luni, octombrie 12, 2009

Agentul opozitiei l-a urmarit... Da

Vă propun un text şi o întrebare legate de personajul din povestirea următoare. Cine este personajul şi în ce perioadă se desfăşoară acţiunea?
"Da, agentul opozitiei l-a urmarit pe omul ... si l-a gasit in fata acelei grave distractii pe care numai Elena i-o aţâţa.
Te surprinde poate, fiindcă dumneata esti un om normal, dar dumnealui este un temperament de o virilitate exceptionala.Ce vrei, lucrează noaptea târziu... Nu există nimic care să îi scape supravegherii lui, citeste dezbaterile, informaţiile pe care i le furnizează serviciile secrete, ziarele de tot felul în prim şpalt, nu acceptă să i se facă rezumate.E posibil ca marile lui însuşiri să îşi afle secretul în acest exces de temperament. Studiază tot ce e nou, toate proiectele , caută legi similare în legislaţiile straine, le confruntă cu o conştiinciozitate exemplară. Or, în timpul nopţii simte nevoia de muiere... Mai bine să nu ne gândim. Acum, nene, cunoşti adevărul..."

Niciun comentariu:

Spre marele Nord. Întâlnirea cu Moş Crăciun în alt anotimp.

         - Pe marele vultur care a pârjolit pădurea, vuind cuvintele în gura vajnicului Väinämöinen, faurul veşnic, ce povesteşte des...