L’année débute mal pour la presse écrite. Hier, Jurnalul National, l’un des principaux quotidiens du pays, propriété du trust de Voiculescu, a annoncé le licenciement de 50 salariés sur les 300 environ que compte la publication. La semaine dernière, deux autres quotidiens ont annoncé qu’ils renonçaient à leur édition papier, afin de limiter les coûts : Ziua et Gardianul ne sont désormais disponibles qu’en ligne.
La rédaction (www.lepetitjournal.com / Bucarest) mardi 12 janvier 2010
Un comentariu:
Apropos de disponibilizari
http://www.realitatea.net/vladescu--exista-un-program-de-100-000-de-disponibilizari_695385.html
Vrobim tot mai mult de vremurile de sub ochii nostri, vremuri pe care le ducem în spate, mai drepţi, ori mai cocârjaţi.
Disponibilizări tot mai multe se întrevăd la orizont. Toţi sunt înnebuniţi cum îşi vor găsi un alt loc de muncă. Din ce-şi vor câştiga pâinea? Traiasca aceşti guvernanţi care nici măcar nu au din ce trăi, că doar sunt datornici vânduţi băncilor, vezi declaraţiile de avere, dar au Jeepuri şi cele mai fantastice limuzine demne de cei mai renumiţi magnaţi ai lumii.
Dincolo de asta, se pare că lumea se aşează în preacurvia ei sănătoasă, în sintagma „fiecare om la locul potrivit”.
Păi, cum? Nu este aşa? Inginerul „economeşte”, economistul „inginereşte”, cântăreţul „consilieşte”, ginecologul „medicineşte”, medicul „jurnaliceşte”, juristul sau jurista „ călăreşte” şi exemplele pot continua. Da, avem un cod al ocupaţiilor, ocupaţii care parcă se metamorfozează zi de zi, sub greutatea importanţei timpurilor efemere. Dar, parcă cine mai ţine cont de ele. Indiferent ce ar fi şi ce vremuri ar mai fi, trebuie să introducem o nouă ocupaţie în cod, aceea care se numeşte OM. Profilul ocupaţional ar trebui clădit cu responsabilitate şi fără recompense. Nădejdea că, indiferent de vremuri, vom găşi un loc de muncă în întreprinderea VIAŢĂ, va fi mai aproape ca oricând dacă nu uităm să exersăm abilităţile şi aptitudinile acestei ocupaţii care ne alimentează conturile, în primul rând, cu mulţumire şi recunoştinţă care, de multe ori sunt o bogăţie mai importantă decât orice jepp sau limuzina, vila sau piscină.
.....
Da, şi pe fondul acesta al restructurărilor, miniştri îşi angajează consilieri, ca sinecure, pentru că altfel cum s-ar traduce superficialitatea cu care este tratat un post de consilier, fara a se cunoaste de fapt continutul atributiilor acestui post.
Trimiteți un comentariu