marți, mai 11, 2010

Chestiunea zilei!



Ca sa fie un pic mai explicit: Deasupra e statul cel gras si la putere, dedesupt toti cei muncitori, fara munca din cauza lui, iesiti de subt munca din cauza vremilor!
Chiar daca statul vrea sa para el slab, el e stapanul, ca e invers!!!Ca cine e statul in tara asta?!

Pardon, sa iertati, coane Fanica, ca intreb: bampir ce-i aia, bampir? si, mai departe: Dumneata sugi sangele poporului! Aoleu!; Curat misel!; Curat murdar! si ultima replica in actul IV, scena XIV: Curat constitutional! Muzica! Muzica! conducand muzica, dupa precizarea de regie a autorului: Ghita Pristanda, indata ce soseste in scena, face semn muzicii sa taca. Muzica tace. Abil, se comporta slugarnic cu toti, socotelile lui fiind practice si in consens cu ale sotiei lui care-l invata: Ghita, Ghita, pu-pa-l in bot si papa tot, ca satulul nu crede la al flamand.

5 comentarii:

unprietenzilnic spunea...

Nu-ţi cer o favoare,
Cer o perioadă de acomodare.
Dii, dii privatule, zise functionarul,
De ajungi la "codru", ţi-oi da bani cu carul!

Nu e vorba, însă, de orice funcţionar,
Ci, mai degrabă, de unul cu "har".

Noroc cu Al jazera......

Metaxa spunea...

Foarte buna!!

Sictireli spunea...

Asadar, povestea cu statul ce gras care sta cocotat pe spinarea privatul cel slab nu este scrisa de Traian Ispirescu?

Unknown spunea...

Am reformulat caragialesc!, dar cred ca ce este grav este gravitatea situatiei in sine. Toate consecintele acestei chestiuni degradante pentru activitatea sociala a tarii, masurile extrem de agresive si fara viitor legat de cheltuirea banului public in Romania, trebuiau sa capete un sens, chiar daca "amar"!Indeosebi, fiindca programe anticriza nu exista la acest Guvern!
Ceea ce face acest guvern nu are nici un sens si nici o eficienta!
Ne iau !!! Si ce pun in loc?
Cum isi revine Romania?
Romania care acum 4 ani si acum 3 ani era o forta in devenire in Europa!
Eu m-am saturat de acest guvern si de acest presedinte_nu se intereseaaza de popor, nu ii intereseaza dialogul, ei decid, iar restul trebuie sa execute!
Prieteni, nu suntem pe vapor, nici echipajul acestor pirati, nici sclavii lor!

unprietenzilnic spunea...

Pardon, sa iertati coane Ionel, pentru "greseala eronata" de intelegere. Si eu care ma simteam obezul calare pe situatie. Scuzati, pardon, limbajul...situatie.

EDRAH_Giurgiu PHASE I