marți, decembrie 14, 2010

Actuala putere este lipsită de orice imaginaţie

Postat de Editor pe 14 decembrie 2010

- susţine Ionel Muscalu, purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu

Ultima măsură de aşa-zisă austeritate adoptată de Guvernul Boc, cea legată de reducerea duratei concediilor maternale şi plafonarea indemnizaţiei pentru mamele aflate în concediul de creştere a copilului, este caracterizată de Ionel Muscalu, purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu, ca o dovadă a lipsei de imginaţie a actualei puteri.

“Nu mă refer aici la imaginaţia bolnavă de care au dat dovadă când au atacat şi slăbit economia privată prin introducerea impozitului minim, nici la cea prin care Guvernul a diminuat salariile bugetarilor, la hotărârea de a impozita pensile mai mari de 740 de lei sau la ultima redută pe care o dinamitează guvernanţii – cea privind protecţia familiilor tinere şi viitorul copiilor, ci la imaginaţia de care ar trebui să dea dovadă orice guvern responsabil când vine vorba de politici publice.

Pentru că şi în acest domeniu este nevoie de imaginaţie, dar de una constructivă. În aceste condiţii mi se pare pe deplin îndreptăţită afirmaţia preşedintelui Crin Antonescu, conform căreia PNL nu este dispus să negocieze cu teroriştii. Pentru că desi chiar dacă nu vorbim de terorism în sensul atentatelor cu bombă, ceea ce face actuala putere poate fi caracterizat drept un act de terorism social. În aceste condiţii, când oamenii văd că li se impun condiţii de austeritate aberante, iar clientela de partid a PDL se îmbogăţeşte, este lesne de înţeles de ce 36 la sută din populaţie apreciază că în România corupţia a crescut, faţă de doar 13 la sută în urmă cu doi ani”, a mai spus Muscalu. I.M.

9 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

De ce nu le citești, măcar așa , din când în când, câte un poem?
Poate le mai trezești sufletele amorțite..

Flor da Vida (Suelzy Quinta) spunea...

Porque os governos nunca pensam para o povo, mas sim para seu próprio bolso... Sábio e muito válido o teu texto! Carinhos pra ti... Bjsss

Karla spunea...

Un guvern de brute....
Bine ca au imaginatie la furat... voturi... bani publici...

Anonim spunea...

Ma gindesc sa emigrez ,

la gradinita facem glume proaste , printre care cind cineva se batea cu amicul meu ma duceam la acel cineva , conciliant si impaciutor tinindul de miini spunind pe un ton mieros ca nu e bine ce fac , in timp ce amicul meu il pocnea , lejer , in plin .

am impresia ca tot ce se intimpla e inspirat din experienta mea sau a altora ca doar nu noi descoperim apa calda ,
si asazisele conflicte xe se zugravesc sunt pentru necunascatori

suntem infrinti , ... de noi , de propriile ginduri , sentimente , pentru ca mai Ionel multi spunem una si gindim altceva ,

cam asta e ...

ce ar mai fi de spus


Simt enorm si vad monstruos .

Unknown spunea...

E clar, ai basca si ai si chibrit si tigari, anonim. Atunci ce dracului au cu tine?!

Unknown spunea...

Incertitudini, ma si gandesc sa merg dupa Mircea Badea si sa ii citesc lui Boc un poem. Nu stiu daca sa ii pun pene sau sa imi pun pene. Deocamdata aceasta dilema existentiala ma opreste!

Unknown spunea...

Karla, multumesc pentru ca simti romaneste de la / langa Paris! Din pacate, brutele isi vad de ale lor si noi ramanem ... ciopor, nu popor.

Unknown spunea...

Flor da Vida, se vede din Brazilia ca guvernul isi pune bani in propriul buzunar! Multumesc! Inseamna ca ori eu am transmis asta ori l-ai intalnit pe Mazare.

Anonim spunea...

ai si ccibrit .... magindeam ca zici dece nu-ti dai foc ...

EDRAH_Giurgiu PHASE I