duminică, octombrie 18, 2009

Un Crin în plină iarnă

Un Crin în plină iarnă este absolut necesar, dacă dorim să trăim din nou liberi în propria ţară.
Este extrem de important să nu mai fim nepăsători.
 Aud des că  nu se mai poate, că nu e nimic de făcut, că ceea ce era de făcut s-a făcut.
Nu este adevărat.
Avem multe de făcut împreună, de luptat împreună, împotriva clicilor de ciraci potentaţi, care nu doresc decât să ia locul celor de lângă preşedintele Băsescu. E lupta necesară a oamenilor cinstiţi, a celor care vor neapărat să trăiască normal, să le facă copiilor lor o viaţă firească în ţara lor, nu cu gândul la emigrare, nu cu gândul la sărăcia de mâine, ci cu gândul la  viitorul bun al nostru. Când mă gândesc la lacrimile celor mici care nu înţeleg în faţa rafturilor pline ale supermarketurilor, de ce părinţii nu le pot lua nimic din ce îşi doresc, la explicaţiile pe care de multe ori trebuie să le dăm, de multe ori nereuşind decât să încruntăm fruntea şi să ridicăm din umeri, mă apucă nervii. Nervi pe care mi-i vărs pe tastaură. Mă uit la televizor şi îl văd pe Vadim prigonit în ploaie, pe Băsescu plimbându-se prin Romexpo, pe Crin Antonescu discutând cu primarii şi aleşii locali PNL la Cluj Napoca despre o nouă revoluţie, la 20 de ani după revoluţia din 1989, o revoluţie paşnică, a bunului simţ. Ce vedem în jurul nostru este doar lipsă de bun simţ! Vadim spune că Băsescu nu a dormit decât o oră azi noapte, fiindcă a primit de peste ocean un mesaj că nu mai  iese preşedinte,  că va fi împiedicat să fraudeze alegerile. Băsescu ar fi înjurat.Vadim în faţa Teatrului Odeon înjură directoarea că nu îl lasă înăuntru. Actriţă Dorina Lazăr, închisă în teatru, spune că nu are nici un contract cu PRM, dar nici nu este loc în acest teatru pentru oamenii  din faţa Odeonului şi că , desigur, îi este frică, este speriată, de mulţimea pe care Vadim o agită afară. În acest timp, Vadim se vede deja preşedinte şi îi duce în şiruri lungi la puşcărie pe trei sferturi dintre români. Cred că Vadim nu era băgat în seamă de televiziuni într-o sală normală şi atunci şi-a programat această lansare ratată.  La Bacău Oprescu îl laudă pe primarul Stavarache pentru cum gospodăreşte oraşul. În Bucureşti, prima dată de când există metrou, se evacuează călători printr-un tunel la staţia Dristor dinspre Piaţa Muncii, pentru a fi salvaţi. Ieri două trenuri marfare s-au ciocnit pe ruta Bucureşti -Constanţa.  Aproape în fiecare săptămână un bancomat dispare în neant. Aproape în fiecare zi, politicienii se înjură peste tot.
În aceste condiţii atenţia îţi este atrasă în toate părţile, zgomotele te perturbă, aproape că nu mai înţelegi nimic. În astfel de momente este important să  gândeşti singur, să priveşti tot şi să alegi ce te reprezintă. Nu e suficient să nu îţi convină, trebuie să ai propria atitudine, care uneori îţi arată faptul că ai avut dreptate. Atunci, chiar dacă nu câştigi, important este că ai luptat şi ai încercat să îţi exprimi punctul de vedere. Pe mine mă reprezintă Crin  Antonescu, deci voi vota cu el.

Niciun comentariu:

Spre marele Nord. Întâlnirea cu Moş Crăciun în alt anotimp.

         - Pe marele vultur care a pârjolit pădurea, vuind cuvintele în gura vajnicului Väinämöinen, faurul veşnic, ce povesteşte des...