sâmbătă, noiembrie 06, 2010

Consiliul Judeţean Giurgiu, campion dunărean la atragere de fonduri europene

De la alegerile locale din vara anului 2008, noua echipă de conducere a Consiliului Judeţean Giurgiu a reuşit să implementeze proiecte în valoare totală de peste 1,25 milioane de euro, în timp ce proiecte aflate în diferite stadii (implementare, precontractare, evaluare, aprobate şi aflate pe lista de rezervă), totalizează la această dată nu mai puţin 554 milioane de lei, adică peste 135 milioane euro, potrivit administratorului public al judeţului, Ionel Muscalu.
“Ca rezultat al activităţii din ultimii doi ani, Consiliul Judeţean Giurgiu poate număra acum în implementare proiecte pe toate programele operaţionale pentru care instituţia a fost eligibilă a depune cereri, majoritatea celor aflate în prezent în implementare presupunând investiţii. În plus, avem în implementare şi proiecte cu finanţare naţională, din Fondul de Mediu. Ne mândrim şi cu faptul că am reuşit să absorbim cele mai multe fonduri transfrontaliere  de pe graniţa română, pe Programul de Cooperare Romania-Bulgaria 2007-2013, având în implementare cinci proiecte, din care în trei suntem solicitanţi direcţi şi încă trei în evaluare. Dintre acestea, un rol major îl au două investiţii  aflate în curs de realizare în prezent, totalizând aproape 13.000.000 euro: ROAD (reabilitarea drumului Răsuceni-Izvoarele) şi EMES (construcţia şi dotarea unui centru pentru intervenţii în situaţii de urgenţă). Un rol de netăgăduit în cooperarea transfrontalieră a judeţului îl are Asociaţia Euroregiunea „Danubius”, prin intermediul ei Consiliul Judeţean Giurgiu, membru fondator, colaborând  - alături de Prefectura Ruse şi alte instituţii publice şi organisme private  din regiune – pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno-bulgare, inclusiv prin încheierea de acorduri de înfrăţire între localităţile de pe ambele maluri ale Dunării.”, a declarat Muscalu.


Ioan Manaila/ Giurgiu Express

8 comentarii:

Flor da Vida (Suelzy Quinta) spunea...

Amigo querido, desejo a ti todo sucesso, e a todos os projetos que forem para o bem do teu paíz também... Deixo a ti meu carinho... Bjsss

Unknown spunea...

Ai ramas singura care mai si comenteaza, Flor!

Unknown spunea...

Come invidio questo modo di fare politica. Al mio paese si discute solo e sempre su chi vincerà le prossime elezioni. Quelli che sono in carica da sempre, progettano di progettare qualcosa ... prima o poi, e quando arriva poi, non ci sono fondi sufficienti per iniziare.

Unknown spunea...

Simpatica remarca, pacat daca este reala, adica daca la voi nu mai sunt fonduri suficiente!

Karla spunea...

Ce veste buna! felicitari sincere pentru munca dvs!:)...

Unknown spunea...

E munca unui colectiv de oameni care in majoritate are media de varsta sub 40 de ani si ii felicit pentru seriozitate si, da, pentru patriotismul local, tinand seama ca o parte dintre ei chiar nu sunt giurgiuveni prin nastere, ci prin locuiere!

http://www.loove.info/ spunea...

Eu sunt giurgiuveanca 100 % ai ma mandresc!

Unknown spunea...

Va felicit pentru mandrie, la mine este aproape patologica

EDRAH_Giurgiu PHASE I