marți, septembrie 10, 2013

Scoala Generala Nr. 1 – Un Exemplu Ca… Se Poate

http://opiniagiurgiu.ro/politica/scoala-generala-nr-1-un-exemplu-ca-se-poate/
La Scoala generala nr. 1 “Sfantul Gheorghe”, in ciclul primar si gimnazial invata 550 de elevi si isi desfasoara activitatea in doua schimburi circa 40 de cadre didactice calificate. Scoala – cea mai veche din Giurgiu, necesita lucrari de reabilitare de anvergura, pe care le-am putea vedea incepute in anii urmatori, insa pana atunci, cei care iubesc aceasta scoala, dascali si parinti deopotriva, si-au unit eforturile pentru ca in anul scolar 2013/2014, elevii sa beneficieze de conditii mai mult decat acceptabile.
Veronica Dutan, directorul adjunct al scolii ne-a precizat ca lucrarile de igienizare au      inceput in scoala inca de la 1 august, insa principalii “vinovati” pentru accelerarea lucrarilor sunt reprezentantii asociatiei parintilor…
“Activitatea de igienizare a inceput la 1 august cu personalul scolii… Primaria Giurgiu a contribuit cu materialele necesare igienizarii (vopsea, lac, perii, trafaleti, etc.), iar mana de lucru a fost “obligatia” scolii.
Dar, pentru ca personalul scolii nu este calificat sa faca astfel de lucrari, s-a apelat la ajutorul  asociatiei de parinti a scolii, care a luat fiinta anul trecut, si care se ocupa cu colectarea procentului de 2%/venit de la parintii elevilor, dar si de la societati comerciale. Reprezentantii asociatiei de parinti s-au implicat si au contactat conducerea penitenciarului Giurgiu, astfel ca o echipa de muncitori au sprijinit aceasta activitate de igienizare. De aceea, echipa manageriala a scolii multumeste reprezentantilor asociatiei de parinti pentru efortul depus, fara de care nu ar fi fost posibila realizarea igienizarii la timp”.
L-am contactat sip e presedintele asociatiei, Ionel Muscalu, care impreuna cu vicepresedinta Adelina Cartojan si cu ceilalti parinti, au reusit un lucru extraordinary – sa plateasca o echipa de muncitori care sa realizeze lucrari de calitate in timp util, in limita materialelor de constructive existente…
“Asociatia de parinti din aceasta scoala are activitati complexe, nu numai colectarea de fonduri pentru scoala… Noi ne-am constituit in aceasta asociatie in idea de a sprijini atat elevii cat si scoala.
Avem mai multe actiuni, printre care si implicarea in proiecte de socializare a elevilor, dar si de invatare la modul practic dar si de premiere a performantei…
In ce priveste igienizarea din acest an, am dat si noi o mana de ajutor, in sensul ca am contactat conducerea penitenciarului si o echipa de muncitori a inceput lucrul aici. Noi am eliberat suma necesara (70 de milioane de lei vechi)din fondul asociatiei, pe care o vom vira catre penitenciar. Acesti bani nu s-au cheltuit in van, pentru ca lucrarile sunt de calitate, iar suma platita este una modica.
Este o dovada vie a faptului ca daca ne unim – parinti, cadre didactice si administratie publica locala, se pot face lucruri bune”, a declarat Ionel Muscalu.

Niciun comentariu:

Spre marele Nord. Întâlnirea cu Moş Crăciun în alt anotimp.

         - Pe marele vultur care a pârjolit pădurea, vuind cuvintele în gura vajnicului Väinämöinen, faurul veşnic, ce povesteşte des...