Deşi mi-ar fi plăcut să vă spun că prinde lei sau că numără tigrii care trec să îi ceară birocratic să se plimbe prin jungla lui Kipling, tot la autorul acesta mă întorc pentru a da sens unei povestiri extrem de interesante şi de în ton cu ceea ce îl priveşte pe un adevărat rege al gândurilor mele:
"Dacă-ntre Regi ţi-e firea neschimbată
Ca şi-n Mulţime - nu străin de ea;
Amic sau nu, de nu pot să te-abată;
De toţi de-ţi pasă, dar de nimeni prea;
Dacă ţi-e dat, prin clipa zdrobitoare,
Să treci şi s-o întreci, mereu bonom,
atunci: a ta e Lumea asta mare
şi, mai mult, fiul meu: atunci - eşti Om!" Kipling/Dacă(Traducere de Dan Duţescu), Cu toate acestea povestea este mult mai nevlăguită de sens, chiar şi după ce veţi epuiza propriile explicaţii, fiindcă este vorba de Cornel care s-a născut fără antebraţe şi cu un defect major la piciorul stâng. Abandonat la orfelinat, el a fost adoptat, pe cînd avea şapte luni, de soţii Munn, veniţi cu ajutoare în România. Britanicii Ken şi Doreen aveau 50 de ani, erau deja bunici, dar i-a cucerit zâmbetul micuţului. Şi-au dat seama că nu are şanse să supravieţuiască într-un orfelinat din România.(?!sau, n.m. că nu avea mari şanse pentru viitor). Acum sunt cei mai fericiţi părinţi din lume.
Cornel a împlinit 18 ani şi a fost acceptat la Oxford. "Este uimitor, suntem aşa de mândri de el", recunoaşte doamna Munn. Drumul până aici nu a fost deloc uşor. Ajuns în Marea Britanie, Cornel a primit tratament gratis la o clinică din Worcester, i s-a amputat piciorul bolnav şi a primit o proteză specială. În ciuda defectului său, Cornel cîntă la tobe.
La doar şase ani, a început să strîngă bani pentru copiii cu handicap din ţara natală. De atunci a adunat 56.000 de euro şi continuă strângerea de fonduri, inclusiv prin intermediul site-ului său . După ce îşi termină studiile, Cornel intenţioneaza sa se intoarca in tara şi să construiască o clinică pentru a ajuta copiii cu handicap.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu