărul locurilor de muncă şi să  conducă  țara către creştere economică.
·         Guvernul USL a adoptat o serie de măsuri care să asigure creştere economică, crearea de locuri de muncă şi echitate socială.
·         Toate măsurile pe care guvernul le are in vedere au fost transmise partenerilor financiari internaționali si ele vor fi discutate la momentul vizitei FMI la București (imediat după referendumul din 29 iulie).

Măsuri luate deja
·         Am asigurat stabilitatea macro-economică, transparența și predictibilitatea prin discuțiile cu partenerii noștri internaționali.
·         Am asigurat finanțarea deficitului bugetar și a datoriei publice, inclusiv prin obținerea unei linii de credit de 1 mld euro de la BM.
·         Am asigurat refacerea puterii de cumpărare a romanilor prin restituirea, în două etape, a banilor ce au fost tăiați bugetarilor și prin restituirea banilor luați abuziv pensionarilor, la plata CASS pensionarilor.
·         Am stimulat mediul de afaceri prin creșterea plafonului de scutire de TVA până la venituri de 65.000 de euro/an, măsura extreme de utilă pentru micii întreprinzători si PFA.
·         Am adoptat norme fiscale și administrative pentru restructurarea creditelor neperformante în sistemul bancar.
·         În cadrul reducerii cheltuielilor bugetare ineficiente, dar oneroase pentru anumite grupuri, am oprit achiziționarea de servicii juridice și de consultanță, am redus cu 30% cheltuielile de protocol și a celor cu deplasările în străinătate.

Măsurile economice ce urmează a fi implementate în perioada următoare
·         Plata TVA la încasare pentru firmele cu cifra de afaceri de până în 500.000 euro, cu condiția ca aceasta să se desfășoare prin mediul bancar. Este o măsura pe care mediul de afaceri ne-o cere de mult timp. Se includ în această categorie extrem de avantajoasă numai plățile făcute prin sistemul bancar. Astfel combatem orice fel de fraudă sau evaziune.
·         Creșterea deductibilității cheltuielilor în cercetare și dezvoltare de la 20% la 50%. Măsura ajută acea zonă din industrie care investește în cercetare și dezvoltare.
  • Eliminarea contribuţiilor la pensii, şomaj, şi la fondul de sănătate pentru toţi care angajează persoane aflate în şomaj, cu vârsta de sub 25 sau peste 55 de ani, pe o perioadă de un an. Facilitatea va fi aplicată pentru toţi întreprinzătorii care angajează aceste persoane pe termen de un an, cu condiţia menţinerii ca angajat pe încă un an suplimentar de către firmă;
  • Scutirea de la plata penalităţilor pentru debitorii statului pentru obligaţiile de plată achitate între 1.09 2012 şi 31.12.2012.
  • TVA eligibil pentru decontare în cazul proiectelor finanţate din fonduri UE (uniformizarea regimului TVA pentru ONG-uri și instituții publice care un sunt plătitori de TVA).

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I