vineri, decembrie 17, 2010

Cineva mi-a atras atentia ca am ajuns in Rusia. Am verificat. Asa este, dar mai demult si doar virtual.

http://nolga112.blogspot.com/ИНТЕРНЕТ-НОВОСТИ




Автор: Насыбуллина Ольга Анатольевна.(http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode) Пожалуйста, зарегистрируйтесь. Предоставляю возможность почитать последние новые новости.Копирование информации с сайта запрещено и охраняется авторским правом.(только при наличии соответствующей лицензии,ссылка на сайт и автора обязательна.По личным вопросам-обращаться на МОЙ АДРЕС nolga112@gmail.com.Буду рада,если Вы пришлете мне свои интересные заметки,письма и т.д.Постараюсь ответить.

ОБЪЯВЛЕНИЕ



Здесь может быть ваша реклама, информация по электронной почте.

Этот блог

Страницы, связанные ссылками с этой страницей

Интернет

Этот блог

Страницы, связанные ссылками с этой страницей

Интернет
воскресенье, Май 30, 2010

Chiar era nevoie sa ajungem aici? Globalizarea ne-a bramburit povestile?!

MIERCURI, MAI 19, 2010




A.S.(Palarie): In acel decembrie 1989 eram in strada, cand dupa doua zile, exact in momentul in care vroiam sa ma urc in duba de muncitori din fata Casei Cartii, cu destinatia Cimitirul Eroii Revolutiei, o mana sigura m-a apucat de haina si m-a aruncat jos de scara. Sutul in fund si injuratura cu ..."aici erai, mergi imediat acasa"!, m-a lamurit ca tata ma cauta in tot timpul acela purtand si el ca si mine o brasarda tricolora pe brat. Nici unul nu suntem eroi ai revolutiei, ci rataciti ai revolutiei aceleia. Nici unul nu am avut vreodata in cap ca am facut ceva nemaipomenit. Tata se bucura ca m-a gasit! Eu am fost in toate locurile fierbinti ale orasului meu, ziua si noaptea, pana cand m-a dus tata acasa unde un TAB statea sub geamul nostru, pazind piersicul care inca mai tinea niste sarcini extratoamna, ruginite si mucezite, iar tata a zis ca e noaptea in care dormim in hol, apartamentul nostru neavand nicaieri doi pereti spre gloante, in afara de hol.

Am strigat Vive la France!, cand soldatii din Legiunea Straina in autocare albastre veneau sa-si pazeasca ambasada si insoteau cativa medici de la Medicins sans Frontieres, trecand din Bulgaria, de la Russe prin Giurgiu, am fost in fata Judetenei de partid cand se aruncau carti si tablouri, am fost la biserica de pe Bucuresti si in in locul acela din spatele Casei Cartii, unde s-au descarcat multe gloante in etajele trei si patru si unde, dupa ce m-a "salvat", tata mi-a zis sa merg aplecat, asa ca in filme, iar eu l-am intrebat daca vrea sa ne impuste aia in spate!?

El fusese, ca si mine, prin tot orasul, la inceput cu vecinii, pe urma cautandu-ma!

Amandoi suntem vii.
Intr-un stat pe care Constitutia il defineste ca fiind social,ma intreb acum ce-or gandi, ce-or spune oamenii care nu au putut sa-si tina copiii acasa in acel decembrie 1989!

Dar mai ales la aceia la mormantul carora nici un politician nu se duce sa puna o floare daca nu are dupa el o televiziune.

Nu stiu de ce mi-a venit in cap (ba cred ca imi aduc aminte, dar nu spun, fiindca prietenii mei nu fac politica) tocmai momentul acela cand Ceausescu, regretat astazi, promitea inca 100 de lei la salariu (cam un milion de lei vechi, 100 RON azi), in timp ce Basescu spune ca va lua pensionarilor aproape cate 100 Ron, iar salariatilor, cat i-a dus mintea si scoala sa ajunga, dar cu certitudine "nesimtirea" de a evolua pe scara sociala, pe care numai el si udrea-boc-berceanu-videanu au loc sa vuitoneze-bordureze-abereze-amerizeze, ailalti trebuind musai sa puscarizeze-evacueze-elibereze locurile ocupate prin mandate sau prin numire.

O sleahta intreaga de dobitoci, fara Dumnezeu, fara carte si fara scrupule, ajutati de o maniera ordinara de cozile de topor care nu si-au putut potoli setea sau foamea de functii au distrus intr-un an jumatate intreaga administratie publica din Romania.

Tampitii pusi pe functii doar pe baza cotizatiei la partid si pe spaga pe care au dat-o unor alegatori prea saraci, ca sa mai si gandeasca la ziua de maine, le-au cumparat viitorul ca si camatarii, fara a avea nici un fel de remuscare, au reusit marea performanta de a cheltui intr-un an cati altii in 10 si de a aduce societatea la o lipsa de credibilitate cat altii in 20!

Toti chelnerii care au ajuns pe la poarta lui Basescu, pupandu-i papucul, dar nereusind sa-l satisfaca, in asa fel incat primul-degustator al tarii a spus ca scoala romaneasca scoate numai tampiti in loc de chelneri, au fost avansati in grad ca sa nu-i mai gaseasca prin carciumi si sa se duca prin deconcentrate pe unde sa comande cum stiu ei mai scolastic: Vine, Baiatul!

Adu, fa, hartia aia!

Cand sunt odihniti inca mai strang dosarele de pe birouri, facand loc pentru ce stiu ei mai bine, servetelul alb.

Cine a avut spritul rece a ajuns in ministere.

Cine a avut decolteul adanc sau sortul mai spalat a ajuns ministru sau consilier de diverse cabinete.

