joi, mai 26, 2011

Expoziție Mirel Matei

Duminica aceasta (29 mai, ora 11.00 ) Giurgiu va beneficia de talentul expus într-un vernisaj al pictorului Mirel Matei.
A opta expoziţie are ca scop mai mult lupta cu timpul şi cu nepăsarea societăţii faţă de propriile valori, fiindcă Mirel Matei nu pictează doar peisaje în ton suprarealist sau peisaje marine în care efectiv te poţi îneca, ci încearcă mai întâi să îşi prezinte propria viziune asupra lumii în care trăieşte şi pe care de mai multă vreme cu greu o priveşte. Ceea ce se ştie despre acest pictor  tânăr sau mai curând ceea ce a frapat presa la ultima sa expoziţie din anul 2009 era faptul că pictorul este orb, iar picturile cu peisaje din zona natală a părinţilor săi - Satul Drăghiceanu- au impresionat pe toţi prin explozia culorii şi violenţa tăcută a cerului, parcă mereu în aşteptarea unei furtuni supranaturale. Nici apele nu sunt deloc cuminţi, prăvălindu-se parcă peste necazurile cotidiene ale unui om care se luptă din greu cu necazurile, trăind drama artistului român, nesprijinit în nici un fel de nimeni, regasindu-şi liniştea în neliniştea cu care pânzele sale fac să vibreze privirea şi sufletul iubitorului de artă.
Pe toţi cei care sunt îndrăgostiţi de aventura penelului într-o lume a culorilor necesare sufletului, îi invit la Galeriile de Artă din spatele Turnului cu Ceas pentru a fi martorii unei noi Expoziţii marca Mirel Matei.

Picturile pot fi văzute, electronic pe site-ul artistului: http://www.picturi.tk/

2 comentarii:

Metaxa spunea...

Frumos picteaza baiatul asta lovit de soarta.

Unknown spunea...

@ Metaxa: Frumos picteaza si , vorba cuiva, nu stiu de unde a invatat..., dar e talentat!!!

EDRAH_Giurgiu PHASE I