sâmbătă, iulie 09, 2011

Absolvenţii care nu au luat BAC-ul ar putea deveni şomerii de mâine“Modul cum a gândit şi organizat acest examen de bacalaureat ministrul Funeriu a făcut ca mulţi tineri din România să piardă primul examen major din viaţa lor, chiar dacă trebuie să recunoaştem că o partedin vină revine părinţilor, elevilor şi profesorilor. Dar aceste rezultate ne impun să-l întrebăm pe ministrul Educaţiei ce a făcut el să nu se ajungă în această situaţie? El să-l întrebe pe inspectorul  şef şcolar şi pe directorul de la Liceul de Chimie cum a fost posibil ca niciun absovent să nu treacă examenul de bacalaureat. Ce s-a întâmplat în aceşti ani, decât o prigoană politică a profesorilor competenţi şi dedicaţi şi care, pentru că au refuzat să susţină PDL, au fost schimbaţi din funcţii, iar mulţi dintre ei şi-au căutat loc de muncă în alte zări?! Sunt serioase semne de întrebare şi cu privire la onestitatea acestui examen. Am văzut cu toţi că în judeţul Suceava, condus de pedelistul Gheorghe Flutur, unul dintre judeţele cu cei mai mulţi bani alocaţi de Guvern, nu s-au găsit bani pentru camere de supraveghere. Poate doar aşa se explică gradul de promovabilitate cu mult peste medie”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu.
Pe lângă contraperfomanţa din domeniul educaţiei, Ionel Muscalu a ţinut să sublinieze şi că incompetenţa actualului ministru va crea în lanţ şi alte probleme de natură socială. “Din primele date se pare că avem peste 100.000 de absolvenţi care în absenţa diplomei de bacalaureat urmează să îngroaşe rândurile şomerilor. Vor intra în viaţă ca parte a statisticilor de la şomaj, vor sta acolo o perioadă şi mai apoi vor intra în viaţa reală fără niciun viitor concret. Numai la Giurgiu se pare că vor exista peste 1000 de astfel de tineri, victime ale unui sistem grav viciat de incompetenţa actualilor guvernanţi, care prin modul cum conduc au dus la rezultate catastrofale. Este, într-adevăr, un rezultat echivalent cu dezastrul pierderii unui război. Şi pentru asta cineva va trebui să răspundă”, a mai spus Muscalu.
Ioan Mănăilă

Niciun comentariu:

Spre marele Nord. Întâlnirea cu Moş Crăciun în alt anotimp.

         - Pe marele vultur care a pârjolit pădurea, vuind cuvintele în gura vajnicului Väinämöinen, faurul veşnic, ce povesteşte des...