Vazand ce sta sa se intample in Romania, am spus atunci, iar presa a preluat o parte din discursul meu de la conferinta saptamanala a PNL Giurgiu, la care de un an jumatate particip :Ordonanţa de Guvern 37/2009 a dat startul la Ciolaniada primăvară-vară, faza pe judeţe - consideră Ionel Muscalu, candidat PNL pentru Parlamentul European. Liderul filialei judeţene a Tineretului Naţional Liberal Giurgiu, Ionel Muscalu, a criticat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, decizia Guvernului de a elibera din funcţie toţi şefii de instituţii descentralizate, decizie luată pe 22 aprilie, prin OG. 37.„Coaliţia mortuară a celor patru trandafiri a reuşit în 24 de ore să realizeze o politizare cruntă şi extrem de agresivă a instituţiilor administraţiei publice. Cu un cinism fără margini, în timp ce oamenii se pregăteau de Paşti, de sărbătorirea Sfântului Gheorghe şi să se purifice de la Izvorul Tămăduirii, guvernanţii lucrau să defiinţeze uman câteva mii de familii. Prin această decizie, de a disponibiliza toţi şefii din administraţia publică locală, se va ajunge, cel mai probabil, ca toţi funcţionarii să facă politica şefilor de instituţii. Graba cu care s-a luat această decizie este justificată de aproprierea campaniei electorale. Cele două partide aflate la guvernare şi-au dat seama că au scăzut în sondaje şi acum au nevoie de resurse umane şi financiare. Vom vedea scoşi din funcţii oameni deosebit de competenţi, care au vechime de zeci de ani în instituţii şi care au ajuns pe funcţii datorită competenţei lor şi în urma unor examene. Chiar astăzi am văzut că s-a organizat Bursa Locurilor de Muncă şi m-am gândit că, acum şi directorii AJOFM îşi caută pe liste un loc de muncă ( ceea ce in mare parte din judetele tarii s-a intamplat, desi era nevoie de oameni capabili sa creeze planuri de ocupare judetene!). Putem spune că alaltăieri s-a dat startul la Ciolaniada primăvară-vară, etapa pe judeţe şi că s-a făcut o politică de stat din lichelismul şi clientelismul politic.”, a declarat Ionel Muscalu-Sursa: Saptamana Giurgiuveana, 27 aprilie 2009.


Atunci Ciolaniada, acum Salariada-Pensionada-Carnagiu.

Atunci am organizat serios si propus sa se atraga atentia la nivel national prin actiunea "Scaunele", care s-a intamplat in mai multe judete, cu accente pe specificul zonei.

In liniste, numai cu scaune, cu putine persoane si multe intrebari fara raspuns, alaturi de un Protest inregistrat la Prefecturi si adresat domnului Boc, prim -ministrul de la care nu am primit nici un raspuns inca, am protestat impotriva numirii unor incompetenti pe posturile de "ministri" ai tuturor sectoarelor de interes judetean din deconcentrate. Doua hotarari ale Curtii Constitutionale mi-au dat dreptate.

Acum, la modul complex, fiindca le-a ajuns cutitul la os, 60.000 de oameni din sindicate vor protesta in Bucuresti.

Trebuia sa se ajunga aici?!

Era nevoie ca pentru cateva mii de acoliti din camarila portocalie (ori rosii la acel moment), lautari incompetenti (din aia care nu au loc la nunti ca isi iau bataie) si in afara legii sa se strice si echilibrul precar care incepuse sa apara in administratia publica?

Cine plateste aceasta scumpa nota de plata?

Camarila, gasca de profitori, bogatii Romaniei din fruntea tarii, pentru care acesti bani valoreaza cat o catarama de Vuiton ori juma' de metru de borduri sau amaratii pentru care o reducere cu 25% sau 15% inseamna lipsa painii de pe masa?!

Crunta necesitate de chelneri travestiti in directori in toate punctele esentiale ale jefuirii patriei, prin bacsis si spert, trebuia sa ostoiasca setea primului bautor al tarii, atunci cand Becali nu mai era un bun partener de sprit si a trebuit sa aleaga intre restaurantul P.E. si puscaria Rahova, intr-atat incat sa puna amanet toti banii tarii si viitorul ei?

Din nefericire pentru poporul care isi dorea un tatuc, vede doar un tata betiv, care in ziua de chenzina a dat si ultima letcaie pe bautura, poker si femei, apoi, enervat, a venit acasa sa-si ia la bataie femeia, parintii si copii , fiindca nu mai are ce le vinde din casa.

Restul, este o poveste in care fetita cu chibriturile abia asteapta sa se vada cu Pinocchio si sa-i dea foc, inainte ca Gepetto sa iasa din burta balenei cu greieri in par.

A dracului, globalizare si criza!

Ne-a bramburit si povestile

4 comentarii:

karina spunea...

ti-ai amintit de revolutie..putini si-au amintit...

Unknown spunea...

Am trait in acea Revolutie, atat cat a fost ea intr-un orasel mic asa cum este Giurgiu.Imi si notasem in caietele mele tot felul de date, dar nu cred ca acum mai sunt relevante. Relevanti sunt ingerii care atunci si-au luat zborul si pe care trebuie sa-i cinstim si sa-i tinem aproape!

Karla spunea...

Cum spune Karina, e incredibil cat de putini oameni isi mai aduc aminte sa omagieze Revolutia. Printre acestia, doar cei ce au trait-o pe propria piele...

Capul sus, vremea satrapilor e pe sfarsite... doar daca bietul popor român n-a invatat nimic nici de data asta...

Unknown spunea...

Pe mine ma mira actualitatea textului acesta scris primavara, republicat iarna si ma enerveaza ca noi scriem, vorbim, strigam, iar caravana lor de circ trece!

EDRAH_Giurgiu PHASE I