FABULOS! CSS Giurgiu a promovat în Divizia A de baschet masculin.

din Adevarul de Seara/Editia de Giurgiu

GIURGIU

CSS Giurgiu a promovat în premieră în Divizia A de baschet masculin

CSS Giurgiu a reuşit duminică după-amiază să promoveze în premieră în elita baschetului masculin românesc după ce a înceiat pe locul secund turneul de promovare disputat la Bucureşti. Alături de giurgiuveni, în Divizia A s-au calificat şi baschetbaliştii de la Dinamo Bucureşti.
Final nebun de turneu duminică în Arena de Baschet din Capitală. În primul meci al zilei, disputat de la ora 11.00, Dinamo Bucureşti a învins pe CSS Giurgiu cu scorul de 78 la 66 şi se părea că echipa antrenată de profesoara Smaranda Iliescu a pierdut orice şansă de promovare.

Nu a fost deloc aşa pentru că CSU Galaţi, echipa care pierduse atât cu Dinamo cât şi cu CSS Giurgiu a reuşit să învingă Timba Timişoara cu scorul de 90 la 81. Victoria gălăţenilor a aruncat în aer clasamentul final, ajungându-se la situaţia incredibilă ca trei formaţii (CSS Giurgiu, CSU Galaţi şi Timba Timişoara) să se afle la egalitate de puncte.
Următorul criteriu pentru departajare a fost diferenţa dintre punctele marcate şi cele primite doar în cazul jocurilor dintre cele trei formaţii. Cu un coşaveraj de +5, CSS Giurgiu a reuşit să depăşească CSU Galaţi (coşaveraj 0) şi Timba Timişoara (coşaveraj -5) şi să promoveze astfel în premieră în Divizia A.

După 13 ani de aşteptare, judeţul Giurgiu este din nou reprezentat pe prima scenă a sporturilor de echipă din România. Ultima formaţie care reuşise această performanţă a fost Consig Giurgiu promovată în anul 1997 în Divizia Naţională de rugby şi retrogradată un an mai târziu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Poezia ca spectacol, Prefaţa la Poeme din luna îngerului risipitor de Alex. Ştefănescu

Afară

Omul cu ochii mari și inima rotundă (Un fel de prefață care pictează zâmbetul pe față)