joi, ianuarie 07, 2010

GRAŢIA A PATRA, un soi de scrisoare, dar nu psalm

Aici, la noi, Dumnezeu ne lasă să ne facem de cap,
Ne lasă să ne îngropăm în manele şi-n bere,
Ne lasă să ne ascundem în peşterile prostului gust.
Aici, la noi, Dumnezeu ne dă lumină din spaime,
Ne depăşeşte uşor de parcă ne-ar deparazita,
Ne lasă să simţim mai curat pe de-a-ncetul.
Aici, la noi, Dumnezeu ne răsuceşte ca pe nişte frunze
Ne învârte în ţigara lui de tămâie şi smirnă,
Ne înghesuie lăturiş în rost, uitându-se în ochii noştri.
Câteodată, noi-frunze, noi-păsări, noi-petale,
Simţim în preajmă că Dumnezeu ne pune la masă
Şi-atunci ne dăm cu capul de praguri de sus.
Indiferent de rasa noastră, aici, la noi, spaimă nu e,
Dumnezeu ridicat din împietrirea privirilor noastre
Ne zâmbeşte scuturând frimiturile din barbă.
Doar presiunea străzii şi stresul din capul nostru
Ne împiedică să vorbim cu el. Altfel
Graţia aceasta ne-ar fi cuprins şi pe noi.

13 comentarii:

Pepi Mustateanu spunea...

Stii ce nu intzeleg eu ? de ce inconsecvent?(si bulangiu as spune) ma injuri la mine pe blog ca tu spre diferenta de mine ai o relatie intima cu Dumnezeu ca mai apoi sa te apuci sa scrii si tu scrisoarea de mai sus. Deabia acum cred sincer ca ai o relatie intima cu Dumnezeu, ca ..... El te mai intzelege !

Anonim spunea...

A... si cred ca ar trebui sa ne multumesti, si sunt convins ca o vei face cand vei vedea la cate vizite ai ajuns dupa ce te-am mentionat pe blogurile noastre !
Aia trei..

Anonim spunea...

bai, poezia asta a fost publicata in urma cu ...4 ani, asa ca se vede cat de bun prieten esti. si ai mai primit si cartea... eu, ala singur.

ANEL spunea...

Stai linistit Ionele! Nu esti singur, nici azi de ziua ta si nici altadata."Bulangiu", nebulangiu, esti bun....

Simina spunea...

?Bunatatea poarta vesnic cununa, vesnic biruitoare, iesind fara manjeala din lupte castigata.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Da, dar vizitele. . . . .au crescut considerabil . . . . . Tocmai m-am intors de la cheful tau. . . Maxim, m-am distrat super tare. Aveam nevoie de un asa chef !

Anonim spunea...

Sincer, am un gust amar. Ma asteptam la altceva de la aceste comentarii. Se pare ca totul este de un meschin cotidian, din partea unor oameni care se doresc politicieni, sau simpatizanti activi. Da, inca o data se vede ca notorietatea (aici fiind cazul de vizitatori de site si trafic pe internet) se castiga prin scandal, teatru sau circ ieftin. Macar de ar fi polemica!Sau poate ca nu mai intelegem ce este corect, normal sau adevarat.

Unknown spunea...

Habar nu am nici eu ce este pe aici, dar sincer nu am venit sa trafic ceva, ci sa-mi spun sincer parerile, iar aici nu a interzis nimeni acest lucru. Pe de alta parte, vad ca pot s-o comit linistit, nimeni nu ma ataca serios, restul e asa de-un pamplezir. Vreau atacuri, hai pe el, adica pe mine! Referitor la cati ne salutam, ne citim sau ne injuram, nu cred ca este o chestiune de a face din acest lucru un obiect de politica, fiindca daca se transforma in circ , eu il inchid si deschid altul, secret! Internetul ne lasa sa fim cat se poate de democrati, e dreptul nostru, dar si obligatia noastra sa fim seriosi, va salut pe toti cei care ati traficat informatiile si gandurile , sentimentele si trairile pe aici, dar daca ceva nu va fi in regula, ma opresc!

Anonim spunea...

Am zâmbit, m-am amuzat chiar, dar cred că se exagerează ilogic. Am pornit de la o idee care s-a vrut generoasă şi am ajuns să ne punem şişurile la gât... Ce Dumnezeu, parcă ne consideram amici. Eu unul risc să rămân cu un gust amar şi e păcat.
Cred în continuare în buna-credinţă a ideii noastre, a invitaţiei, dar şi a vizitei pe care am făcut-o la locuinţa TUTUROR celor pe care i-am colindat. Ori, în ritmul ăsta, există riscul ca lucrurile să nu fi stat chiar aşa...

Anonim spunea...

Ce aveti, nene, v-ati distrat si acum va bagati in seama?! Daca voi nu sunteti normali, atunci cine? Si cate comenturi poate suporta o poezie?!

Pepi Mustateanu spunea...

Eu. . sincer voiam ca totul sa fie un joc . Si pana la urma asta este . Ionel este prietenul meu si ma mandresc cu asta. Stilul lui un pic mai special ma provoaca uneori la a-i lansa alte provocari,dar de aici pana la ce s-a ajuns. . .va rog ! Dragilor, Ionele, nu mai luati in tragic , apropos, ma bantuie de cateava zile un citat din parazitii dar nu vi-l spun :) am sa-l dezvolt la mine p blog ! Iar eu sunt obisnuit cu injuraturile, asa ca clik !

Unknown spunea...

Taicilor, eu am scris în continuare şi alte texte, citiţi, comentaţi, apăsaţi, dar mergeţi mai departe...

EDRAH_Giurgiu PHASE I