duminică, mai 08, 2011

De la Conferinta Nationala de alegeri TNL, 07.05.2011, Copy http://national-liberal.ro




Un incident a avut loc, sambata, la marsul TNL din Piata Victoriei din Capitala. Tinerii liberali s-au certat cu jandarmii.
Fortele de ordine au confiscat tinerilor din PNL o teapa de trei metri, care era destinata simbolic premierului Emil Boc, potrivit Antena 3.

"Vrem o teapa de trei metri, viguroasa, pe masura 'performantelor' lui Emil Boc. Jandarmii nu stiu ce dimensiune are o teapa in Romania", a declarat un tanar protestatar.

Conferinta Nationala a Tineretului National Liberal (TNL) a inceput, sambata, la Romexpo, in cadrul careia a fost aleasa o noua echipa de conducere, in prezenta a aproximativ 8.000 de tineri liberali.

Evenimentul s-a incheie cu un mars TNL, sub egida "In lupta cu Puterea!", pana in Piata Victoriei.

tepe


In fata Palatului Victoria, tinerii liberali ar fi trebuit sa depuna cate o teapa pentru fiecare parlamentar al Puterii si membru al Cabinetului Boc, in semn de protest fata de guvernarea portocalie.

"Nu ne-ati lasat sa venim cu o teapa de 3 metri, pe motiv ca e obiect contondent!", le-a reprosat jandarmilor presedintele TNL, Florin Alexe, proapat reales pentru un nou mandat la conducerea organizatiei.

"Nu ne-ati lasat pe strada, ne-ati lasat numai pe trotuar! Nu se poate sa pui 8.000 sau 10.000 de oameni pe trotuar", s-a mai revoltat Alexe.



