joi, iunie 30, 2011

“Război” în instanţă între Prefectură şi Consiliul Judeţean conform http://giurgiuveanul.ro/

Astăzi se judecă procesul intentat de Prefectură pe tema desfiinţării judeţuluiConflictul dintre Prefectura Giurgiu şi Consiliul Judeţean Giurgiu pe tema reorganizării administrativ-teritoriale se va tranşa astăzi în Tribunalul Giurgiu, care va soluţiona în contencios administrativ cererea prefectului privind anularea hotărârii prin care giurgiuvenii erau chemaţi, în 17 iulie, la urne, pentru a decide dacă sunt de acord sau nu cu desfiinţarea judeţului.

Reamintim că la doar o zi după ce, joi, 23 iunie, a fost aprobată, de către majoritatea consilierilor judeţeni, cu excepţia celor din PDL, hotărârea privind organizarea referendumului local referitor la reorganizarea teritorială a României, a fost atacată în contencios-administrativ de Prefectura Giurgiu. Prefectul Robert Ioan Cristoi a solicitat Tribunalului Giurgiu anularea hotărârii prin care giurgiuvenii erau chemaţi, în 17 iulie, la urne, pentru a decide dacă sunt de acord sau nu cu desfiinţarea judeţului, considerând că acest proces nu este atributul Consiliului Judeţean iar decizia ar fi fost luată într-o şedinţă extraordinară, nu ordinară, cum ar fi fost legal. Până la soluţionarea în instanţă a acţiunii, referendumul este suspendat de drept, la fel şi orice pregătire a acestui eveniment, aşa cum este prevăzut în lege. În cazul în care se va decide organizarea referendumului, Consiliul Judeţean va trebui să scoată din vistierie suma de 500.000 lei.

Niciun comentariu:

Spre marele Nord. Întâlnirea cu Moş Crăciun în alt anotimp.

         - Pe marele vultur care a pârjolit pădurea, vuind cuvintele în gura vajnicului Väinämöinen, faurul veşnic, ce povesteşte des...