marți, iunie 28, 2011

Comunicat TNL

București, 27 iunie 2011




Având în vedere ultimele ”reorganizări” succesive ale României în 8, 16 sau 8+2 județe sau regiuni  și ”noua istorie” a României, în care unul dintre cei mai respectați români din toate timpurile, atât în țara lui, cât și peste hotare, este numit trădător, Tineretul Național Liberal consideră absolut necesar să facă publică atitudinea sa în fața dezastrului în care se află astăzi România.

Noi, tinerii liberali, suntem urmașii studenților care, în 8 noiembrie 1945, au declanșat cea mai mare manifestație anti-comunistă din România de până în 1989. Respingem cu hotărâre comportamentul actualilor conducători ai țării. Nu înțelegem de unde atâta înverșunare de a distruge meritele trecutului românesc. În ciuda tuturor necuviințelor acestora față de reperele morale ale poporului român nu ne-am descurajat în încercarea de a ne face prezentul mai bun și nu am plecat, încă, din țară. În afară de asta, avem vreo vină?

Cum își permite președințele țării să îl numească trădător pe MS Regele Mihai I al României ? Cum se face că este nevoie ca opoziția și intelectualii României – fie ei monarhiști sau nu – să amintească președintelui statura extraordinară de om de stat a MS Regele Mihai I? Cum se face că ungurii din UDMR sunt cei care temperează calculele matematice de județe și voturi cu care Băsescu împarte țara?

Cine vă dă dreptul, domnule Președinte, să spuneți toate acele lucruri  nefericite, în numele nostru, al tuturor românilor? Cine vă dă dreptul să ne faceți de rușine în întreaga lume cu o nonșalanță uluitoare? Faceți niște declarații halucinante, despre care unii cred că sunt premeditate. Suntem îngroziți de perspectiva că aceștia ar putea avea dreptate.

Cuvintele jignitoare aduse la adresa MS Regele Mihai I nu fac decât să deprecieze imaginea națiunii române în fața cancelariilor europene, o imagine și așa pătată de nenumarate ori de către președintele Traian Băsescu și actualul guvern.

Noi ne amintim cu smerenie de tinerii care au luptat - și unii dintre ei au murit - pentru un viitor mai bun, pe baricadele din 1989, în cea mai amplă și mai sângeroasă revoluție anti-comunistă din țările fostului bloc comunist. Suntem profund indignați de perseverența cu care conducătorii actuali ne distrug viitorul. În afară de faptul că nu v-am votat, avem vreo vină? Nu mai reușim să numărăm de câte ori această țară a intrat și ieșit din criză.

În Europa, domnilor conducători, nu intrăm cu o semnătură. Eforturile guvernului liberal au fost complet spulberate de incapacitatea și demagogia cu care guvernați țara din 2009 încoace. Economia este la pământ, îngropată, nu în criza mondială ci în criza incompetenței și corupției pe care o implementați la toate nivelurile pe care le puteți subjuga politic. I-ați umilit și i-ați dezbinat pe români! Dar nu toți am plecat capul!

Noi, tinerii liberali, vă somăm, domnilor conducători, ca până la alegeri să vă preocupați doar de a lăsa tinerilor din România o țară unită din punct de vedere teritorial, stabilă economic și lipsită de convulsii sociale. De restul ne vom ocupa noi, liberalii. Noi, cei care care am reușit să construim o Românie Modernă Prosperă și Demnă.

Tineretul Național Liberal

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I