O mare de tineri la Conferinţa Naţională a Tineretului Naţional Liberal, organizat la Romexpo, în acel spaţiu enorm care părea neîncăpător. Însuşi preşedintele PNL a considerat că participă la “cea mai mare adunare a liberalilor din ultimii 20 de ani”, în aplauzele tonice ale tinerilor verticali. De fapt, foarte mulţi suntcopiii democraţiei, cum îşi spune tânărul liberal Alexandru Marin - unul dintre cei mai curaţi, simpatici şi determinaţi oameni pe care i-am cunoscut, indiferent de vârsta lor.
Congresul tinerilor liberali – care a continuat cu un marş spre guvern pentru plantarea de ţepe – a fost o pledoarie convingătoare împotriva deznădejdii şi pentru încredere în puterea de reuşită contra adversarilor democraţiei şi ai ţării înseşi, aflaţi încă la putere. “În luptă cu puterea” este, de altfel, deviza TNL. Şi la procentele pe care le are acum PNL, primul partid în topul încrederii oamenilor, cu aproape 40 de procente, aproape cât preşedintele lui – au contribuit şi contribuie activ tinerii liberali. Este şi motivul pentru care nimeni din marea de tineri liberali nu l-a contracandidat pe preşedintele TNL Florin Alexe.
E o prostie să schimbi ceea ce merge bine. La fel cum e o prostie să nu schimbi ceea ce merge rău. Propaganda iRealităţii TV e stupidă, cică, “la vremuri noi, oameni vechi” – idiotissim titlu de pseudoştire repetată la fel de mecanic precum se mizează că va fi receptată: fără, adică, să te gândeşti că vremurile nu sunt nici pe departe noi, iar tinerii liberali n-au cum să fie “vechi”, chiar dacă activează de foarte mici în politică, adică de la 13-14 ani şi uneori de pe la vreun anişor-doi, când îi purtau părinţii lor pe umeri în Piaţa Universităţii! Ce să-i faci, televiziunea lui Elan. Cu mare elan pro-Băsescu. De unde şi omiterea ştirii înseşi, anume, 8000 de participanţi şi marşul pentru plantarea ţepelor în Piaţa Victoriei. Lui Băsescu i-o pune însuşi Antonescu. 
Foto: Bogdan Stamatin
Dată fiind propaganda puterii – este egal minciună, intimidare şi mită alimentară -, tinerii liberali trebuie să fie şi mai prezenţi printre oameni. Sunt în fiecare zi printre oamenii de rând, pentru că marea lor majoritate (pro)vin dintre ei, dar oamenii trebuie să ştie clar că junii pe care îi văd mereu printre ei sunt tineretul liberal, că sunt foarte mulţi, că sunt neînfricaţi – fiindcă n-au cu ce să fie şantajaţi – şi nu în ultimul rând, că sunt puternici în primul rând prin tăria lor de a inspira încredere în viitor. Chiar în viitorul imediat. Ei sunt România reală, oameni ca ei spală obrazul ţării, prin valorile pe care le apără. Şi trebuie să le promoveze. Ei, prin energia lor, prin exemplul mobilizator pe care sau în măsura în care sunt dispuşi să-l dea, pot scoate din resemnare oamenii de treabă din această ţară, a căror lipsă de speranţă e alimentată de putere, ca să-i ţină în casă.
Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a electrizat adunarea, cu o adresare puternică, privind “încrederea, pur şi simplu, în viitorul României“.
Pentru propaganda imbecilă care furajează minţile blocate în proiectul falsei drepte, Crin a reiterat “o scurtă profesiune de credinţă” : Sunt liberal, sunt un om de dreapta, sunt cu titlu strict personal, monarhist. Acestea sunt convingerile mele, pe care niciodată nu le-am ascuns, nu le-am trădat, nu le-am pus în paranteză.
“Suntem, rămânem şi vom fi liberali, suntem, rămânem şi vom fi nişte oameni cu convingeri de dreapta”.
Pentru cei care răspândesc otrava calomniei şi a deznădejdii, liberal a fost Spiru Haret şi cred în liberalismul lui Spiru Haret, nu al lui Daniel Funeriu. Politicile liberale nu sunt doar pentru oamenii bogaţi. Politicile liberale sunt pentru oameni liberi şi pentru libertatea cetăţenilor. Generează prosperitate şi oameni bogaţi, dar liberalimsul generos, luminos, al înaintaşilor noştri ctitori de ţară, este ca lumina, este pentru toţi. A fi liberal înseamnă a respecta statul de drept.
“Nu eu, nici Victor Ponta sau Daniel Constantin, nu am fost membri ai PCR cum au fost Traian Băsescu, Emil Boc, Andrei Pleşu sau Vladimir Tismăneanu. Nu eu am fost propagandist al UASCR sau Victor Ponta, ci Emil Boc. Nu eu am fost reprezentant al statului, partidului şi securităţii comuniste la Anvers, nu Victor Ponta, ci Traian Băsescu. Nu eu m-am adresat memoriei slujitoare a fostei Securităţi, ci Andrei Pleşu. Nu eu am fost apostol al filosofiei marxiste până când a fugit din ţară, ci Vladimir Tismăneanu”.
“Nu eu am fost coleg de partid şi subordonat al lui Ion Iliescu în 1990, ci Traian Băsescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Ioan Oltean şi alţii ca ei”.
“Nu putem să acceptăm în faţa oamenilor care vor să cunoască istoria ţării lor lecţii de antomunism de de la Băsescu, Boc, Macovei, Pleşu, Tismăneanu. Nu au am fost ministrul lui Iliescu în 90, ci Pleşu. Nu eu am scris o carte elogioasă cu şi despre Ion Iliescu, ci Tismăneanu”.
