joi, ianuarie 21, 2010

Am vrea sa sfidam criza, guvernul ne-o face mai mare!

Astazi am fost la inaugurarea unui duplex de locuit pentru persoanele cu dizabilitati care vor fi scoase din sistemul classic si vor locui in case. Nu este un lucru nou pentru Giurgiu, nici pentru prietenii de la Comber, nici pentru adultii cu dizabilitati din centrele giurgiuvene.
A fost presa, au fost irlandezii daruitori, au fost autoritati locale si judetene.
Este un exercitiu obisnuit de a lucra alaturi de cei aflati in nevoie, o fac de treisprezece ani cu acte. Deja devine o nevoie. Poate de aceea am propria filosofie legata de treaba asta, ca la treburile astea trebuie lasati sa lucreze cei care se pricep, nu cei care dorm de 25, de 20 sau de 15 ani intr-o functie pe care au invatat-o pe dinafara, uneori cu toate relele , nici de cei care isi dau aere de atoatestiutori, nici de cei care cred ca stiu fiindca sunt in partidul potrivit, ci de cei care se pricep. Ce le da guvernul acestor oameni care si-au trait viata incercand sa se desavarseasca , sa invete cat mai bine sa ajute?
Le da liber sa stea pe prispa si sa se imbete, gandindu-se cate datorii mai au de platit. Le da liber sa se spanzure, sa plece din tara la cules capsuni sau sa disperse pur si simplu.
Ce le da asistatilor?
Nimic!
Le ia si putinul pe care il au, nu numai asistenta din partea personalu-lui pregatit pentru asta , ci si posibilitatea sa traiasca mai bine, poate chiar sa se integreze in societate.
Si in numele cui? Al unei crize pe care nu stiu sa o gestioneze, al unei crize pentru care ei impun doar bariere, al unei crize pe care au amplificat-o in interesul lor. Guvernul raspunde cu texte de legi idioate, care distrug vieti… atat!

7 comentarii:

Pepi Mustateanu spunea...

Eu cred ca aveam nevoie de asta ! Cred ca acum pentru prima data Romaina devine capitalista dupa mai multi ani de socialism caldut . Si asta o spun eu un social democrat . Tara e limpede nu este guvernata . Presedintele si guvernul actual sunt niste oameni platit sa gaseasca scuze pentru ca isi impart banii din taxele percepute noua . Dar noi oamenii ? Noi am ajuns la maturitatea de a gandi ca trebuie sa facem ceva pt noi nu sa asteptam sa pice din cer ? Intrebare: de ce mesterul care mi-a pus mie faianta in baie a stat o saptamana ca sa termine lucrarea pe care in spania o termina intr-o zi ? Pentru ca aici . . . Nu trebuie, aici .. Las-o ma ca merge asa ! E trist ce spun dar sper de la criza asta sa ne faca sa intzelegem ca si aici ca si in occident trebuie, altfel murim de foame !

Anonim spunea...

Pai, guvernul mai stie ceva, sa faca mereu controale, sa dea amenzi si cam atat! Veti vedea ca nu se opreste aici!

diana spunea...

Lingaii aia de la giurgiu news lauda guvernul intruna si pe cantaragiu, care nu face nimic pentru nimeni decat pentru el si gasca lor infometata, dati-le peste bot domnu muscalu, daca sunteti tare!

livia spunea...

da, diana are dreptate, dar chiar e cazul sa actionati, fiindca nu se mai poate asa!

EB spunea...

Guvernul nu face decat sa salveze proprii finantisti ai campaniei basesciene. Acum este preocupat de legile repunerii in functie a sefilor deconcentralelor, care de fapt au devenit descentrate, mai ales acum cand sub devizele "facem economie la bugetul de stat" si sa "eradicam obezitatea birocratica", vom tine cate 3 directori pe acelasi scaun, dand afara oameni de care chiar aveam nevoie. Halal economie. Traiasca gandirea boc ciana si democratia care se indreapta catre dictatura! Si atunci revin la o tema mai veche si zic .....vorba aia: Da-o in ma-sa de guvernare!

EB spunea...

Ah, am uitat! Sugestiva si, in acelasi timp, cinica poza cu copilul.
Asta imi aduce aminte de versurile:
În vagonul pentru piaţă,
Un viţel cu ochi trişti plângând,
Sus deasupra-i rândunica
Lesne cerul sagetand.
Aripi într-o rotire,
Aripi în zbor râzând,
aripi în cerul zilei,
şi-al noptii ciric râd.

Sictireli spunea...

Am citit titlul acestui post. Imi este de ajuns. Nu am citit restul sa nu am deziluzii.Daca guvernul vrea sa ne-o faca mai mare, e de bine. Sa trageti bine, domnilor guvernanti! Eu, ca sa parafrazez un slogan recent expirat, as vrea sa o mareasca ... de bun-simt.

EDRAH_Giurgiu PHASE I