joi, martie 03, 2011

Consiliul Judeţean Giurgiu a depus flori de Ziua Naţională a Republicii Bulgaria
Cu ocazia Zilei Naţionale a  Republicii Bulgaria, o delegaţie a Consiliului Judeţean Giurgiu a depus buchete de flori la placa comemorativă din Portul Giurgiu.  
 Locul încărcat de istorie este acela de unde în urmă cu 135 de ani marele poet revoluţionar bulgar Hristo Botev în fruntea unui detaşament  de patrioţi bulgari traversa Dunărea pentru a participa la lupta de eliberare naţională a poporului bulgar.

Честит Национален празник!

4 comentarii:

Flor da Vida spunea...

Um gesto muito lindo esse de colocar flores na placa comemorativa, isso é sinal de grande amor pela pátria! Fiquei feliz em conhecer o nobre gesto do poeta búlgaro Hristo Botev! Obrigada meu amigo!
Carinhos meus pra ti... Bjsss

Luisa spunea...

De apreciat acest frumos gest oferit de giurgiuveni prietenilor de peste Dunare. La multi ani, Bulgaria!

ionelmuscalu spunea...

@ Flor da Vida: Mulțumesc! Deci au fost doua evenimente - Ziua Națională a tarii vecine-Bulgaria si, ad-hoc, sărbătorirea unui mare poet si revoluționar bulgar Hristo Botev. Ai sesizat nuanțele foarte bine, ca de obicei...

ionelmuscalu spunea...

@ Luisa: Avem prieteni pe malul vecin al Dunării și, într-adevăr, gestul simplu al colegilor mei a fost unul din suflet și de valoare!

Spre marele Nord. Întâlnirea cu Moş Crăciun în alt anotimp.

         - Pe marele vultur care a pârjolit pădurea, vuind cuvintele în gura vajnicului Väinämöinen, faurul veşnic, ce povesteşte des...