marți, decembrie 29, 2009

Ambasadorul SUA voluntar la construirea unui imobil pentru adulţii cu dizabilităţi

23 Dec 2009 | 0 comentarii | 977 vizualizari
Rating: 6 voturi
cotidianul.roAmbasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, E.S. Mark Gitenstein, a participat miercuri ca voluntar la construirea unei locuinţe special proiectată pentru opt adulţi cu deficienţe mentale şi asociate, în satul Izvoarele, judeţul Giurgiu. La construcţie au participat de asemenea Sarah, fiica ambasadorului, Josh, prietenul acesteia şi Bruce, ginerele ambasadorului, precum şi voluntari ai Corpului Păcii.

Acţiunea desfăşurată miercuri face parte din proiectul „Building Hope Together” (Împreună construim speranţa), derulat de Asociaţia non-profit Habitat for Humanity România şi Fundaţia Comber cu sprijinul autorităţilor locale din comuna Izvoarele şi al Fundaţiei Western Union. Lucrările au inclus izolarea locuinţei cu vată minerală şi plăci de OSB. Publicitate


La eveniment au mai participat Dumitru Beianu - Preşedinte CJ Giurgiu,dnul Daniel Alexandru Fita - Subprefect de Giurgiu, dnul Alin Bănică Stanciu - primarul comunei Izvoarele, dna Adelina Voicu - Director DGASPC şi dnul Ionel Muscalu - Manager Public al jud. Giurgiu.

Locuinţa construită în cadrul proiectului va demonstra că persoanele cu dizabilităţi mentale şi asociate pot trăi în mijlocul semenilor, fără a fi segregate în instituţii în care deseori sunt private de drepturi fundamentale. Scopul proiectului este de a oferi şansa la o viaţă decentă în comunitate pentru cei 8 beneficiari. Locuinţa protejată este proiectată special pentru nevoile lor şi va avea 170 mp, 4 dormitoare, o bucătărie, o cameră de zi şi trei băi dotate cu echipament special. Dumitru Beianu, preşedintele Consiliului Judeţean a îndemnat autorităţile din alte judeţe şi regiuni să se implice în acţiuni similare în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi.

Ambasadorul Gitenstein a lăudat autorităţile locale pentru iniţiativa de a-i ajuta pe cei cu dizabilităţi şi de a le oferi o viaţă normală în cadrul comunităţilor.

„Tuturor membrilor familiei noastre le place să se implice în activităţi de voluntariat, mai ales într-un asemenea moment special”, a declarat ambasadorul. El a subliniat de asemenea că îi place să participe ca voluntar la activităţile organizaţiei Habitat pentru Umanitate.

La începutul lunii noiembrie, Excelenţa Sa a participat la o altă acţiune de voluntariat alături de Ambasadorul Canadei la Bucureşti, E.S. Philippe Beaulne, Ambasadorul Austriei, E.S. Martin Eichtinger şi Deputy Head of Mission al Ambasadei Olandei la Bucureşti, E.S. Hans Sandee, acţiune menită să ajute cinci familii de romi să aibă de Crăciun o locuinţă decentă pentru copiii lor. Evenimentul intitulat Ambassador’s Build s-a derulat pe şantierul Habitat din localitatea Bălţeşti, jud. Prahova.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Este "COOL" fotografia cu ambasadorul SUA.

Spre marele Nord. Întâlnirea cu Moş Crăciun în alt anotimp.

         - Pe marele vultur care a pârjolit pădurea, vuind cuvintele în gura vajnicului Väinämöinen, faurul veşnic, ce povesteşte des...