sâmbătă, iulie 03, 2010

Guvernul Boc 1 a schimbat traseul banilor: de la diguri pe Siret, la săli de sport...

Am spus-o si in conferinta de presa de ieri de la PNL Giurgiu, ca Guvernul Tariceanu incepuse nu doar un program economic anticriza, ci si unul impotriva puhoaielor, aruncate la cos si deturnate de Boc 1. In presa a ajuns doar faptul ca noi membrii se inscriu in PNL Giurgiu. Revin cu exemplificarea din Cotidianul.ro.
Preşedintele Traian Băsescu le-a spus sâmbătă sinistraţilor din Săuceşti că "ţara asta se împrumută cu nouă miliarde de euro" şi că oamenii vor "pensii mari, salarii mari", întrebându-se în acest context "cu ce bani" să se mai construiască şi diguri.

"Ţara asta se împrumută cu nouă miliarde de euro... Cereţi pensii mari, salarii mari... Când se întâmplă inundaţii, vă plângeţi că nu vă facem digul. Cu ce?", le-a spus Băsescu localnicilor.
De aproximativ o săptămână, mare parte din Moldova este acoperită de ape. Vieţi şi destine distruse, sărăcie şi deznădejde, aşa se poate rezuma, în doar câteva cuvinte, viaţa locuitorilor din zonele afectate de inundaţii.

Mişcări haotice şi habarnism, cinism şi indolenţă, mult PR şi acţiune ioc, asta e pe scurt, reacţia Guvernului şi a Preşedinţiei României, la dezastrul provocat de apele revărsate din Moldova.

Să nu uităm opoziţia! Văicăreli sau acuze la adresa puterii portocalii, şi nimic altceva din partea gureşilor aleşi ai PNL şi PSD. Ce exemplu mai bun în acest sens doriţi, decât faptul că liberalii nici măcar nu şi-au amintit că, după inundaţiile din iulie 2008, guvernul Tăriceanu a demarat o serie de lucrări importante pentru înlăturarea şi prevenirea efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii.

După inundaţiile din iulie-august 2008, Guvernul României a dispus alocarea unor sume importante (aproximativ 8,5 milioane euro) din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru realizarea lucrărilor de înlaturare a efectelor calamităţilor naturale produse
de inundaţii, precum şi a lucrărilor de prevenire a efectelor calamităţilor naturale
.

Guvernul Tăriceanu a distribuit autorităţilor locale din zonele afectate de inundaţii (aceleaşi zone ca şi acum) fonduri pentru îndiguri şi consolidări de maluri pe Siret, îndiguiri şi consolidări de maluri pe Prut, pentru supraînălţări de diguri pe aceleaşi două râuri, pentru amenajarea albiei râului Siret, etc..

Prin intermediul a trei HG-uri, guvernul din 2008 a suplimentat bugetul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (condus de udemeristul Attila Korodi), cu suma totală de 36.000.000 RON pentru seria de lucrări menţionate anterior.

Din HG nr.833/13.08.2008 aflăm că bugetul Ministerului Mediului a fost suplimentat cu 13.300.000 RON pentru a fi utilizaţi la realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor de înlăturare a efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada 22 iulie-5 august 2008. Hotărârea de guvern este semnată de C.P.Tăriceanu şi contrasemnată de Lucia Ana Varga, secretar de stat la Ministerul Mediului şi de Varujan Vosganian Ministrul Economiei şi Finanţelor.

Hotărârea de guvern nr. 834/13.08.2008 prevedea alocarea sumei de 20.000. 000 RON, din Fondul pentru Mediu, pentru executarea lucrărilor de înlăturare şi prevenţie a efectelor calamităţilor naturale, conform anexei HG-ului. Şi această hotărâre era semnată de Tăriceanu, Lucia Varga şi Varujan Vosganian.

A treia hotărâre de guvern, nr. 835/13.08.2008, dispunea suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu încă 2.700.000 RON, pentru refacerea stocului de materiale folosite la lucrările destinate înlăturării efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada 22 iulie-5 august 2008. Aceeiaşi Tăriceanu, Varga şi Vosganian şi-au pus semnăturile şi pe această hotărâre de guvern.

Aşadar, după dezastrele produse de inundaţiile din 2008, Guvernul a alocat suma totală de 36.000.000 RON, adică 8,5 milioane euro pentru refacerea şi consolidarea unor diguri pe de Siret, Prut, şi de pe Iza, şi pentru construirea unor diguri noi în zonele afectate de inundaţii.
Guvernul Tăriceanu a dat banii, Guvernul Boc i-a mutat la săli de sport... citeste mai mult in cotidianul.ro

6 comentarii:

hoinarnet spunea...

Oare ce legatura exista intre inundatiile din tara si reinfiintarea Partidului Comunist Roman?

http://brasovean2008.blogspot.com/2010/07/romania-vazuta-politictimpul3.html

metaxa spunea...

Corecta analiza.

Unknown spunea...

salut hoinaret, cred ca exista tot atata legatura, cat intre crearea Partidului Poporului si gentile Vouiton!
Traian Metaxa, hai sa-i analizam impreuna!

balimodunsanak spunea...

thanks for following my blog,but I dont understand your language..:(

daniz spunea...

Domnule Muscalu, te rog sa continui cu spunerile politice. cred ca ai potential.

metaxa spunea...

Calmul engezesc al lui Traian Basescu a durat doar o zi. Pana s-au gasit cativa oameni cu coloana vertebrala sa-i atraga atentia asupra faptului ca hotia nu are dig. Evident, Basescu a sarit la beregata presei. E o minciuna, e o minciuna a strigat!
Ca de obicei altii sunt de vina. Ai lui nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le pute. A usturoi, evident, pentru ca altfel duhorile minciunilor intrate in putrefactie iti muta nasul. De ce nu l-a intrebat pe Flutur: unde-i, bă, padurea de pe dealurile astea? Sa auda si el o minciuna in firea ei de la Flutur.
In campaniea electorala tipa ca un leu ca in timpul mandatului sau s-a dezvoltat un sistem de irigatii si protectie... Sa nu-ti vina sa dai foc la puscarii si la case de nebuni??

EDRAH_Giurgiu PHASE I