joi, septembrie 23, 2010

Din Jurnalul giurgiuvean, din Giurgiu Express

Remanierea guvernului este un fel de a mătura firimiturile de sub masa unui chiolhan”

By Jurnal Gr.
Cel puţin aşa afirma în cadrul unei recente conferinţe de presă a organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal purtătorul de cuvânt al acestei formaţiuni politice, Ionel Muscalu. „Remanierea nu aduce nimic bun, cu excepţia noului ministru al muncii, fost director al AJOFM Bistriţa Năsăud, Ionel Botiş, pe care îl cunosc, dar nu stiu daca va fi lasat sa faca ceea ce gandeste”, mai spunea Ionel Muscalu. „Ceea ce se vrea a fi remanierea guvernului Boc este, de fapt, un fel de a mătura firimiturile de sub masa unui chiolhan, în timp ce restul mizeriei rămâne la locul ei, pe masă. PD-L nu poate şi nici nu mai are puterea de a scoate ţara din dezastrul în care tot ei au adus-o!”, a mai precizat Ionel Muscalu. De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu mai spunea că, la nivel local, tabăra pedelistă pare a fi din ce în ce mai frământată de găştile care nu au alt interes decât cel personal. „Am ajuns în situaţia ca persoane incompetente, numite în funcţii de conducere ale unor instituţii deconcentrate doar pe criterii politice, nicidecum pe criterii de competenţe, să verifice competenţa unor funcţionari care lucrează în instituţiile cu pricina de ani buni de zile, şi cărora li se impun reguli inacceptabile. Mai mult, dacă aceste personaje din conducere sunt cumva trase la răspundere replica nu întârzie să apară: «Lăsaţi-ne în pace să ne facem managementul aşa cum l-am gândit». Mă întreb despre ce management este vorba, când criteriul de bază în aceste instituţii este apartenenţa politică?”, a încheiat Ionel Muscalu.
D.C.

PNL a pus în dezbatere „Programul liberal pentru România”

Conducerea PNL, întrunită recent la Mamaia, a lansat spre dezbatere „Programul liberal pentru România”, un document care cuprinde măsurile propuse de liberali pentru ieşirea din criză şi pentru relansarea economiei. Programul a fost preluat, pentru început, de comisiile de specialitate ale PNL şi urmează să fie prezentat cât de curând publicului larg. „Au avut loc întrunirile Delegaţiei Permanente, Consiliului Naţional Executiv şi Biroului Politic Central, iar „Programul liberal pentru România” a fost prezentat de dl. Varujan Vosganian. Este vorba de un adevărat program de guvernare, în 14 capitole, care cuprinde absolut toate domeniile de activitate, de la economie şi fiscalitate, până la sănătate şi învăţământ”, arăta purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu.
La întrunirea liberală de la malul mării, Organizaţia PNL Giurgiu a fost din nou evidenţiată. De data aceasta datorită activităţii senatorului Vasile Mustăţea. „Activitatea d-lui Mustăţea a fost evidenţiată şi apreciată în luările de cuvânt ale liderilor PNL de la nivel naţional. PNL Giurgiu a fost din nou în prim plan, fiind menţionate în special amendamentele pe care senatorul Vasile Mustăţea le-a formulat la OG 63 şi la modificările privind Legea finanţelor publice locale. S-a hotărât că PNL va folosi toate procedurile legale pentru a se opune adoptării Ordonanţei 63, iar dacă aceasta va fi aprobată se va proceda la atacarea ei la Curtea Constituţională. De asemenea, PNL îşi rezervă dreptul de a sesiza Congresul Puterilor Locale şi Regionale din Europa, pentru încălcarea gravă a principiilor autonomiei locale”, a mai precizat Ionel Muscalu. S.B.


Ionel Muscalu a avut dreptate de două ori

În ediţia trecută a ziarului nostru am publicat, printre altele, o declaraţie a purtătorului de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu, care atenţiona asupra modului în care actualii lideri ai PDL şi PSD înţeleg să facă politică, împotrivindu-se, cu riscul de a deveni chiar ridicoli, oricărei iniţiative aparţinând primarului Lucian Iliescu. De altfel, a devenit aproape o tradiţie pentru veneticii care au condus de-a lungul timpului filialele acestor partide să îl atace pe primar cu tot felul de prostii. Ionel Muscalu s-a referit chiar la aceste obiceiuri, acelea de a lansa zvonuri şi ştiri false despre primarul Lucian Iliescu şi despre proiectele Primăriei, arătând că asemenea practici nu mai au de multă vreme efect în rândul giurgiuvenilor. „Giurgiuvenii au văzut cine munceşte şi cine doar vorbeşte”, spunea purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu, constatând, de altfel, o stare de fapt ignorată doar de politrucii specialişti în vorbe goale.
Este adevărat, rezultatele muncii primarului Lucian Iliescu şi ale echipei sale sunt vizibile la tot pasul, aşa că Ionel Muscalu a avut dreptate. Şi a mai avut dreptate când a spus că pentru afirmaţiile sale va fi atacat de aceiaşi politruci care nu mai au somn văzând că în Giurgiu se derulează în continuare investiţii. O pretinsă gazetă online a sărit ca arsă la gâtul lui Muscalu, pentru că acesta a avut curajul să spună lucrurilor pe nume. Este vorba despre un site aflat la dispoziţia lui Valentin Adrian Iliescu. Cum, nu ştiţi cine este Valentin Adrian Iliescu? Este personajul care în urmă cu câţiva ani făcea exerciţii ridicole de magie (la propriu) în faţa unui candidat liberal la Primăria Gostinari, pentru a-i arăta acestuia cât de mare şi tare este PD-L- ul. Nu este, însă, singura ispravă a celui poreclit Pinocchio de proprii săi colegi. Începând cu ediţiile viitoare vă vom reaminti şi de ce.
Bogdan Sandu


Un comentariu:

Flor da Vida (Suelzy Quinta) spunea...

Texto rico em conhecimento, informativo, e escrito com sabedoria... Por isso digo que é gratificante te ler... Tens sempre uma novidade que enriquece meus conhecimentos! Aplausos!!!
Carinhos... Bjsss

EDRAH_Giurgiu PHASE I