joi, martie 10, 2011

În sfârşit, o parte din dorinţa noastră prinde viaţă: Taxa de pod Ruse-Giurgiu pentru masini, redusa la 2 euro de partea bulgară

Taxa de pod Ruse-Giurgiu pentru masini, va fi redusă la 2 euro de partea bulgară.

 Acum Podul Prieteniei arată ca după bombardament, este într-o stare deplorabilă, deşi s-au făcut reparaţii astă toamnă. Sunt în el gropi în care roata unui TIR se poate ascunde uşor, iar un autoturism se poate rupe în două, ceea ce face ca traficul să fie îngreunat, iar uneori treci podul în aproape o oră.

Taxele care se iau aici nu sunt locale, nu le ia nici oraşul Giurgiu, nici primarul de la Giurgiu, nici Consiliul Judeţean, nici preşedintele Consiliului Giurgiu,  ci Administraţia Naţională a Drumurilor, care nu acţionează deloc pentru a-şi merita taxele.

Bulgarii au fost cu mult mai dornici să taie sau să micşoreze această taxă. Guvernul României, obişnuit cu tăierea salariilor în general, a pensiilor cetăţenilor, cu creşterea accizelor , inclusiv la benzină, nu doreşte să taie nici o taxă! Cu toate acestea, bulgarii au ieşit mai repede din criză, susţin surse europene.

in fotografie ministrul  bulgar și prefectul Regiunii Ruse Plamen Stoilov.

   
Taxa de pod Ruse-Giurgiu pentru masini, redusa la 2 euroFoto: Novinite

Autoritatile bulgare vor reduce taxa de trecere pe Podul Ruse-Giurgiu pentru masini, din Bulgaria spre Romania, de la sase la doi euro. Masura va intra in vigoare peste doua saptamani.
Acest pas este unul unilateral, in conditiile in care autoritatile de la Bucuresti nu au luat aceeasi masura, iar masinile care vin dinspre Romania continua sa plateasca sase euro la trecerea in Bulgaria, noteaza Novinite.

"Credem ca prin aceasta masura cream premise mai bune pentru integrarea regiunii Ruse-Giurgiu si ca sporim potentialul turistic si economic al intregii regiuni", a declarat ministrul bulgar al Dezvoltarii Regionale, Rosen Plevneliev, potrivit sursei citate.

Oficialul bulgar a explicat ca reducerea taxei diminueaza, tehnic, incasarile la bugetul de stat cu 3 milioane de euro. El spune insa ca spera ca acest lucru sa fie compensat prin cresterea nivelului traficului rutier.

"Numarul turistilor romani care vin in Bulgaria a crescut foarte de mult in ultimul an, iar Guvernul bulgar reactioneaza, acum, in mod adecvat. Speram sa avem tot mai multi turisti romani", a adaugat demnitarul.

Locuitorii orasului Ruse au protestat in repetate randuri cerand anularea acestei taxe sau cel putin reducerea ei.

4 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Chiar toate merg pe dos la noi?
care este adevărata față a lucrurilor?
Sau am uitat demult să ne vedem fețele..

Karla spunea...

Ce masura desteapta au luat bulgarii!...
O adevarata palma pentru cei de la Bucuresti...

ionelmuscalu spunea...

@ Incertitudini: Aproape toate, pornind de la salarii, pensii, pretul cartofilor si al benzinei...

ionelmuscalu spunea...

@Karla: Cred ca pe acest aspect mizeaza bulgarii aici, pe puterea exemplului.

Spre marele Nord. Întâlnirea cu Moş Crăciun în alt anotimp.

         - Pe marele vultur care a pârjolit pădurea, vuind cuvintele în gura vajnicului Väinämöinen, faurul veşnic, ce povesteşte des...