joi, iulie 14, 2011

Doamna Vălean-cel mai puternic deputat din Parlamentul European

Europarlamentarul liberal Adina Vălean a fost desemnată „cel mai puternic deputat din Parlamentul European”, potrivit celui de-al patrulea Raport al organizației Votewatch.eu.
Potrivit raportului intitulat  Voting in the 2009-2014 European  Parliament: Who Holds the Power?”, eurodeputatul Adina Valean a fost de partea câștigătoare în mai mult de 90% dintre voturile exprimate în Parlamentul European în ultimele șase luni.
Raportul Votewatch.eu menționează că nominalizarea Adinei Vălean, ca fiind „cel mai puternic europarlamentar”, este determinată de faptul că grupul politic din care face parte, respectiv Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), este cel care înclină balanța în plenul Parlamentului European (PE), influențând decisiv rezultatul votului. Iar, potrivit raportului citat, eurodeputatul liberal are rolul determinant în cadrul Grupului ALDE.
Prezentul raport analizează comportamentul politic în Parlamentul European în ultimele șase luni și activitatea individuală a fiecărui eurodeputat, precum și al grupurilor politice și naționale din care aceștia fac parte. VoteWatch.eu a mai lansat încă trei rapoarte referitoare la voturile exprimate de eurodeputați și grupurile politice de la prima sesiune plenară a noii legislaturi, din iulie 2009, până la ultima sesiune plenară, desfășurată în decembrie 2010.
VoteWatch.eu este o organizație independentă, cu sediul la Bruxelles, care își propune să promoveze transparența procesului de luare a deciziilor în Uniunea Europeană și îmbunătățirea calității dezbaterilor publice. Aceasta facilitează accesul și furnizează o serie de analize legate de deciziile și activitățile politice ale Parlamentului European și ale Consiliului de Miniștri.
Vă transmitem atașat Raportul VoteWatch.eu.

2 comentarii:

Ioana Gînju spunea...

...ma bucur nespus, este nascuta in aceasi localitate, am invatat la aceiasi scoala. Merita acest loc, este o persoana deosebita cu care Romania se poate mindri.

Unknown spunea...

... ma bucur nespus sa aud aceste lucruri. Mai ales de la un concetatean, caci noi vehiculam capra vecinului!

EDRAH_Giurgiu PHASE I