vineri, martie 11, 2011

Giurgiu este oras oficial Earth Hour

Vine Ora Pamantului, o campanie unica in istorie, menita sa atraga atentia asupra incalzirii globale! “In acest an, pe 26 martie, intre orele 20.30-21.30, odata cu stingerea pentru o ora a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esentiale functionarii si deconectarea echipamentelor electronice aflate in stand-by este momentul sa trecem la o schimbare pozitiva si profunda a modului nostru de a relationa cu mediul”, anunta organizatorii. Earth Hour 2011 va fi marcata in numeroase orase din Romania! 
“La nivel mondial, in tabloul actiunilor de constientizare a problemelor mediului inconjurator generate de activitatea umana, se remarca o campanie unica in istorie, care in 2010 a reusit sa atinga cca 1,3 miliarde de oameni din 128 de tari – Earth Hour“, spun organizatorii. “Anul 2011 ne aduce in etapa unei schimbari intr-un sens profund. Este momentul intelegerii ca schimbarea reala sta in puterea fiecaruia mai mult decat a trage un semnal de alarma”, se arata pe site-ul din Romania al manifestarii, orapamantului.ro.
Cum a inceput? In 31 martie 2007, la ora 20.00, institutiile si locuitorii din Sydney au stins luminile pentru a atrage atentia asupra incalzirii globale:“Evenimentul s-a numit Earth Hour si a constituit un mesaj puternic privind nevoia de actiune conjugata a oamenilor in ceea ce priveste reducerea consumului de energie, avandu-se in vedere ca 35% din energia electrica este produsa de termocentrale – unii dintre cei mai mari poluatori.” 
Orasele oficiale Earth Hour in 2011 sunt, conform green-report.ro: Adjud, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Avrig, Bacau, Baia Mare, Baile Tusnad, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Buftea, Calafat, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Focsani, Galati, Giurgiu, Horezu, Iasi, Miercurea Ciuc, Mizil, Panciu, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Roman, Rosiorii de Vede, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Suceava, Targoviste, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vatra Dornei, Zalau.
Ce poti face? “Ia-ti angajamentul ca pe 26.03.2011 sa stingi luminile pentru o ora in intervalul 20.30-21.30! Daca nu poti renunta complet, opreste macar luminile care nu-ti afecteaza activitatea! Nu uita ca astfel te alaturi locuitorilor din sute de orase mari ale planetei! Scoate din priza toate echipamentele electronice pe care nu le folosesti si care se afla in stand-by! Echipamentele aflate in stand-by consuma cel putin 10% din energie/locuinta”.

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I