sâmbătă, iulie 10, 2010

Cei vechi trec in format nou! http://giurgiu-online.ro/archives/3036

Primul TIR cu ajutoare donate de giurgiuveni a plecat la Dorohoi,http://giurgiu-online.ro/archives/3036

Campania umanitară lansată de Primăria municipiului şi de Consiliul Judeţean, pentru sprijinirea sinistraţilor din Moldova, a avut un ecou deosebit în rândul giurgiuvenilor. În câteva zile au fost strânse zeci de tone de ajutoare, de la obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, până la alimente şi aparate electronice şi electrocasnice. Donaţiile au fost făcute la cele două corturi instalate în faţa sediului Direcţiei de Finanţe şi la intersecţia B-dului Bucureşti cu B-dul Constantin Brâncoveanu (Tineretului).

Pe 6 iulie, ajutoarele au fost încărcate într-un TIR, care a plecat în jurul orei 23,00 către localitatea Dorohoi, unde a ajuns a doua zi, în jurul prânzului. Operaţiunea de încărcare a fost efectuată cu angajaţi de la Primărie şi Consiliul Judeţean, precum şi cu ajutorul tinerilor de la Organizaţia de Tineret a PNL Giurgiu. Au fost trimise, astfel, sinistraţilor sute de saci cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, materiale textile, lenjerii, obiecte de uz gospodăresc, mobilier, televizoare şi aparate de uz casnic, zahăr, făină, orez, fasole, peste o tonă de ulei şi 3000 de litri de apă plată. De asemenea, angajaţii de la Consiliul Judeţean au strâns donaţii în bani în sumă totală de 75 milioane lei vechi.
„Este impresionant cum au sărit giurgiuvenii în ajutorul sinistraţilor din Moldova, mai ales că traiul zilnic este tot mai greu, se fac reduceri de salarii şi de personal, TVA-ul a crescut, preţurile au crescut şi ele. Un caz deosebit este cel al unei doamne profesoare în vârstă de 73 de ani, care ne-a anunţat că vrea să doneze mobilă, respectiv şifonier, pat, masă cu opt scaune, lenjerii. Doamna în cauză, care nu a dorit să îi fie divulgat numele, are doar puţin peste 5 milioane lei vechi pensie”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Gavrilă, cu puţin timp înaintea plecării spre Dorohoi. „Nu sunt uimit că locuitorii din Giurgiu au răspuns atât de prompt apelurilor umanitare, este ştiut faptul că giurgiuvenii sunt oameni de suflet. M-a impresionat şi faptul că tot ceea ce au adus este în stare bună, obiectele au fost ambalate cum trebuie, sacii au etichete pe care scrie ce conţin şi mărimea fiecărui obiect de îmbrăcăminte sau încălţăminte. Se dovedeşte că noi, românii, avem încă un spirit care poate salva România, mai mult de cât o poate face Guvernul, dar nu vreau să fac acum politică. În orice caz, am reuşit, cu toţii, un lucru extraordinar”, a spus, la rândul său, Ionel Muscalu, administrator public al judeţului.
Corturile instalate în cele două locaţii menţionate mai sus vor rămâne acolo până pe data de 15 iulie. Până la această dată mai pot fi făcute donaţii pentru cei care au fost afectaţi de inundaţii.

7 comentarii:

Anonim spunea...

"Cei vechi trec in format nou!" Cine sunt "cei vechi"?

INCERTITUDINI spunea...

Am simțit, din nou, in zilele astea, că putem fi adevărați!
Păcat că se intâmplă doar in momente grele..

Inca1 spunea...

buna, as dori sa va propun un schimb de linkuri. blogul meu il gasiti la http://usadinspate.blogspot.com. Astept un raspuns fie pe blog, fie pe mail la usadinspate@yahoo.com. O zi frumoasa.

Irina M. spunea...

Frumos si necesar gest de solidaritate...pe timp de ploaie.

Numai bine,

Renatinha Araújo spunea...

Oiieeee!!!
Tudo bem???

Vim dar uma conferida no seu blog e aproveitar pra contar duas novidades:
1ª O Blog Glamour Feminino está com Twitter! \o/ Você pode seguí-lo no endereço www.twitter.com/Blog_GF
2ª A Avon está com o Concurso Cultural Mulher de Impacto. Eu estou participando e peço encarecidamente o seu voto no seguinte endreço: http://www.avonmaquiagem.com.br/looks/detalhe/44950

Agradeço-a desde já!

Se você for participar do concurso, pode contar com o meu voto! ;)
(Ou para qualquer outra coisa que precisar!)

Grande beijo!

Hana spunea...

rasiliana, pero habito in Japon, mas la mama mia sei una italiana, Io sono italiana di cuore.Io sono BBon diorno, Io no parlo multo, non iscrivo niente, rss, mas sto qui per laciare um bacio i un abracio em te e tuo blog, sei belo, Grazzie tante per tuo carino en mio blog.
com carinho
Hana

Hana spunea...

IO sono brasiliana...bacio per te.

EDRAH_Giurgiu PHASE I