joi, decembrie 31, 2009

Comunicate de Presa

Ambasadorul SUA construieste pentru adultii cu dizabilitati

23 Decembrie 2009

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein a participat miercuri ca voluntar la construirea unei locuinte special proiectata pentru opt adulti cu dizabilitati mentale, în satul Izvoarele, judetul Giurgiu. La constructie au participat de asemenea Sarah, fiica ambasadorului, Josh, prietenul acesteia si Bruce, ginerele ambasadorului, precum si voluntari ai Corpului Pacii.

Actiunea desfasurata miercuri face parte din proiectul „Building Hope Together” (Împreuna construim speranta), derulat de Fundatia Comber si organizatia Habitat România cu sprijinul autoritatilor locale din comuna Izvoarele, al autoritatilor judetene si al Fundatiei Western Union. Lucrarile au inclus izolarea locuintei cu vata minerala si placi de OSB.

Locuinta construita în cadrul proiectului va demonstra ca persoanele cu dizabilitati mentale si asociate pot trai în mijlocul semenilor, fara a fi segregate în institutii în care deseori sunt private de drepturi fundamentale. În judetul Giurgiu, urmeaza sa fie construite 37 de asemenea locuinte. Dumitru Beianu, presedintele Consiliului Judetean a îndemnat autoritatile din alte judete si regiuni sa se implice în actiuni similare în sprijinul persoanelor cu dizabilitati.

Ambasadorul Gitenstein a laudat autoritatile locale pentru initiativa de a-i ajuta pe cei cu dizabilitati si de a le oferi o viata normala în cadrul comunitatilor.

„Tuturor membrilor familiei noastre le place sa se implice în activitati de voluntariat, mai ales într-un asemenea moment special”, a declarat ambasadorul. El a subliniat de asemenea ca îi place sa participe ca voluntar la activitatile organizatiei Habitat pentru Umanitate.

Sarah Gitenstein le-a multumit parintilor pentru ca le-au oferit ei si fratilor sai un model de urmat în viata. Sarah, în vârsta de 26 de ani, a absolvit Colegiul Kenyon, cu specializarea în arta teatrala, iar în prezent locuieste în Chicago, unde regizeaza si joaca în piese de teatru. În paralel, ea conduce un program after-school pentru elevii defavorizati din Evanston, o suburbie a orasului Chicago.


Article translated in:
English

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I