marți, noiembrie 09, 2010

Prin Olanda


Posted by Picasa

11 comentarii:

Flor da Vida (Suelzy Quinta) spunea...

Bela foto! Amigo, passando pra lhe deixar carinhos... Bjsss

Karla spunea...

Ati vazut si campuri de lalele? sau pe Don Quichotte luptandu-se?:)) sau digurile alea care opresc marea?
intr-o zi o sa ajung si eu...

denisia spunea...

Nu am ajuns prin Olanda... cred ca e superb!
Sa aveti un timp bun, acolo...

angi spunea...

Este o tara aparte!Mi-ar place s-o vizitez!

Unknown spunea...

Fotografia aceasta este realizata in urma cu trei ani, intr-un loc tipic "olandez", la Morile de vânt de la Kinderdijk, adica exact pe unul din digurile unde aceste mori de 400 de ani lupta cu marea. Realizare tehnica menita sa te uimeasca si sa-ti dea masura geniului practic olandez, cat si al luptei gigantesti a omului cu natura. Respect aceasta tara si pe oamenii ei!
Kinderdijk este un sat parțial în comuna Nieuw-Lekkerland, parțial în comuna Alblasserdam, provincia Olanda de Sud, Țările de Jos. Se află la aproape 15 km est de Rotterdam.

Kinderdijk este situat pe un polder, la confluența râurilor Lek și Noord. Pentru drenarea polderului, s-a construit un sistem de 19 mori de vânt în jurul anului 1740. Acest grup de mori de vânt constituie cea mai mare concentrare de mori de vânt vechi din Țările de Jos.

Morile de vânt de la Kinderdijk sunt unele dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Olanda. Ele au fost înscrise în lista UNESCO a locurilor din patrimoniul mondial în anul 1997.În neerlandeză Kinderdijk înseamnă Digul copilului. În timpul Sint-Elisabethsvloed (inundația din ziua Sfintei Elisabeta a anului 1421), Grote Hollandse Waard a fost inundat, dar polderul Alblasserwaard a rămas neinundat. Se spune că atunci când ploaia teribilă s-a domolit, cineva a venit la digul dintre aceste două zone să vadă ce mai putea fi salvat. A văzut că departe, plutea un leagăn de lemn. Nu era nici o speranță ca ceva să fi scăpat cu viață în el, dar când s-a apropiat s-a văzut că ceva mișcă înăuntrul lui. Când leagănul a ajuns și mai aproape, cineva a văzut în el o pisică ce încerca să țină leagănul în echilibru sărind încolo și încoace, în așa fel încât apa să nu intre în leagăn. În cele din urmă, ajuns aproape de dig, cineva l-a pescuit și a văzut că în el se afla un copil mic care dormea în liniște în haine uscate. În unele versiuni ale poveștii, pisica ținea echilibrul leagănului înnotând în apă, pe lângă el. Această poveste și legendă populară a fost publicată în engleză cu titlul „The Cat and the Cradle” (Meder, 2007; Griffis, 1918).

Unknown spunea...

Am vazut si campuri de lalele, dar stiti ca floarea cea mai cultivata este trandafirul? Am vazut si cata seriozitate linistita implica viata lor, uneori am impresia ca i-am vazut pe niste Don Quijote, dar care au ucis iremediabil monstrii rapitori de fecioare. Este o tara intr-adevar interesanta, brazdata de canalele acelea din care pari ca nu mai iesi. Aproape toata tara este o Venetie!

Karla spunea...

Foarte interesant...
Nu stiam nici despre trandafiri:) A propos, am dat din intamplare de un site care vinde trandafiri olandezi...

buyarose.eu

Si ça vous tente...

Metaxa spunea...

Minunata Olanda. Oameni fabulosi.

INCERTITUDINI spunea...

Ai cules lalele?
Dar vreun olandez zburător n-ai văzut?

Unknown spunea...

Da, oamenii fabulosi, pe care i-am cunoscut noi.
De lalele se ocupau proaspat angajatii, cat despre ele, le puteti gasi in orice piata din Romania si acum.
Cu olandezul zburator ma mai vad si acum, dar mie imi place sa-i spun grecul oceanelor, un soi de Ulisse la scara mondiala, ratacit in tinerete pe pamant in actiuni caritabile.
P.S.: Am inteles ca Olanda nu ar dori Romania in Schenghen. Cred ca este doar o joaca frantuzeasca!

Anonim spunea...

fainut

imi plac versurile

EDRAH_Giurgiu PHASE I