Am făcut această alianţă, USL, pentru ca milioane de români să aibă o alternativă, a mai precizat preşedintele PNL. Pentru că merită. Pentru că România merită totul. Ţara n-are nici o vină pentru guvernare. De vină suntem noi că lăsăm să fie batjocorită. Tinerii liberali se opun categoric. Sper că vor reuşi, în primul rând,să-şi scoată din letargie seniorii, să-i împingă în stradă, în aşa fel încât oamenii să-i vadă şi să ştie că au pe cine trimite la putere. Aşa cum au făcut azi, cu greii partidului în fruntea marşului spre guvern(are).
Primul în sondajele naţionale – chiar şi în cele comandate de putere – este Crin Antonescu. De ce? Pentru că e deosebit. Dovada vie că există alternativă. El conduce un partid care a crescut direct proporţional cu încrederea în preşedintele lui. Pe care l-a reales, l-a reconfirmat şi pe care îl susţine puternic. La rându-i, Crin garantează pentru partidul lui. Îl pune în joc. Deci în valoare. Totul trebuie făcut pentru oameni, pentru a le confirma încrederea şi a-i convinge tot mai mult pe cei absenţi la opţiune/vot din cauza neîncrederii nu doar în şansa de schimbare – în care ar mai crede – ci mai ales în faptul că schimbarea puterii ar schimba ceva fundamental pentru oameni. Asta e otrava şi asemenea propagandă ucide, cum arăta preşedintele Emil Constantinescu, însăşi “fibra morală a poporului român”.
Otrava cea mai periculoasă este cea care te face să crezi că toţi sunt la fel şi deci nu există alternativă. Intoxicarea induce în primul rând o lipsă de încredere a românului în el însuşi. Cred că reuniunea tinerilor liberali a fost un succes fiindcă a demonstrat contrariul. Şi trebuie să o facă în continuare. Neobosit. Cu tonus. TNL e nu doar în luptă cu puterea. Este şi în luptă cu opoziţia. Cu paralizia ei temporară. Pe care nici n-o tratează şi atunci se agravează. Riscă să se cronicizeze şi să perpetueze actuala putere. Paralizia poate fi un efect al paraziţilor interni. Se impune o deparazitare a USL. Tinerii liberali au printre ei şi medici veterinari. :)
Deci, la treabă cu voi, jos blazarea, jos nesimţirea! Jos neîncrederea în puterea noastră de a da jos puterea! Asta vreau să aud de la tinerii liberali. În fiecare zi. Printre oameni. Insuflându-le încredere în propria forţă de schimbare. Şi în forţa solidarităţii. În puterea adevărului împotriva minciunii. În puterea binelui, faţă de care răul e efemer. E un mesaj pe care TNL îl poate promova în forţă. Şi se impune! Succes!
Foto: George Călin
Un alt argument forte, care trebuie promovat, este guvernarea Tăriceanu, a prosperităţii. Minciunile puterii pot fi demontate prin forţa evidenţei: cum se trăia pe vremea lui Tăriceanu şi cum se trăieşte acum. Dacă Tăriceanu rămânea premier, nu se făcea împrumutul de la FMI şi nu se ruina ţara. Se aplicau măsurile anticriză pe care Tăriceanu le-a anunţat încă din toamna lui 2008. Puterea minte cum respiră, fiindcă vrea să ţină populaţia în lesă, s-o aibă captivă şi s-o determine să stea acasă la vot. Tinerii liberali pot da peste cap toată propaganda puterii, prin forţa propriei prezenţe convingătoare printre oameni. Împreună cu seniorii. Cu Tăriceanu însuşi.
Călin Tăriceanu a pus degetul pe rană în cuvântul lui către tinerii liberali: cei care alergau manifestanţii din 28 ianuarie 1990 ne dau astăzi lecţii de liberalism.
Deci, tare TNL! Sus – adică la luptă – PNL! Iar USLaşii să-i facă politic regimului Băsescu ce i-au făcut SEALşii lui bin Laden. Aşa să ne ajute Dumnezeu!
P.S. Pot participa şi chiar sunt chemaţi la campania printre oameni şi tinerii PSD, cu absoluta condiţie să nu defileze cu oroarea de Che Guevara. Avem şi aşa prea multă impostură la putere. Să eliminăm măcar impostura din opoziţie. Cât de respectabil ar fi PSD dacă ar avea un preşedinte onorabil! Ce alianţă credibilă ar deveni USL! Ponta nu e ce trebuie. El poate fi convins să se retragă elegant.
Chiar nu putem urma exemplul acelor înaintaşi minunaţi, ca boierul poeziei, Alecsandri, care le-a răspuns detractorilor astfel, referitor la Eminescu: “E unul care cântă mai bine decât mine?/Cu-atât mai bine ţării şi lui, cu-atât mai bine!”. Despre asta-i vorba. E loc sub soare pentru toţi.
UPDATE. Jandarmii de la guvern nu i-au lăsat pe tinerii liberali să pună ţepele acolo unde primiseră aprobare de la Primăria Capitalei, adică, pe partea stângă a guvernului. De extremă stângă.

4 comentarii:

Karla spunea...

Trebuia tras in teapa un manechin de plastic pe chipul caruia sa fie lipita in prealabil poza lui Boc. Si defilat asa pe strazi. Ma rog, pe trotuare, ca am inteles ca a fost interdictie...
N-ar mai fi sot obiect contondent, ci "decorativ", de defilare:))

Asta din experienta grevelor de pe strazile Parisului:)))

Anonim spunea...

nu prea avem noi experienta manifestatiilor si a grevelor, dar toate au un inceput.

Unknown spunea...

@ Karla: Multumesc pentru ca urmariti activitatea romaneasca a unor tineri dornici de altceva! Aveti dreptate!

Unknown spunea...

@ anonim: Corect!

EDRAH_Giurgiu PHASE I