duminică, aprilie 25, 2010

Cateva fotografii needitate de la resfintirea Catedralei Adormirea Maicii Domnului

Cu certitudine presa locala va prezenta evenimentul intreaga saptamana.
Cred ca cele mai importante lucruri, de spus, de la aceasta vizita a Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane la Giurgiu au fost in ordine:
Vizita Patriarhului  Bisericii Ortodoxe Romane la Giurgiu, Preafericitul Daniel fiind pentru prima data in orasul nostru,
Bucuria Episcopului Ambrozie si a clerului ortodox giurgiuvean ca si acest patriarh ii viziteaza acasa la ei,
Prezenta moastelor Sfantului Mare Mucenic si Purtator de Biruinte Gheorghe la catedrala,
resfintirea Catedralei Adormirea Maicii Domnului , aceasta avand acum si Hramul Sfantul Mare Mucenic si Purtator de Biruinte Gheorghe,
"Premierea" domnilor Lucian Iliescu, Dumitru Beianu si Victor Boiangiu cu medalia Sfantul Apostol Andrei,
Bucuria giurgiuvenilor ca au Ziua Orasului Giurgiu, in sine, facuta cu mari eforturi anul acesta si mai ales din sponsorizari!




8 comentarii:

Cătălina Sfetcu spunea...

:)))) Domnul Muscalu, o poza mai reusita n-aveti?

Unknown spunea...

Cu cine?

Cătălina Sfetcu spunea...

E bine asa, multumesc, raman datoare :)

Anonim spunea...

În sfârşit, am reuşit să îmi fac puţin timp şi să vă vizitez blogg-ul. Nu îmi pare rău absolut deloc, sunt foarte multe lucruri interesante. Felicitări pentru tot ceea ce realizaţi. A fost o onoare să vă cunosc şi chiar să stăm la aceeaşi masă de Sf. Gheorghe... Ca să nu rămâneţi pe gânduri, sunt pictoriţa/restauratoarea de la Catedrală. Vă salut cu respect!

Unknown spunea...

Cine spune altfel, asa sa ii fie! Dincolo de gluma, va multumesc pentru timpul acordat! Stiu ca nu e chiar adevarat, eu dau iluzia lucrului bine facut, dumneavoastra faceti lucruri nefacutre decat de putini oameni, de aceea va transmit un secret, daca mie poezia imi permite anumite licente, dumneavoastra restaurarea nu va permite. Poate ca si de aici primiti fara sa avem habar, cati stiu cine a restaurat Catedrala(cati stiu cine a pictat-o?!) stima noastra sincera la bucuria vederii tacite si lucida.Va multumesc!

someone... spunea...

Sunteti privilegiat in privinta licentelor poetice. Restaurarea presupune reguli stricte, iar cei care nu le respecta pot aduce mai degraba daune obiectului restaurat, decat binefaceri... Speram sa nu ne numaram printre acesti amatori si incercam sa ne facem treaba cat mai bine. Cat despre marea majoritate care nu stie cine a restaurat catedrala, nu-i nimic, scrie in cartile din ceruri. Daca Dumnezeu stie, este infinit mai mult decat daca ar sti toti oamenii de pe Pamant. Va salut si mult spor in toate! Cand am putin timp, va mai transmit cate un mesaj, daca nu deranjez...

Unknown spunea...

Multumesc pentru mesaj, timpul este intr-adevar o mare problema pentru toti cei care muncesc, doar cei care nu fac nimic au aceasta resursa esentiala a vietii, ca si Romania cu aerul nepoluat, dar nu stiu ce sa faca din el.Ma bucura prezenta dumneavoastra aici si nu ma deranjeaza nicidecum orice comentariu, mesaj etc.
In ceea ce priveste restaurarea Catedralei, ma gandesc sa scriu un articol sau sa fac un interviu pe aceasta tema chiar cu beneficiarii directi.

someone... spunea...

Daca veti scrie articolul despre restaurarea catedralei, va rog sa nu publicati numele restauratorilor din motive de siguranta atat pentru noi, cat si pentru beneficiari. Totul a fost "sub acoperire" si tb sa ramanem anonimi. Va vor explica si cei de la Ep. Gr. Mult succes in activitatea dumneavoastra! Ne mai "auzim" prin intermediul tastelor. Va salut!

EDRAH_Giurgiu PHASE I