vineri, februarie 12, 2010

Nu-l impusca in cap,vreau palaria lui!

In urma cu doua saptamani, raspunzand intrebarii ziaristului Marcela Petcu, referitoare la desemnarea de pe acum a candidatilor la functiile de primar al municipiului si presedinte al consiliului judetean, spuneam urmatoarele: PDL actioneaza ca la razboi, incercand sa cucereasca citadele, iar Cantaragiu va deconta toate notele de plata ale guvernului PDL, fie el Boc IV sau Boc forever. Spuneam totodata ca acest deputat de Titu nu poate reprezenta nici PDL, nici giurgiuvenii pe care nu ii cunoaste, pentru a-i conduce. Apoi, au aparut, sa le spun replici ar fi prea mult, atacuri zilnice la adresa mea, ca persoana, fara a-mi reprosa ceva, fiindca nici nu au ce, nu la ceea ce am spus. De aceea, pentru ca doresc sa termin cu generozitatea de a le da acestora dreptul sa imi maculeze imaginea, le dau aici, o replica.

In acesta nu voi vorbi despre persoanele neinteresante care mai au mult pina departe ca sa aiba o imagine publica, ci despre viata oamenilor obisnuiti, printre care ma numar si eu si care, muncind in mod normal si in fiecare zi, nu am timp de prostelile lor discutate de unul care nici nu a citit mai mult de o pagina de contract de vanzare-cumparare teren , nici de cei care neavand ce spune rau despre mine, dau in mintea copiilor si se leaga de numele sau de inaltimea mea, cu care ma mandresc, intre noi fie vorba, ca nici ei nu sunt mai rasariti! Pe de alta parte, multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine atat prietenului Lucian de la Arges, care mi-a dat un exemplu apofatic (spre disperarea incultilor cu gura sparta) , cat si lui Pepi Mustateanu, prietenului  zilnic care s-a alaturat si el acestei dispute (comentariile si postarile o spun de la sine).

De fapt e firesc sa se comporte asa de vreme ce de atatia ani nu au adus nimic bun sub soare, ci doar imaginea de vesnici scandalagii, chiar de interlopi pe alocuri. Pe ei nu ii intereseaza problema somajului, a salariilor si pensiilor mici, ci a euforiei comisioanelor din lucrarile publice pe care le fac direct sau prin intermediari in intreaga tara. Ei au inchis Agentia Nationala Antidrog si au incercat sa-l faca pe seful acelei entitati publice nesimtit, ei au desfiintat Institutul National de Administratie(chiar daca trebuie sa dea inapoi 10 milioane de euro, cheltuiti pe diverse programe de catre UE in aceasta institutie), fiindca nu ii intereseaza cresterea calitatii serviciilor publice, ci doar sa aiba executanti in fiecare dintre institutiile publice. Ei ar vrea ca noi sa vorbim doar despre binefacerile guvernarii PDL (750 000 de someri ar trebui uitati), iar ca discutii publice par sa ne tina intre vrajitoarele de la Cluj, zapada, gropi, 12000 de securisti, parlament unicameral, pensii de privit cu lupa ( vorba Leliei Munteanu, intre diazepam si o saniuta), scut cu stema mov si ierburi etnobotanice. Bobita sustinea in timpul campaniei europarlamentare ca drogurile usoare ar trebui legalizate, acum s-a trezit si Boc ca trebuia sa le interzica .

Oamenii obisnuiti asteapta politici prin care sa le fie asigurata securitatea sociala, salarii decente, locuri de munca, pensii pe masura muncii, nu scandaluri fraticide intre pensionari, preturi normale la alimente, nu mancarea cea mai scumpa din Europa, asistenta sociala si medicala de calitate, nu la limita supravietuirii. Ce li se da in schimb: lipsa oricarei perspective, somaj galopant, pensii tunse scurt din foarfeca guvernamentala pe motiv ca sunt nesimtite, salarii ciuntite, chiar daca ilegal, incalcari ale constitutionalitatii actelor publice pentru a-si putea numi in functii apropiatii, camarila, profesionisti aruncati in strada sau retrogradati la functiile cele mai joase pentru ca au indraznit sa ajunga directori, hotatarari ale instantelor ramase definitive si irevocabile neaplicate sau pe care se gandesc sa nu le puna niciodata in aplicare.Va urma!

11 comentarii:

EB spunea...

Din pacate, politicul acapareaza tot si ne sufoca. Oameni tristi, oameni de zapada care se topesc cu fiecare ordonanta, lege, hotarare. Este inadmisibil ca ministrul finantelor sa spune ca daca nu el scoate tara din criza, ci poporul (acea notiune abstracta). Iar daca trebuie sa reduca salariile, poporul trebuie sa suporte asta.
Vai de noi.
Ministrul muncii, in schimb, neasigura ca atunci, in anul 2030, speranta de viata a pensionarului "este in medie de 20 de ani pentru femei si 16 ani pentru barbati". Doamne! Nici nu magandeam ca o sa traiesc asa mult, bineinteles, asta in conditiile in care apuc pensia.

EB spunea...

