miercuri, iunie 16, 2010

Moțiunea a căzut! Băsescu și ai lui pun cruce României

June 15, 2010 at 16:50

Dan Patrascu

 Am urmărit astăzi cu încordare și atenție cea mai mare parte a dezbaterilor de la Palatul Parlamentului și aveam impresia că asist la prohodul României. Marele călău al neamului nostru a fost absent, dar l-a avut ca reprezentant în Parlament pe cel care are înălțimea perfectă pentru anumite acțiuni teoretic mai puțin plăcute pentru prestator, dar foarte plăcute pentru beneficiar. Și domnul Boc a făcut exact ceea ce trebuia să facă brațul putred al celui care a pus cruce României: a acuzat guvernările trecute, a dat cu parul în stânga și în dreapta, s-a înconjurat de gorile hâdoase care au luat la bătaie jurnaliștii și a jucat rolul piticului salvator până la capăt. Păcat că nu suntem în Albă ca zăpada, că poate atunci mai puteam avea o vagă speranță în ceea ce privește piticii.



Dar România nu este Albă ca zăpada iar primul pitic al țării nu o va putea salva scoțându-i mărul din gât. Sub conducerea autoritară a găștii Băsescu, România a devenit, mai de grabă, întruchiparea grotescă a Babei Cloanța sau a omului negru ce-i bagă în sac pe copiii neascultători. Cu măsurile de austeritate propuse de Băsescu (ele nu au venit nici de la FMI, nici de la Guvern) România tinde să devină un uriaș lagăr de concentrare din care scapă cine poate.



Este cinic, dar Băsescu este pe cale să rezolve toate problemele României. Pensionarii vor muri pe capete, căci nu își vor putea permite medicamentele necesare și astfel se va rezolva problema pensiilor. Traian Băsescu este un veritabil Nero al zilelor noastre. Și-a dat seama că pentru a scoate țara din criză trebuie să o treacă, mai întâi prin foc. Cam asta a făcut Traian Băsescu: a incendiat România dând vina pe ”cancerul” societății, adică pe românul de rând care își duce viața de pe o zi pe alta și care nu poate privi spre orizont.



Când Roma ardea, Nero se desfăta în ospețe. După ce a contribuit la incendierea România, Elena Udrea și-a invitat colegii la un pahar de șampanie pentru a sărbători marea victorie. Șampania fină a doamnei Udrea devine venin mortal pentru români, dar cui îi mai pasă? Mâine Elena Udrea va putea să meargă la Milano să mai spargă câteva zeci de mii de euro pe cumpărături în timp ce firmele portocali vor contiua să primească contracte cu statul de milioane de euro.



România a ajuns din nou în perioada feudală, atunci când un tiran își sacrifica întreaga populație pentru propria sa bunăstare și a unui grup restrâns de persoane. Pentru PDL președintele României nu este un reprezentant al poporului ci un stăpân nemilos! Poate decide în orice clipă viața sau moartea supușilor. Acum a decis moartea majorității pentru ca ”elita” să-și continue huzurul, căci se apropie perioada concediilor, yahturile PDL-iștilor sunt deja etalate la Portofino sau Saint Tropez. Oare vor mai simți bercenii, videnii, blăgenii și udrenii mirosul rânced al cadavrelor din România atunci când vor huzuri pe Coasta de Azur? Mă îndoiesc. Pentru ei banul nu are miros și condamnarea la moarte a unui întreg popor este un simplu accident de parcurs, victime colaterale.



Ceea ce domonul Băsescu pare că uită este sfârșitul oarecum tragic al împăratului Nero. Va veni și ziua judecății pentru Băsescu și gașca sa, iar atunci îi vom auzi pe toți cum se întreabă în cor, precum împăratul roman: ”E oare atât de greu să mori”? E foarte greu să mori (inclusiv la nivel politic) atunci când ai dus o viață lipsită de demnitate. Atunci când îți vinzi sufletul moartea este doar un sfârșit dureros. Iar când va veni acest moment pentru gașca lui Băsescu, toate durerile poporului se vor abate asupra lor!

2 comentarii:

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Vai,vai,vai.........suntem condamnati!!!!

Joker spunea...

E da..!
Cruce e de mult, de dinainte de 2000 dar acum e colorata. Are cine

EDRAH_Giurgiu PHASE I