sâmbătă, ianuarie 09, 2010

DOOH NIBOR sau cum să iei de la săraci şi să dai la bogaţi

Auzim-vedem că de la începutul anului se scumpesc toate produsele de bază: pâine, ouă, carne, lactate, curentul electric, combustibilul lichid, mai bine să spunem carburanţi, singurele care se ieftinesc sunt produsele de lux: bijuterii, iahturi etc.
Patronatele din industria alimentara spun ca pretul carnii de pui va creste cu 20%. Carnea de vita si cea de oaie vor avea preturi cu pana la 50% mai mari, iar pentru carnea de porc vom plati cu 25% mai mult. Producatorii din Industria Laptelui avertizeaza ca laptele si branzeturile se vor scumpi cu 20-25%. Si curentul electric se va scumpi cu patru la suta, de la 1 ianuarie.
Patronatele avertizeaza ca majorarea accizelor la carburanti si energie electrica vor genera efecte in lant. Accizele pentru anul 2010 se vor calcula la un curs de 4 lei si 26 de bani , cu 14% mai mare fata de anul trecut. Benzina se va scumpi de la 1 ianuarie cu 20%, iar tigarile cu 34%. Tarifele politelor RCA vor fi mai mari cu pana la 100 de lei decat în anul 2009. Pentru un autoturism de 1.300 de centimetri cubi, asigurarea obligatorie va costa 420 de lei, adica aproape o treime din salariul mediu brut din septembrie.
Va fi un an mai greu, un an în care pentru clasei de mijloc îi va fi greu să supravieţuiască nu ca indivizi, ci ca elemente ale unei clase sociale, va simţi că nu trebuie să existe, că nu trebuie să emită pretenţii.
Pentru aceştia şi pentru cei mai săraci se scumpesc toate, iar pentru cei bogaţi se ieftinesc multe.
GuvernulBoc III a decis, printr-o ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal, ca din 2010, în vremea lui Boc IV, să fie eliminate accizele pentru produsele de lux, precum confecţiile din blănuri naturale, bijuterii, parfumuri şi arme de vânătoare.
Preţurile caselor scad, în aşa fel încât cine are bani să cumpere cât mai multe, preţurile bărcilor scad fiindcă pare că nu mai are cine le cumpăra, preţul automobilelor pare să scadă, numărul vânzărilor de autoturisme a scăzut, dar numărul automobilelor de lux vândute anul trecut în România este indecent de mare.
Peste toată criza din această ţară, zgomotele din tulumba de propagandă PDL legată de readucerea comunismului prin votarea proiectului Iohanis, pare acum să prindă un contur... demistificat de zvonuri şi proceduri securistice.
Băieţii cu vidanja, care s-au umplut de bani prin romanica vor să devină şi mai bogaţi şi mai stilaţi şi mai deputaţi şi mai miniştrii, ca să poată lua în voie toate… deciziile legate de soarta unui popor de care nu le pasă.
scris pe 30,12,2009

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I