marți, iunie 21, 2011

Pe Băsescu îl interesează doar securitatea lui, nu şi siguranţa cetăţeanului

Procesul de disponibilizare a 10.000 de cadre din Ministerul Administraţiei şi Internelor este, în opinia purtătorului de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu, încă o dovadă a faptului că PDL nu a gestionat corect ţara şi că nu a ştiut să facă bani pentru funcţionarea optimă a serviciilor publice.
“Deşi ni se spune că România a ieşit din recesiune, în realitate PDL continuă să ne înglodeze în datorii, dovadă faptul că datoria externă a ajuns la 93 de miliarde de euro la finele lunii aprilie, în creştere cu 2,3 la sută faţă de decembrie 2010. În tot acest timp partidele de la guvernare susţin că nu sunt bani şi de aceea pregătesc noi disponibilizări. În realitate, PDL nu a ştiut să facă bani pentru ţară, ci doar pentru clientela politică portocalie. Aşa cum am mai spus, disponibilizarea a 10.000 de angajaţi din cadrul MAI este un atac la siguranţa naţională şi la siguranţa cetăţeanului. Băsescu nu mai face băi de mulţime şi a suplimentat fondurile pentru serviciile secrete, dovadă că este interesat de siguranţa sa, în timp ce siguranţa cetăţeanului de pe stradă nu-l interesează. Spun că Băsescu face asta pentru că ministrul Igaş este doar o marionetă care face sluj în faţa acestuia. Şi în aceste condiţii, cu actualul număr de personal, la Giurgiu spre exemplu, Poliţia Naţională nu ar face faţă să asigure siguranţa în stradă dacă nu ar exista Poliţia Locală, care să acopere oraşul. Şi, ca şi cum asta nu ar fi de ajuns, la MAI se lucrează în continuare la o reaşezare în minus a salariilor, prin fel de fel de metode. Mai nou, am aflat că se fac noi măsurători, pentru a se tăia şi sporul de antenă. În această situaţie nu ne miră că avem o criminalitate în creştere, iar poliţiştii cer să fie suspendaţi şi pensionaţi pentru a se duce la muncă în străinătate, deşi până şi la căpşuni piaţa este ocupată. Guvernul nu are habar de ce face, iar nivelul de trai s-a deteriorat în asemenea grad, încât unii consideră mai blând regimul de penitenciar decât cel de afară”, a declarat Muscalu.




Salarizarea funcţionarilor, o piedică pentru proiectele europene

Nivelul de salarizare a funcţionarilor din administraţia locală, în special în primării, a fost adus de Guvernul Boc la o cotă care pune sub semnul întrebării eficienţa activităţii administrative. În timp ce reprezentanţii PDL strigă cu orice ocazie că este nevoie de atragerea fondurilor europene, cei care muncesc pentru astfel de proiecte primesc salarii de mizerie. În schimb, angajaţii de la nivel guvernamental, ajunşi în funcţii pe filieră politică, încasează sume exorbitante. Nu în ultimul rând, munca unui funcţionar dintr-o primărie nu diferă cu nimic (sau poate este superioară) de cea a unui angajat la o firmă care se ocupă, de exemplu, de consultanţă pentru un proiect sau altul. Numai că funcţionarul public este plătit cu un salariu de zeci de ori mai mic.
„Salarizarea funcţionarilor care lucrează cu proiecte europene este unul din motivele care pot împiedica realizarea unor astfel de proiecte. Guvernul nu numai că nu înţelege importanţa unei astfel de activităţi, dar a şi lovit crunt în salariile funcţionarilor. Un angajat la o firmă privată care lucrează pentru proiecte europene primeşte mii de euro lunar, în timp ce un funcţionar a ajuns la un salariu de câteva sute de lei”, arăta Ionel Muscalu, purtător de cuvânt al PNL Giurgiu.
Bogdan Sandu
Ioan Mănăilă

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I