marți, martie 08, 2011


Codul Muncii arată adevărata faţă a celor care ne conduc astăzi

- apreciază Ionel Muscalu, purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu
Prevederile din proiectul noului Cod al Muncii sunt, în opinia purtătorului de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu, pe cât de dăunătoare pentru salariaţi, pe atât de abuzive şi incoerente. “În afara faptului că pune la dispoziţia PDL un instrument prin care să scape de liderii sindicali incomozi şi să poată angaja clientela portocalie în locul profesioniştilor, prevederile din noul Cod al Muncii nu-şi au niciun rost. Ideea de flexibilizare a pieţei muncii prin acest Cod este o tâmpenie. Locurile de muncă nu apar prin prevederile dintr-un cod, ci prin politici economice coerente, prin investiţii şi relaxarea fiscalităţii. Tocmai de aceea, noi cei din USL vom încerca pe data de 8 martie, când Guvernul va prezenta în parlament noua lege, să provocăm o discuţie publică. Este un act de o importanţă majoră şi el ar trebui să treacă prin dezbatere parlamentară, şi nu prin asumarea răspunderii. Mai ales că nu există niciun motiv de grabă în condiţiile în care nici patronatele, nici sindicatele nu au cerut schimbarea vechiului Cod al Muncii. Dar se pare că actualul Guvern are un mod cinic de a face cadouri otrăvite poporului român în zile de sărbătoare. În urmă cu doi ani, de Sf. Gheorghe, hotăra disponibilizări masive, iar acum, de 8 Martie, vrea să adopte un cod al sclavagismului modern. Aceasta este adevărata faţă a celor care ne conduc astăzi”, a spus Ionel Muscalu.

Noul Cod al Muncii va genera abuzuri şi va favoriza clientela PDL 

- declară Ionel Muscalu, purtător de cuvânt al PNL Giurgiu

Noul Cod al Muncii care urmează să fie adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului, este, în opinia purtătorului de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu, un act pe cât de incoerent şi nociv prin prevederile sale, pe atât de abuziv în condiţiile în care nici sindicatele şi nici patronatele nu au solicitat schimbarea actualului cod. Mai mult, toate marile confederaţii sindicale din România au hotărât să intre în pregătiri pentru declanşarea grevei generale dacă noul cod va trece prin asumarea răspunderii, şi nu prin procedura firească de dezbatere parlamentară.

Potrivit lui Muscalu, noul Cod al Muncii va da posibilitatea conducătorilor de instituţii şi întreprinderi să decidă concedieri abuzive. “Explicaţiile pe care le-a oferit premierul Boc sunt uneori jenante, mai ales atunci când a afirmat că noile prevederi ar duce la înlăturarea muncii la negru pentru cei ce întocmesc proiecte europene. Este o prostie imensă să susţii aşa ceva, când aceste proiecte sunt verificate şi paraverificate, inclusiv de autorităţile europene. De altfel, nu vedem urgenţa cu care se încearcă adoptarea noului Cod, decât eventual un interes politic strict al PDL. Dacă în primăvara trecută PDL a impus politic absolut toţi conducătorii de instituţii publice deconcentrate, probabil că acum se intenţionează să se lovească la bază. PDL mai are încă oameni care au muncit pentru el în campanile electorale şi oameni care urmează să mai muncească pentru el şi la viitoarele alegeri şi pe care nu a reuşit să-i recompenseze. Aşa că s-a gândit că prin prevederile noului Cod al Muncii va putea uşor să facă concedieri şi în locul celor concediaţi să-şi angajeze oamenii de campanie. Dincolo de acest aspect ascuns şi nedeclarat, dar destul de probabil, este clar că acest cod este încă un exemplu de incompetenţă guvernamentală, cu care ne-a obişnuit Boc şi miniştrii lui”, a mai spus Muscalu.
Ioan Mănăilă
 
Ioan Mănăilă

2 comentarii:

Anonim spunea...

HOLA,AMIGO,AHORA VEO DESDE MI ESCRITORIO,A TODOS, Y SI SIGUES MI BLOG,EN EL ESTÁ COLGADA LA NUEVA DIRECCION,CON FEDD,Y FORMAS DE COMENTAR,VARIAS
MERCI,TANK S
LIDIA-LA ESCRIBA

Unknown spunea...

Hola, Lidia!

EDRAH_Giurgiu PHASE I