luni, septembrie 06, 2010

Si eu Sunt alaturi de prietenul meu Cristi Olteanu, alaturi de familia lui si fetita lui, care au o problema de viata si de moarte si despre care nu vad nicio discutie in media







Am foarte mari emotii, de fapt sunt socat, asa ca prefer sa preiau de pe http://lilick-auftakt.blogspot.com .


Cristi Olteanu, presedintele PNL de la sectorul 5, a fost  atacat in plina strada. In prezent se afla la Spitalul Municipal cu capul zdrobit. . Foarte ciudat e faptul ca lucrul acesta i se intampla la scurt timp dupa ce PNL a lansat campania "Jos mainile de pe Bucuresti", cu adresa directa catre PDL, iar Cristian Olteanu va fi candidat la alegerile locale din sectorul 5.


Ieri, pe toate posturile de stiri am fost informati in exces in legatura cu politistul agresat. Politia s-a mobilizat exemplar si, dupa doar cateva ore, agresorul a fost arestat. Deci se poate. In schimb, in legatura cu liberalul Cristian Olteanu, cu acest caz in care e vorba tot de un cetatean roman agresat, nici politia si nici presa nu au mai spus nimic, nici macar despre starea lui de sanatate.


In continuare, postez scrisoarea lui George catre prieteni:


"STIMATI PRIETENI
Exista un om, pe numele sau, Cristian Olteanu sau Cristi cum ii spuneam, cu zece ani in urma, cand il consideram un pusti. Astazi este un om matur, un om de toata isprava. Indeplineste o functie politica, in opinia mea, foarte importanta. Este presedintele organizatiei Partidului National Liberal din sectorul 5 al Capitalei. Adica acolo, unde se face mai putina imagine si se munceste cu adevarat.
L-am simpatizat pe Cristi din prima clipa in care l-am cunoscut. L-am reintalnit, apoi, la grupul parlamentar din Camera Deputatilor al Partidului National Liberal. Parea un apropiat al lui Valeriu Stoica, alaturi de care lucrase. Aveam impreuna prieteni comuni din partid, atat tineri, cat si maturi. Cand Valeriu Stoica, impreuna cu mai multi prieteni ai mei si ai lui Cristi, simtind adierea ciolanului ideologic, au ales sa i se alature lui Basescu, l-am respectat si mai mult pe Cristi, pentru alegerea facuta. Pentru o clipa, am crezut ca se va alatura lui Valeriu Stoica. Am gresit. Cristi Olteanu este liberal, inainte de a fi membrul unui partid.
Am vrut sa stiti aceste lucruri. Pozitia pe care o are in structurile partidului nu-l face vizibil pe Cristi, asa cum nu-i face vizibili pe multi dintre cei care dau partidului si forta nu numai imagine, la televizor.
Tocmai de aceea, am scris aceste randuri.
Cu doar cateva zile in urma, am aflat de la televiziunile comerciale (nu de stiri, sa fim seriosi!) ca un malac, cu o bata de baseball, i-a crapat capul lui Cristi cand acesta iesea din blocul in care locuieste. A foat gasit intr-o balta de sange, dus la spital iar diagnosticul medicilor a fost hemoragie cerebrala, in urma a trei fracturi craniene. In termeni juridici, se numesc lovituri cauzatoare de moarte. Prin urmare, malacul care l-a lovit poate fi suspectat de savarsirea infractiunii de tentativa de omor.
Dupa cele cateva stiri, insotite de o fotografie a lui Cristi, prezentate la cateva posturi de televiziune, s-a asternut linistea. Medicii de la Camera de garda a Spitalului Universitar au declarat ca starea lui Cristi este grava si pareau foarte rezervati in ceea ce priveste sansa de supravietuire.
Astazi dimineata, am sunat la spital, incercand sa aflu cate ceva. Poate a fost o alarma falsa, Cristi o fi fost operat si poate se afla acasa, alaturi de familie? Poate a fost operat si este, inca, in stare grava si are nevoie de ajutor? Poate Cristi, al nostru, ... nu mai este?
Cei de la spital mi-au spus ca nu stiu despre ce pacient este vorba. Revenind si insistand, mi-au cerut dare suplimentare penru a-l identifica pe "Cristian Olteanu".
Atunci, le-am spus ca pacientul despre care cer eu informatii este ... "pacientul despre care nu se vorbeste la televizor". Am inchis si, recunosc, am injurat. Pentru asta, chiar imi pare rau! Pana la urma, nu ei sunt de vina ca liberalul Cristian Olteanu nu aduce tot atati bani televiziunilor comerciale, cati aduce politistul din Targoviste sau dobitocul care l-a lovit in cap, provocandu-i ... fracturi craniene si hemoragie cerebrala.
Eu mai mult de atat, nu pot sa fac. Daca aveti "relatii" la spital, poate incercati si voi. Daca il cunoasteti pe Crin Antonescu, poate rugati conducerea PNL sa se intereseze de soarta lui Cristi Olteanu sau daca au facut-o, sa informeze si opinia publica.
Ar fi si o initiativa buna, in plan psihologic. Nu e rau sa se stie ca cei care cad loviti de maciucile malacilor cocalari, au alaturi de ei camarazii si prietenii."



P.S. - Trebuie sa fac si eu o precizare: singura persoana care a reactionat imediat, in direct fiind la Antena 3, atunci cand a aflat de povestea lui Cristian Olteanu, a fost Victor Ciutacu.

9 comentarii:

Karla spunea...

Ce jungla ingrozitoare devine Romania...

Mult curaj familiei... n-am cuvinte...

Lilick Auftakt spunea...

Ionel, multumesc ca ai preluat.

Unknown spunea...

Pe mine ma enerveaza ca se intampla asa ceva in Romania, ma enerveaza si ma face sa ma gandesc la bestiile acelea cu sila si dispret, dar mai ales cred ca cineva trebuie sa-si faca datoria si sa descopere cine este vinovatul de la capatul ciomagului si cine este instigatorul la violente!

Ioana Gînju spunea...

...trist.

Anonim spunea...

da, ..., la fel de enervant de trist ca atunci cand oricare dintre noi are o problema pe care nu o poti rezolva!frustrant de trist!

Flor da Vida (Suelzy Quinta) spunea...

Vejo que a política e a injustiça
são iguais em todos os países...
Triste história meu amigo...
Deixo a ti um abraço e meu carinho... Saudações brasileiras...
Ficarei imensamente honrada com
tua visita...

Unknown spunea...

Da, Flor da Vida, tu vezi ca Politica si nedreptatile sunt aceleasi si in Romania si in toate tarile. Este intr-adevar trist, dar trebuie sa luptam sa schimbam asta!

Anonim spunea...

Buna ziua,

Impresionante randurile pe care le-ati scris... Cristi se simte bine sau in fine bine pentru situatia actuala. Ieri a suferit o operatie de reconstructie a osaturii craniene, de care a trecut cu bine. Intre timp a avut si discutii cu politia in care a dat detalii despre agresori.

Unknown spunea...

Va multumesc si ii urez sanatate multa!

EDRAH_Giurgiu PHASE I