duminică, februarie 07, 2010

Babele se ard, cand organizatia este condusa de trei, Doamne, si toţi trei... literaţi!

In urma cu o saptamana imi exprimam opiniile fata de idea PDL-Giurgiu de a-si stabili de acum candidatii pentru alegerile locale din 2012: - nu au nicio sansa! Spuneam tot atunci ca PNL are reprezentanti remarcabili si puternici pentru acea lupta politica, dar deocamdata lupta sa rezolve problemele cetatenilor care i-au ales. Raspundeam astfel curiozitatii unui ziarist.

A urmat un val de trei replici cu poze pe prima pagina, din care doua cu trimiteri la interior in care am fost facut mai intai poet si prea mic pentru o discutie atat de mare de catre viceprimul PDL Giurgiu, Mihai Dobre, care ma sfatuia sa devin filosof in tacere, apoi presedintele PDL Giurgiu, Cornel Cantaragiu, deputat de Dimbovita, dupa ce mai inainte fusese deputat PRM de Arad, care spune ca nu stie prea multi oameni in Giurgiu si nu vorbeste cu necunoscuti, dar imi da replica intr-o jumate de pagina de ziar, fara sa ma identifice, de parca ar vorbi singur, ca nu prea imi functioneaza cerebelul si ca am obrazul gros, dupa care urmeaza un Secretar General, pe care il vom numi in continuare SeGe al PDL Giurgiu, cu doua prenume Costica Tica- Titi, culant in exprimari rurale si defaimatoare la adresa lui Musca(lu), dedat la ocaratoare asemanari cu personajul unei fabule.Probabil, declamand rime si proverbe din tolba personala, acesti trei, Doamne, si toti trei portocalii lor, mari sefi , s-au gandit sa-mi arate mie, unuia singur , cine are dreptul sa deschida gura, si cin’ sa faca ciocu’ mic, dupa modelul Anca Constantinescu, fiindca ei sunt multi si la putere. Nu cred sa fie o operatiune mai riscanta in acest moment in Romania, decat sa te pui… contra vantului care bate dinspre “baietii destepti din PDL”. Trecand peste vulgaritatea (stricto-sensu), a tragediei nationale pe care mutrele de baiat destept care nu mai pacaleste pe nimeni au creat-o, astazi spunem baiat destept, tragand apa in Bideu si mergem mai departe. Daca le dai voie sa vorbeasca mult, printre prostiile pe care le debiteaza si plasmuirile pe care le plaseaza grosier in spatiul public, uneori nepripit lanseaza truisme sopofirice cu efect spontan. Specializarea domniilor lor in sopofirica nu e de sorginte nativa, ci deprinsa in timpul specializarilor la care se expun cand fac diversele echere violet sau cand se verseaza in cultura generala a planificarii umaniste a viitoarelor lor actiuni de partid: - Ia spune, ba, cine ne-a mai suparat!?

-Ala, ala, aia.

- Pe ala il dam afara, pe aia o amendam pana o terminam, pe ala il injuram intr-una si-i tinem ocupati pe toti sa se gandeasca cum sa scape, nu sa ne tina noua contul, ca n-am ajuns la putere sa le dam lor socoteala!"Limitarea libertăţii, anularea ei chiar, denaturarea existenţei, abolirea voinţei, falsificarea sensurilor, cinismul," demonstrate în public sau chiar intre ei, acesta este idealul politic al acestor temerari desantati prin municipiul nostru.

Presedintele trebuie sa para autoritar, viceprimul intelept campestru, SeGe-ul pletoric pastoral si poncis-liric. Fiindca acest sub-doctism il traim in imaginea unei saptamani sterpe in inteligenta, dar mai ales lipsita de lucrari concrete in slujba cetatenilor (in afara vopsirii in portocaliu a tuturor stalpilor de telegraf de la DN6 pe raza orasului viceprimului), fiindca, daca ar fi facut ceva, ar fi emanat spre popor maretele realizari, ar fi dat-o baietii la ziar, ca tot si-au racit gura cu ziaristii. Ei o toaca pe vatrai ca Muscalu a fost singur acasa si de aia se ia de ei, ca Muscalu e copil de trupa, ca Muscalu ii enerveaza ca bazaie (pe asta am fumat-o la gradinita). Dar, de fapt fiecare isi arata frustrarile: din surse pedeliste, Mihai Dobre a ramas singur acasa, desi vroia si el la Brasov. Eu am fost la Delegatia Permanenta. Cantaragiu ar vrea sa il cunoasca si pe el oamenii din Giurgiu, dincolo de usa PDL si se leaga de un tanar giurgiuvean cunoscut, iar Tica-Costica vrea sa fie bard, poet samanatorist si citeaza sau face folclor de metrou cu puncte de suspensie, in timp ce, da, eu chiar am scris carti de poezie, am primit premii nationale si sunt citit si ca poet.

Asta inseamna a cofunda planurile, transformand in ridicol intreg discursul lor, dar mai ales propriile lor fapte, fiindca eu credeam si socot in continuare ca un presedinte de filiala de partida aflat singur la guvernare, avandu-I alaturi pe Prim si pe SeGe, au treburi importante, nu sa scrie la ziar, cand au ei alte meserii: unul e deputat de Titu, altu-I primar de Mihailesti si al 3-lea director navetist ce se desfata (bravo lui!) cu fabula la Floresti-Stoenesti.

O barbarie de spirit risipit in creatii de scheme mentale simple: Le luam aerul la astia, sa cante cum vrem noi, fara a se informa cat de cat si asupra preopinentului, ca ei la mine se raporteaza ca antevorbitor si au nevoie de trei insi pe enspe pagini, ca sa-mi raspunda la un simplu enunt: PDL nu va castiga nici Consiliul Judetean , nici Primaria Giurgiu in 2012- clar!

De aceea, intoarcerea la realism pe care le-o recomand calin, e pentru a-i salva de-un spirit congenital deliu si, fiindca asta ar fi singura pozitie din care sa castige, ii invit firesc: La munca! Ideea de fals total in care se balacesc deocamdata acesti corifei ai vulturilor care mananca muste este sugestiv subliniată şi prin eforturile lor de menţinere a condiţiei de zbor, căci ce fel de zbor poate fi acela din interiorul unei voliere? O voliera in care ei vor sa se  inchida impreuna cu ceilalti membri ai lor si cu victimele lor institutionale, pentru ca altfel nu stiu sa lucreze, nu au cine stie ce idei si daca nu s-ar sprijini pe vreo patru oameni seriosi, care muncesc si pentru ei, ar cam fi disparut demult din peisaj.
In final as putea sa le spun si eu poetic, ca pe Tineretului niste creatii folclorice, fiindca viitorul imi va confirma mie previziunile !

Insa macar atat pot face pentru domniile lor (sa nu ii sorcovesc in februarie si sa pastrez pentru data viitoare), fiindca e atat de oropsita lumea si e criza, chiar daca lor le merge din ce in ce mai bine!

Acest text, la sugestia unor prieteni, este un pamflet!

 
Aici prezentam punctul de vedere al Serviciului Român de Ocupare la întâlnirea de  la Nisa, 12-14 decembrie 2008, referitoare la abordarea crizei economice din perspectiva găsirii de noi soluții pe piața muncii.

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I