miercuri, decembrie 09, 2009

De ce sunt europarlamentarul tău?

În primul rând s-ar putea ca unii să creadă că am luat-o razna, că ultimele alegeri m-au năucit şi pe mine, ca pe atâtea milioane de români şi că mă trezesc fantazând.
În al doilea rând ce rost are această mărturisire acum, la atâtea luni zăbavă?
În al treilea rând deja s-au uitat acele alegeri, iar un al 11-lea pe o listă nici nu mai contează!
În al patrulea rând degeaba a depus PNL Giurgiu la toate organele locale competente plângere privind acele furturi din acele alegeri, fiindcă nu s-a întâmplat nimic, nici măcar un răspuns.
Peste 80 de dosare penale pentru infractiuni privind desfasurarea alegerilor europarlamentare au fost inaintate procurorilor de catre politistii din toata tara, care mai au in lucru inca 99 de astfel de dosare.
Potrivit Politiei Romane, la nivel national au fost inregistrate 181 de dosare penale care au ca obiect infractiuni savarsite atat in timpul campaniei electorale, organizate cu prilejul alegerilor europarlamentare, cat si in ziua alegerilor. Dintre acestea, 41 au fost cu autori neidentificati, restul de 140 de fapte fiind savarsite de autori cunoscuti.
IGPR precizeaza ca in timpul campaniei electorale, la unitatile teritoriale de politie s-au inregistrat 47 de dosare penale, in ziua alegerilor au fost inregistrate 94 de plangeri penale si, ulterior, au mai fost inregistrate inca 40 de sesizari. Dosarele penale priveau 188 de fapte.
78 de sesizari se refera la faptele persoanelor suspectate ca au votat fara a avea drept de vot ori au votat de doua sau mai multe ori. Alte 49 se refera la determinarea alegatorului, prin diferite mijloace, de a vota anumite liste de candidati.
Pana la data de 7 august, politistii au solutionat 82 de dosare penale referitoare la infractiuni privind desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, toate fiind inaintate la Parchet cu propuneri procedurale. In prezent, au ramas in evidente 99 de dosare penale, dintre care 25 cu autori neidentificati, iar 74 cu autori cunoscuti.

Primul caz de frauda electorala s-a inregistrat in Dolj, unde un barbat, membru al Biroului Electoral al Sectiei 73 din Craiova, a votat de doua ori.
Potrivit oficialilor din Inspectoratul General al Politiei Romane, barbatul, a votat atat pe listele permanente, cat si pe cele suplimentare.
Ion Diaconu, in varsta de 59 ani, era delegat din partea Partidului Noua Generatie, insa acesta are adeziune la Partidul Romania Mare, filiala Dolj. In urma incidentului, reprezentantii PNG au solicitat Biroului Electoral Judetean Dolj schimbarea acestuia din comisia de votare de la sectia 73.
In jurul orei 8.45, craioveanul Ion Diaconu a fost observat de presedintele sectiei de votare ca si-a exprimat dreptul la vot de doua ori.
"Politistii au fost sesizati imediat si i-au intocmit acestuia acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru comiterea infractiunii prevazuta si pedepsita de art. 22, indice 4, alin. 1 din Legea 33/2007", a declarat comisarul Adrian Capraru, purtator de cuvant al IPJ Dolj.Barbatul risca o pedeapsa de pana la cinci ani cu inchisoarea. El este audiat de politisti.

Autoritatea Electorală Permanentă a înaintat Inspectoratului Poliţiei Române constatările făcute în alte 9959 de cazuri posibile de vot multiplu la alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009, situaţii în care acelaşi cod numeric personal apărea de două sau mai multe ori în listele electorale. Aceste cazuri se adaugă celor 1370 transmise anterior IGPR, Autoritatea precizând că, în momentul de faţă, se mai fac verificări asupra a 2500 de persoane care apar înscrise de două ori fie numai în listele electorale permanente, fie numai în listele electorale suplimentare.
Dincolo de sarcasm, frauda nu trebuie acceptata. Rezultatele trebuie contestate. Nu putem fi complici la o ilegalitate de proportii. Sigur, se cer dovezi. Ministerul de Interne vine cu praf in ochi, vreo doua sute de cazuri de fraude minore, de plevusca. Dar ocoleste rechinii. Adica autoritatile,...
Tot ce este aici este luat din diverse articole din presa, poate acestea arată că este sigur că România este încă departe de a fi o democraţie.Poate acestea arată că mai avem mult până să ne crestem copiii în siguranţă într-o Românie în care se trăieşte normal, fără terorism de stat, pentru că oricâtă încredere aş fi avut în instituţiile statului, acum aceasta începe să scadă şi mă cuprinde un soi ciudat de panică venită prin telefonul mobil.
In treacat fie spus, aici se deconteaza pasivitatea de luni de zile a partidelor in fata refuzului Autoritatii Electorale Permanente de a elibera Ministerului de Interne datele originale pentru inceperea urmaririi penale in peste 3000 de dosare de frauda la alegerile europarlamentare.

Basescu: "Un fleac, i-am ciuruit". Pe cei 5.200.000 de alegatori care nu l-au votat. Şi printre ei şi pe mine , cel care eram europarlamentar în locul fiică-si...


P.S. Să mai privim şi în jur, e adevărat că struţii au ajuns şi în Carpaţi, dar aici oricât s-ar strădui nu au unde îşi băga capul, pentru că pământul, râul, ramul e de altă natură şi ţine cu ... sărăcia noastră, cu nevoile şi neamul!

4 comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Constantin Ioan BRINCUS spunea...

http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/12/romania-de-azi.html

Anonim spunea...

Da Costi, se pare ca batem pasul pe loc. Si cu asta ce-am facut?

Unknown spunea...

Costi îţi mulţumesc pentru constanţa cu care eşti alături şi pe care o apreciez, Ionel Muscalu.
De asemenea le mulţumesc şi celorlaţi care lasă sau nu un semn al trecerii lor pe aici.

EDRAH_Giurgiu PHASE I