Scuze! Revin cu comentariul curăţat de greşeli, cu scuzele de rigoare, dat fiind nivelul acestui b(âr)log
Din păcate, politicul acaparează tot şi ne sufocă. Oameni trişti, oameni de zăpadă care se topesc cu fiecare ordonanţă, lege, hotărâre. Este inadmisibil ca ministrul finanţelor sa spună ca nu el scoate ţara din criză, ci poporul (acea noţiune abstractă’). Iar dacă trebuie sa reducă salariile, poporul trebuie sa suporte asta.
Vai de noi!
Ministrul muncii, în schimb, ne asigură că, în anul 2030, speranţa de viată a pensionarului "este în medie de 20 de ani pentru femei si 16 ani pentru bărbaţi", justificând astfel mărirea vârstei de pensionare. Doamne! Nici nu mă gândeam că o să trăiesc aşa mult, bineînţeles, asta în condiţiile în care apuc pensia.

Anonim spunea...

Felicitari , discursul tau capata substanta , sata nu ca nu ai avut substanta in discurs pina acum , dar te-ai cantonat pe oameni mici si vorbele lor fara valoare

Pepi Mustateanu spunea...

Suntem foarte putini, de multe ori imi pierd speranta si incep sa cred ca numai cu o floare, doua, nu se face primavara.Nu tocmai o reforma a clasei politice si nici a bunului simt e nevoie. Mai degraba o reforma a intregii Romanii, o reforma a sistemului de valori a oamenilor,una care sa nu mai tolereze,o reforma care sa constientizeze ca in mainile oamenilor pe care ii voteaza uneori pe 100 de lei sta viata lor. Oamenii isi vand, viata si si sufletul pe un pol lipsiti d speranta. Poate ca rostul nostru este sa redam speranta oamenilor, daca putem !

necredinciosul spunea...

Frate, ma bucur ca existati pe aici prin sfera blog .Va dati seama ca tot ce faceti este inspectat, este vazut si , cu toate acestea, va vad ca nu taceti. Acum va las sa va ganditi la asta!

Anonim spunea...

Salut ! Imi pare bine ca v-am cunoscut.

Ionel Muscalu spunea...

Multumesc, acum... sunt cu nasi, asa ca va raspund mai tarziu! Toate cele bune!

un pretin , ba, baia2ule! spunea...

Tu stai cu nasi si giurgiuveanul.ro ti-o spune pe sleau:„CE AR FI FOST IONEL DACĂ NEA LUCICĂ N-AR FI EXISTAT... ?”
Îl dezamăgim încă o dată (sperăm să fie ultima oară) pe Ionel Muscalu, acest literat mult prea mititel pentru o lume atât de mare, necunoscută şi mârşavă cum este curva asta de politică. Pe un asemenea praf, Ionel Muscalu a uitat cam cum stau rolurile şi a cam sărit puţin calul.






Suntem astfel nevoiţi să-i dăm un subiect de meditaţie profundă, prietenului nostru Ionel Muscalu, amintindu-i, în treacăt, că dacă Lucian Iliescu nu ar fi existat nu ne-am fi închipuit o lume în care el, Ionel Muscalu, să fi fost secretar de stat la ANOFM, director la DGMPS şi nici chiar director la Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Giurgiu. Vă imaginaţi un ziarist, fie el chiar şi poet cu har, în astfel de funcţii? Părerea noastră e că evident, nu. Aşa că fără Lucian Iliescu toate astea n-ar fi existat. Chiar dacă Ionel Muscalu exista. În rest, nicio aluzie în afară de cea evidentă!

Redgy spunea...

Taticu, ce se intampla, e tragere cu repetitie, ca stia zic ca nu ti-o mai dau si o dau din nou. interesant pentru un colt de lume anost si inghesuit in harta, cat un pantof cu toc in asfalt. Splendid , ca o galeata cu gheata in cap pe vremea asta! Eu lucrez zi si noapte pentru a plati facturile, imi vine sa nu mai muncesc si sa o las balta, si ce vad ca viata normala pare asa luata la dai ceva primesti ceva-caraghioasa- nu o aventura neserioasa. Maturizati-va!

Anonim spunea...

Ba fanaticilor PD-isti , daca nu erea Base , voi unde ereati si ce faceati acum ?
Temperati ura din sufletele voastre si nu jigniti un om de care nu puteti sa va legati , oricum singuri cadeti in derizoriu cu remarcile voastre veninoase , daca voi nu puteti straluci cu virtuti si calitati atuncati noroi in concurenta , cam asta se vede din tribune ...

TOTEU,FLORIN PETRESCU spunea...

Ma adresez cu acelasi bun simt,fiind dragut cu voi si fara sa folosesc cuvinte jignitoare asa cum ar trebui.Deci bai neispravitilor, din moment ce incepeti o fraza cu ,,daca,,deja o incepeti foarte prost.Incep si eu tot printr-un subiect de meditatie profunda de data asta pentru voi si folosesc totusi acelasi daca: Daca Basescu,Boc,Udrea nu ar fi existat, noi Romanii nu traiam mai bine? Daca voi nu existati nu era mai bine acum pentru Muscalu si pentru noi? Daca voi va legati de un om fara sa aveti macar un motiv, noi ce sa credem?Daca primarul Lucian Iliescu nu ar fi existat ce ar fi fost Giurgiu acum, nu v-ati intrebat? Daca era altul era vai de orasul nostru, nu-i asa? Daca Muscalu a ajuns la virsta lui secretar de stat la ANOFM, director la DGMPS şi chiar director la Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Giurgiu.Daca voi nici sa visati sa ajungeti ca el nu puteti.Daca vrea sa transmita un mesaj populatiei prin versuri si pe voi va face sa va simtiti prost.Daca atat puteti voi si daca nu intelegeti ce mesaj vrea sa transmita, intreabati-va prietenii in particular ca in public va faceti de ris...

EDRAH_Giurgiu PHASE I